Ahojte,
tí čo mate skusenosti s vyberanim mandli, ako ste sa citili po operacii?Ja som objednana na zakrok v celkovej anesteze na 23.4.07 a uz v polovici maja odchydzam dlhodobo do zahranicia. Co vy na to???
Pooperacne problemy-MANDLE
takže ťa zobrali aj keď si mala trošku problémy s hrdlom? a čo tak si mala celkovú nakrózu? ja nakoniec som mala ísť v utorok ale nejdem lebo som akási chorá takže sa mi to zas prekladá.
No dnes ma pustili domov a nemam az take bolesti ako iny vraveli, len akurat mam opuchnute hrdlo.Bola som v celkovej narkoze a teraz uz viem aka to bola chyba lebo mi z toho bolo zle a vracala som cely den cez to rozrezane hrdlo co riadne bolelo takze radim kazdemu kto nad tym rozmysla nech si to nedava lebo z toho je zle niekomu aj tyzden,som presvedcena ze keby nejdem v tej narkoze tak by to bolo ovela lepsie.Akurat ze kazdy komu sa to robi ma po zakroku tak 2 dni zvysenu teplotu ale to je vraj normalne.
Daj mi prosím ťa vedieť, lebo ja idem zajtra akurát povedať že na žiadne mandle s takými ťažkosťami aké mám nejdem lebo sa bojím, už 3 týždne ho mám zapálené ako naschvál, tak až niekedy v máji pojdem, tak napíš ako si dopadla. dík čiernoočka
tiny no mne to maju robit zajtra a som zvedava ci vobec budu lebo hrdlo mam cele zapalene a aj hnisave ale davam si stale taky sprej ale to neviem ci mi prejde tak ma mozno nakoniec aj domov poslu,,,uvidim.
no to čo tu ja čítam je strašné, ja mám ísť na mandle na budúci týždeň lokálne, a najlepšie na tom je že už druhý krát som objednaná lebo som stále chorá a stále mám opuchnuté hrdlo a uzliny, je tu niekto kto mál podobný problém? na tie mandle ste šli celkom bez bolesti hrdla? ja ževraj musím byť uplne zdravá ale to sa tam potom nikdy nedostanem.
No preobjednali ma skor kvoli odchodu do zahranicia a to na 11.4. cize uz na druhy den t.j. 12.4. mi to budu robit tak hadam sa mi to cim skor zahoji lebo nerada som doma v posteli chora...
nie, rany v ustach sa velmi rychlo hoja oproti inym. ono je to len neprijemne, treba to vydrzat.
No presne pretoto sa ja radsej dam uspat a potom si presne ako hovoris planujem dat predpisat lieky na spanie. nedokazala by spm spolopracovat,radsej uspat.len dufam ze a mi to potm nezacne nejako zbierat lebo by ma porazilo.
ta operacia nie je az taka hrozna, aj ked je to divne, ze musis spolupracovat, drzat otvorene usta, drzat misku a do nej vypluvat a celkovo pozorujes ako ti mandle doktor zainteresovanie vyrezava z krku. ja si tu oblbovacku nepamatam, iba to ako mi opichla kazdu mandlu asi z troch smerov, a asi polovica tej anestezy mi stiekla dole krkom. ja som dost citliva na krvave cseny ked ukazuju v tv, alebo tie reportaze o operaciach, z toho mi je fakt zle, ale tuto operaciu som sama zvladla vpohodke, trvalo to asi pol hodku. viem, ze po nej som sa zdvihla z kresla a chcela som ist na izbu. zastavili ma na schodoch, ze mam pockat, ze to ma musi sestra odprevadit,nemozem ist sama. horsie je potom co pride po op. teraz viem, ze by som si po kazdej op dala predpisat nieco na spanie, aby som prve tri dni prespala.
Lokalne je to vraj tak ze najprv ti pichnu naladovku a potom ti pichaju injekcie do mandli a uz len to ja neznesiem nie to este aby som pocula ako mi ich vystrihuju z hrdla a keby vidim tu krv tak by som asi odpadla takze aj ked sa to vraj horsie po celkovej anesteze hoji radsej sa dam uspat...