Zdravim. Absolvoval tu uz niekto elektrosoky k liecbe depresie? Ako to prebiehalo? Malo to nejaky ucitnok? Co tomu predchadzalo? Dakujem
Elektrošoky
Nuz novy ned, to tvrdenie o neucinnosti pochazda od roznycy lekarov, vyskumnikov, takze je asi dost zodpovedne
healthland.time.com
A co sa tyka problemov so serotoninom, tie napr Nemecki lekari uz dlhe roky po dokladnom vyskume a porovnavani s roznymi liekmi riesia velmi uspesne prirodnymi doplnkami/liekmi, ktore su na zaklade vytazkov z lubovnika bodkovaneho . Samozrejme skutocna ucinnost nie je z akychkolvek vytazkov alebo dokonca len cajov, ale ucinna davka, jednorazova za den musi obsahovat 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.
Zialbohu takych preparatov s obsahom oboch je na trhu zalostne malo, ale pozri napr na produkt firmy Paradise pod nazvom St John's Wort.
Zabera asi za 1.5 hodiny(davka 3 kapsule) a ucinok trva vyse 8 hodin. Nie je navykovy, takze ho mozes brat na okamzitu ucinnost len v pripade potreby a nie stale, ako rozne lekarmi odporucane(tj farmaciou) SSRI lieky.
Nesmies prilis prekrocit davku 3 kapsule denne, lebo po par dnoch mozes mat prilis zvysenu hladinu serotoninu=serotoninovy syndrom.
Jajaj, je to nezodpovedné tvrdiť, že AD nepomôžu, ak je akútny stav, teda taký stav, kde už samoliečenie vitamínmy, doplnkami výživy nezaberie..., to snáď potom pri vysádzaní AD...
V súvislosti s elektošokmi som čítal v životopisnej knihe psychiatra M.Plzáka, že je to zastaralá metóda, ale že na ťažké stavy, kde nezaberú lieky, priamo ideálna. Ževraj si ich pochvaľoval aj známy český herec Miloš Kopecký so svojou maniodepresiou.
Inak, ževraj pôsobenie bioterapeuta, teda po starom psychotronika, má podobné účinky ako elektrošoky. Dočítal som sa, že T.Rosinský robil nejaké pokusy ešte v 80. rokoch vo Veľkom Záluží, ževraj pacient schizofrenik po pôsobení psychotronika na diaľku, popisoval nejaké elektrizujúce pôsobenie v prednej časti hlavy, na čele, podobné elektrošokom. Rosinský uvádza, že najprv mal blud, že ho niekto ovláda, ale potom sa jeho stav zlepšoval - nič konkrétnejšie k tomu neviem povedať..., to len taký príklad...
Ja beriem len B-cko a lieky na spanie. Len svaty vie, co pomaha v pripade schizofrenie.
Mas problemy s depresiou??? Mas moc vela casu, skus robit nieco co ta naplna alebo cim sa zdokonalis v niecom, nauc sa nieco uzitocne ako novy jazyk. Ak to nepomaha tak zacni uzivat komplex vitaminov B, najlepsie na depresiu, osobne odskusane. Nedostatok vitaminov B sa prejavuje depresiami. Ak ani to nepomaha, tak dovod depresii mozu byt toxicke latky. Staci zmenit miesto kde sa zdrzujete, vylucit toxiny a pravidelne sa detoxikovat. Ak je depresia sposobena psychologicky, tak staci zmenit stav mysle, je to jednoduche. Taky maly trik je na silu sa usmievat,vtedy sa uvolnuje hormon stastia alebo si pozri vtipne obrazky...alebo si pospi. Ziadne antidepresiva nepomozu, oni len oddalia to nevyhnutne, vyriesit problem a elektrosoky, to bol experiment na ovladanie mozgu, uplna blbost...ak chces byt retard tak chod do toho.
Elektrosoky, aj prevadzane najhumannejsie v narkoze, predsa len nicia mozgove bunky.
Preto je tato zastarala metoda barbarska. Dnes existuju ine prostriedky, bez skodlivych postrannych ucinkov, ktorymi sa daju depresie ucinne adresovat.
Samozrejme, ked mas niekde "skraty" v mozgu a znici ti to tu cast mozgu, skraty ustanu a si "vylieceny"
Ale tato metoda, ako napr nedavno lobotomia je odsudena na zanik, lebo poskodzuje mozog a meni celkove osobnost cloveka.
Bubina: To maš z prezentácie od BNM? Myslíš, ze magnetoterapia je na ťažké depky? Inak, aký je názor na BNM? Je to pravda+marketing alebo polopravda+marketing?
No, po nejakom case, s odstupom mozem povedat, ze ak je clovek na tom fakt psychicky zle, tak asi maju vyznam aj tie el. soky. Ja som pocul hlasy a mal vidiny a teraz hlasy nepocujem a vidiny nemam a ani si nemyslim, ze ma niekto chce znicit alebo nieco podobne, co je v schizofrenii asi bezny jav.
Má niekto skúsenosti s magnetoterapiou, namiesto elektrošokou? Vraj to robia v Košickej nemocnici, podelte sa so skúsenosťami.
Mna hlava po el. sokoch nikdy nebolela. Mne sa depresia vratila. Cize co sa tym vyriesi, ze clovek pojde na el. soky, ked sa depresia vrati?
Jeden Rom, ktory bol so mnou v nemocnici mi povedal, ze bol na el. soky patkrat a ze don pustili aj 220:D Potom mi vravel, ze Jezis Kristus byva v Kosiciach:DDD a ze sa bil s Jackie Chanom, ci ako sa vola:DDD
Zdravím, ja mám s tým osobnú skúsenosť. Predpísané lieky mi nezaberali, po dohode s p. primárkou som absolvoval 5 procedúr. Je to celkom v pohode, akurát v ten deň bolí hlava.