Pooperacne problemy-MANDLE

pipina

mna nahovarali najprv na celkovu anestezu,ale bojim sa ,že ak by som nahodou potom zvracala tak to bude asi fakt dost boliet.Takže bolo včera rozhodnute,že lokalne,len si to neviem predstavit,lebo včera len pri vyšetreni ma napinalo,takže neviem...

bejka

ono ak ides lokalne,je to sice neprijemne,ale celkom v pohode. operacia je na tom to najlepsie. len potom to dost boli,ja osobne som skoro 10 dni nic nejedla a len ledva rozpravala.ale potom sa to rapidne zlepsovalo. cim je clovek starsi,tym tazsie sa to hoji.napriklad so mnou operovali 13-rocneho chlapca,ten na druhy den jedol normalne, rozpraval a uz ho to len trochu bolelo. ja som skapinala.ale u kazdeho je to individualne.

čiernoočka

Cize ked mam ist na zakrok 23.4. a 16.5.odlietam uz budem 100%tne v poriadku??Lebo ja mam strach ze nastanu ejake komplikacie a potom ked mi prepadne letenka to uz bude aj o prachoch...

charlotte

Ahoj čiernoočka!
Každý znáša vyberanie mandlí inak. Mne ich vyberali, keď som mala 14 rokov a ešte v ten večer som čítala ostaným deťom rozprávku. Tuším, že sme si kloktali hrdlo harmančekom a odporúčali zmrzlinu. Kašovitá strava bez zrniečok, banány a zemiaková kaša, máčané piškótky...je to pocit silnej bolesti hrdla, ktorá čoskoro prejde. Treba dávať pozor na prechladenie, krk v teple. Žiadne sýtené nápoje. Drž sa!

tonsilka

no mne vyberali mandel pred dvoma tyzdnami...v celkovej anesteze. aj ked to bolo treba, po prebudeni som olutovala svoje rozhodnutie...bolo to strasne. ale po tyzdni bolesti jedno pekne rano trapenie prestalo..mohla som zacat jest.... ciz do dvoch tyzdnov ani nebudes vediet ze si take nieco podstupila....ale priprav sa na tyzden hrozy :))))

aljoška

Dovtedy by si mala byt v poriadku.Ked budeš doma po operácii vyplachuj si hrdlo repíkom,to urýchli hojenie.Mne vyberali mandle v lokálke a to som mala 9 rokov.Dost si z toho pamatám,ale nebolo to také hrozné.Aj synovi vyberali v lokálke.

bejka

ja som nikdy nebyvala chora, anginu som mala raz v zivote, chrípky asi 3 a to bolo vsetko.ten zapal som tam mala asi dlho,len na to nik neprisiel,ani ja,ani ziadny doktor,lebo ani teploty som nemala ani nic.len zrazu mi kukaju,jój dievča,tie mandle musia von.
sla som ku doktorovi s lymfatickými uzlinami a katastrofalnou krvou,oni mi vybrali mandle, a tym ostatnym sa nik nezaoberal. hoci mandle absolutne nebolo to, co bolo treba riesiť.ale co uz