Dobry vecer, zaprve neviem do ktorej temy dat tuto otazku, tak pisem do najnavstevovanejsej.
Chcem sa len spytat co znamena pri homeopatikach jednotka "ch" a ako to prepocitam do nejakych normalnych jednotiek (mg).
KOnkretne je to balenie 4g(80 granul) a je tam napisane 15ch. Cize kolko "ucinej latky" tam naozaj je?
Dakujem
Homeopatika
tak ja neviem, placebo neplacebo ale psi si snad nevedia vsugerovat, aby sa uzdravili, ci ano? zaujimave, homeopaticka predpisala homeopatiu mojej starej fenke, ktora bola inkontinentna, uz sme neverili, ze jej nieco pomoze a co sa stalo? v priebehu skutocne par dni zabrala!! pomocovanie zmizlo ako carovnym prutikom!!!taktiez mi bolo povedane, ze jej to musim uz davat stale. fungovali sme super nejake mesiace bez prolemov. ola som z toho taka unesena, ze som az neverila, ze to nie je nahoda. chcela som preto otestovat, ci sa to vrati, ak jej homeopatiu vysadim. urobila som tak a za nejakych par dni boli problemy naspät! tak som jej tie gulicky znova zacala davat a.....bingo! problem bol zase prec! a keby si niekto myslel, ze to bola predsa len nahoda: asi po roku sa mi stalo, ze som tu homeopatiu raz zabudla objednat a znova som nasla pod fenkou kaluz!
odvtedy som si davala sakramentsky pozor, aby som nezlyhala ja, pretoze homeopatia zabrala absolutne na 100%, takze problem pomocovania bol navzdy vyrieseny.
ale pokial viem aj od mojej homeopaticky, homeopatiu treba kazdemu jedincovi zvlast prisposobit. dokazom toho je, ze psikovi jednej mojej znamej presne ten isty homeop. liek "Causticum Hahnemanni" nezabral! musim podotknut, ze ona bola u inej homeopaticky.
este dotaz, homeopatika od 30 CH by mal predpisovt len skuseny homeopat, tie nizsie potencie sa davaju na zaklade priznakov pri urcitych tazkostiach, tie vyssie riedenia uz na zaklade celkovej charakteristiky cloveka, osobnosti, ...cize , posobia celostne, nielen na urcite jedno ochorenie...
cislo + CH znamena kolkokrat to bolo zriedene, homeopatika s nizsim riedenim 5,9,15,30 CH, potom vyssie riedene 200, 1000, 10 000 CH.
Nizsie riedene sa uzivaju denne,od
30CH posobia 2 tyzdne , uzivaju sa jednorazovo a vyssie uz niekolko mesiacov, rokov....Nizsie riedene zaberaju hned, ale uzivaju sa denne, vyssie riedene maju vyhodu, ze posobia hlbsie a dlhodobo, aj ked doba ucinku sa niekedy ukazuje postupne po tyzdnoch od uzitia...snad som rocha pomohla..
Tak to urcite nepojde :-DDD
tpch dakujem za informaciu
A neboj nechystam sa liecit placebom, len mi niekto "naordinoval" homeopatika udajne obsahujuce a. muscaria a mojim cielom bolo zistit ako to s tym je aby som tu osobu mohol vysmiat ze je to hlupost a vediet to aj odvovodnit.
A pripadne sa "zjet" muscimolom :) ale to asi nepojde...
zvedavý - asi tak : viera tvoja ťa uzdraví.
zvedavy, v ziadnom homeopatickom pripravku sa nenachadza ani malinke mnozstvo ucinnej latky, preto je to homeopatia. Skratka CH znamena, ze ide o centisimalnu potenciaciu podla Hahnemanna, na miligramy sa to prepocitat neda. Pri stonasobnej (centisimalnej) potenciacii (cize riedeni) sa v pripravku nenachadza z ucinnej latky nic. Homeopatia je zalozena na tvrdeni, ze molekula tam zanecha svoj odtlacok, co je blbost, kedze takyto odtlacok ma trvanlivost max. 10 na minus dvanastu sekundy :-D
Granule homeopatika, ktore mas doma,obsahuju 4 gramy cukru, nejaku prirodzene viazanu vodu a to je vsetko :-D
Tak vela zdaru pri "lieceni".