Výchovná facka

Príspevok v téme: Výchovná facka
Mini835

Úprimne, myslíte si že na vychovu detí alebo aj zvierat treba aj krik a facky bitku?? Napr. keď spravia niečo zlé, od čoho sa musia odnaučiť, čo nemôžu a tak. Podľa mňa výchova by mala ísť aj bez násilia, potom sú tie vzťahy aj krajšie, bez strachu. Čo je dobré na tom, keď to ten pes alebo dieťa prestane robiť, ale len so strachu čo by sme mu spravili ...

Milky

Ja by som naopak povolil fyzicke tresty na skolach a webkamery do triedy. Nech rodicia vidia, co za zvery vychovali..

zuzi74

dat po zadocku? Mozno tak 3 rocnemu dietatu ale nie 14 rocnemu pubertiakovi.
A suhlasim s pralinkou. Dnesna mladez je drza a nic si nevazi. Mne otec zopar krat jednu vytal, inak by si hlasivky vykrical a mam ho aj tak rada.

Blondula

ja by som vyfackala tych,co fackaju inych !!! mojich kocurov ked neboli kastrovany,som nahanala utierkou,alebo inou handrou,lebo to bolo uz neznesitelne co vyvadzali a vsetko ostavali :DDD teraz nemaju gulky a je pokoj svaty :D
inak FACKY nie su riesenie !! ja ako vychovny prostriedok pouzivam normalne ze dat po zadocku,alebo kricim,kricim,kricim az revem ... :DDDDDD

Meretseger

Zvieratá by som rozhodne nebila - kedysi som to však robila a doteraz ma to mrzí - a už vôbec nepoužívala tie idiotské metódy typu šteňa urobí mláčku v interiéri, tak mu do nej narveme ňufák... To nikdy! Bohužiaľ v SR sa zvieratá stále týrajú vo veľkom, však ľudia idioti...
U ľudí by som to zvažovala, "symbolicky" hádam aj hej. Sama som však hlboko ovplyvnená fakt nepeknými skúsenosťami a asi by som si dávala pozor, nech sa nesprávam ako tí, ktorí ma ovplyvnili. Každopádne za oveľa horšie pokladám psychické ubíjanie, psychika sa hojí neporovnateľne zložitejšie.
A úplne najkrajšie je, keď to dospeje do štádia, že človek začne trestať sám seba, pretože práve psychiku má v pr.eli. Možno by som volila jednoducho ignoráciu, pokiaľ by sa dalo.

bingham

lost...ale to nepatri do tejto temy... ;) a nie je to na konci bergu...tam kde je ta krizovatka... (nie som si isty ci je tam napisane pizzeria)je tam jediny podnik...

lost

ele

jaj no :)

myslim ze ani psovi by som uz nedal za ucho. vsimni si to slovo už :) tj. myslim ze sa to da aj bez toho.. hold, prvy pes ma naucil velmi vela :)

ale chce to trpezlivost, ako bolo uz spomenute ze facka moze byt SKRATKA k uspechu, ale skor si myslim, ze ked nie skratka, tak "docastne odsunutie problemu" :) ale tak - aj takto sa moze dieta/pes rychlejsie naucit...

takze neviem co je spravne, idealne, dokonale, to prave (a neverim ze to niekto na tomto svete vie, neexistuje, ani najlepsi spycholog, neexistuje... pretoze uz len z principu, kazdy to rad inak.. a neexistuje aby niekto garantovane odhadol ci dane dieta/pes ne/chce facku :) tj. ci je to ta lepsia cesta.. niekedy je lepsie ist cez obchvat mesta, a niekedy tam bude traktor a bolo by lepsie ist cez mesto samotne.. pokial nemame insidera, co sleduje cesty, neexistuje aby sme sa vzdy spravne rozhodli, a kedze insider z buducnosti, co by dietatu/psovi vyhovovalo taktiez neexistuje , tak hold :) mame smolu .. :D )

pralinka89

a je velka chybs že sa zrusila vojna pre chalanov... nemaju absoltne ziadny respetk, nevravim, že vsetci ale vacsina... a dievcata su v dnesnej dobe horsie ako chalani !!!

doubledog

najma chalanom to len prospeje.
u dievcat je to ine, tam to treba ovela viac zvazovat a skor sa tomu vyhybat.

muzi maju vrodene pochopenie pre fyzicku silu, zeny nie.