Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Homeopatika

Príspevok v téme: Homeopatika
zvedavy567

Dobry vecer, zaprve neviem do ktorej temy dat tuto otazku, tak pisem do najnavstevovanejsej.
Chcem sa len spytat co znamena pri homeopatikach jednotka "ch" a ako to prepocitam do nejakych normalnych jednotiek (mg).
KOnkretne je to balenie 4g(80 granul) a je tam napisane 15ch. Cize kolko "ucinej latky" tam naozaj je?
Dakujem

bella12

Homeopatia sa propaguje ako prírodná liečebná metóda, čo však v skutočnosti nie je pravda. Pri ozajstnom prírodnom liečení možno jeho liečebné účinky vedecky vysvetliť, napr. liečivé účinky rastlín v čajoch či ich výťažkoch.

To však nie je prípad homeopatie, pretože jej pôsobenie nemožno vysvetliť prirodzeným spôsobom. Naopak, homeopatia vyžaduje, aby človek prijal jej filozofiu, či dokonca "náboženstvo", ktorým sa snaží vysvetliť nadprirodzené účinky. Aké iné než nadprirodzené môžu byť účinky homeopatík, v ktorých sa nenachádza ani gram účinnej látky a operuje s presvedčením, že takýto zriedený prípravok si "pamätá" účinnú látku, ktorá v ňom kedysi bola. Podľa homeopatie sa účinnosť lieku riedením zvyšuje, vedecké skúmanie však preukazuje pravý opak. Homeopatia má preto viac spoločného s alchýmiou, astrológiou a mágiou než so serióznym liečením. V skutočnosti nepatrí medzi prírodné liečebné metódy, ale medzi nadprirodzené, pretože bez okultného pozadia nemožno nájsť nijaké vysvetlenie ich účinku.

Náboženské - okultné pozadie homeopatie je zrejmé z vyjadrení jej zakladateľa Hahnemana, ktorý ju považoval za "božskú metódu" či "spásnu pravdu". Tvrdil, že homeopatiu mu zjavil samotný boh (nie však ten, ktorého poznáme z Biblie) a že homeopatiou človek priamo naväzuje na božstvo. Hahneman bol slobodomurárom a neuznával Ježiša Krista. Jeden z jeho najväčších nasledovateľov J.T.Kent varoval pred vedcami. Len filozofia a princípy predložené Hahnemanom sú pravdou a všetko ostatné treba zavrhnúť.

Ak homeopatia funguje, treba sa vážne zamyslieť, ako je to možné. Mágia, okultizmus, šamanizmus, astrológia - to všetko sú metódy, ktoré sa priečia Bohu. Ak sa teda účinok homeopatík sa nedá logicky zdôvodniť a nie je za nimi ani Boh, ostáva už len jediná možnosť...

tpch

nijaky, presne pre take hypochondricke typy je sedatif urceny. tebe by pomohla aj kocka cukru, keby mala na obale napisane, ze je urcena na uzkost.

homeopatia

Minule v telke rozprával lekár, ktorý konečne nahlas povedal, že homeopatia je jeden veľký nezmysel a lekárom, ktorí ju propagujú by bolo treba zobrať diplomy. Na to netreba mať naozaj ani vysokú školu, aby človek pochopil, že z medicínskeho hľadiska je homeopatia fakt nezmysel.

homča

ja som sa najviac o homeopatikach dozvedela zo stranky alternamedica.sk. tam si musis ale konkretne najst homeopatia. urcite tam bude aj to co potrebujes.

Deria

tak ja vam napisem svoju skusenost a vy sa tu vyrojite na mna s nabozenstvom a diagnozou!!?? a co ma nabozenstvo prosim s homeopatiou? to co je za volovina? a v podstate....mne je totiz uplne jedno, kto homeopatiu uznava alebo nie, ved to nie je moj problem. :)