Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
Akoze to je jedno o tej situacii zrazu ?
Lebo ti dosli argumenty, ci co ?!
Mna tiez seru babky a dedkovia, co sa prehanaju po chodniku, KDE NEPATRIA A PRAVO JE NA MOJEJ STRANE, AJ KED MOJ PES BY BOL KON KTORY SERIE UPROSTRED CHODNIKA. (ked je to vacsie, snad si to precitas pozornejsie).
A co ty vies o kinetickej energii ?
Pouc ma, ak mam nieco zle, no tak...
Čo si mysliš, že vieš o kinetickej energii? :D
To je jedno o tej situacii, naražam na to, že ľudia si viac cenia tie prašive skapaciny (čiže psy) ako ľudské životy... to je smutne...
Jefitto
alergia na psy defacto neexistuje :)
lebo existuju aj hypoalergicke plemena :P
(btw, mne tiez "nasli" alergie na rozne zvierata a spim so psom uz vyse roka a som tak zdravy ako nikdy predtym - seriozne, bez srandy, beriem ho ako anti-alergicka davka, namiesto tej farma otravy.. a aj keby som dostal alergiu, radsej dobrovolne skapem, ako by som ho mal dat prec..
a myslim si, ze dieta, co vyrasta so psom, je tiez odolnejsi proti alergiam v buducnosti.. (to iste plati aj o dietati ktore vyrastie na dedine a vala sa v blate, versus dieta co zem nikdy nevidelo (lebo zije v betonarni (resp panelaku)..
vela ludi mi uz hovori, ze to s nim prehanam :D ale tak co uz ... niekto zbiera znamky, niekto fotky velkych prs z netu, niekto cas so svojim psom ;)
i ked moj pes sa mozno citi ako ja by som sa citil u mimozenstana (ale konieckoncov, je to spolocenske plemeno, tj. v prirode by neprezil)
A ako riadit volou imunitu?
Sice nemam to vedecky podlozene, no ked som chodil do skoly, casto som chcel byt chory atd, chapes preco asi :D bol som..
Odkedy som odisiel zo skoly, nemam dovod byt chory, ba priam na to nemam "cas" a ani "narok" - ale aj tak chodim vencit psa v kratkom rukave ked je 5C, pijem prakticky cely cas/rok/vzdy studenu vodu (do15C), studene granko (5C z chladnicky), vcera som mal zmrzlinu, uz som uvazoval, ze si skocim na Chopok v kratkom rukave pre zabavu.. (podotykam ze nerobim ziadne otuzilectvo... ale tym chcem povedat, ze sa nerozmaznavam a aj napriek tomu je imunita taka dobra koa nikdy predtym..)
cize nieco, nejake prepojenie vole a imunity (zdravia) musi byt.. (podla mna a mojich skusenosti) ...
mozno sa mi to za 5 rokov vrati 1000x silnejsie a brutalnejsie, no ale uvidime :D
a ked to nie je vôla ako taka, tak je to takmer urcite psychicka "pohoda" (i ked mam viac problemov ako dokazem uniest, je mi to fuk proste jedno.. ignore, ignore, ignore .. :D ), cize psychika musi mat na 100% (stavim na to KRK ! aj ked nemam dokaz :P ) nieco spolocne so zdravim, to je logicke (i ked ktovie ci "potvrdene a uznavane")
inac ja nenenavidim nic, nema to vyznam :) to je dalsie pravidlo mojho zivota.. ak by som mal nenavidiet nieco/niekoho, vzdy sa najde dovod.. stupim do hovna? .. no hej, aspon budem mat stastie :D (stastie ze sa budem sprchovat v cistejsej sprche, kedze najskor musim opsrchovat to hovno do ktoreho som stupil a potom nasledne umyt sprchu..)
a ked do toho stupim ja, nestupi do toho niekto iny :D
ta tetka nie je sprosta, ba priam je GENIUS !!!
za 1. dieta ma obrovsku kyneticku energiu, ak trafi psa, ublizi mu
za 2. dieta ublizi samo-sebe hned po bode cislo 1.
cize teta je genius, len je rozdiel v hmotnosti slov.
a zaujimave, ze si zatial nikto nevsimol jeden detail:
tj. predvediem co znamena tvrdohlavost v praxi
Zákon 8/2009 o cestnej premávke
§ 55
Osobitné ustanovenia o cyklistoch.
1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
(2) Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.
(4) Osoba mladšia ako 10 rokov smie na ceste s výnimkou cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny jazdiť na bicykli len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá, aby na ňu riadne dozerala, a ktorá zodpovedá za dodržiavanie povinností podľa tohto zákona touto osobou.
Este by ma napr zaujimalo, ci mali deti (do 15r) priblu pocas jazdy na bicykli..
Maros75 pisal, citujem
"Raz som videl jednu pani ako sla s vlciakom po chodniku,samozrejme bez voditka a oproti sli dve deti na bicykloch."
z toho vyplyva, ze bud isla panicka po cyklochodniku, alebo chlapci porusili zakon (ktovie ci nie aj vekovy! tj. aj ich rodicia?) a jazdili tam kde sa jazdit nema, stylom akym sa jazdit taktiez nema.
cize argument pani so psom moze byt relevantny.
a takto by sa dalo hadat az do zblbnutia.. :D
lenze skoda ze nevieme o mieste cinu viac ;)
Kamarade, ja som taka flegma, že ja som nemal ani stres na obhajobe rigoroznej prace :D
jefitto: ah no zasa som nepochopil otazku sorry :), ale tak ciste fantazmagoria: ked prides do nejakeho prostredia kde sa nachadza pes, tak skus mysliet na nieco poriadne stresujuce, stres tusim oslabuje imunitu mozno sa casom nauci.
deria,skor by som to popisala,stop tytaniu zvierat ako vegetarianstvo a zdaleka nesuhlasim z vegetarianstvom,pretoze to cloveku nestaci co je okrem masa.clovek potrebuje mat v tele maso!sice zdrave maso,ale ho potrebuje.to co si videla,je mi to luto,mali by sme sa vsetci ludia zburit a urobit nieco preto,len je to velmi tazke a hlavne zdlhave :-(
jefitto: no ze ked nemas rad psov tak tvoja imunita si z toho zobrala priklad a prehnane na ne reaguje takze mas na ne alergiu.
Lumik, ako riadiť vôlou imunitu? :D
jefitto: tak na tomto som sa chvilu kosil... take odusevnene "... najradšej by som im všetkym poviazal kokoty nech im tie mechuriska popraskaju...", tusim dokazes riadit volou svoju imunitu :)