Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

Peter Bauer

Myslíš,že keď nebudeš jesť bravčové m§so tak to budú robiť aj iný,je pravde že primzselný veľkochov je nepsrávny,treba ho zmeniť,indivuduálna revolta však nerieši tento problém.

Keď chodíš do kostola,vieš koľko ľudí sa pri práci na kostole poranilo,koľkým bolo od únavz yle,koľko .... a predsa tam chodíš.Alebo ako vykorisťujú predavačky v obchodoh v akých často neľudských podmienkach pracujú zamestnanci v pekárňach za 280 euro a predsa nakupuješ chlieb...?

janoo

Badatel alias Demina pise na svojej stranke nezmysli. Ohovara soju, mlieko a co ja viem co este. Nemozete ho brat vazne. Obcas jem tofu z obycajnej soji a je mi fajn. Kazdemu odporucam minimalne raz za tyzden maso, rybu alebo nejake zivocisne bielkoviny.

arman

Bacha na soju
-odkaz odstránený-

Kedysi davno sa jeden vegetarian stazoval, ze dlhe roky bol na soji, a uz nikdy viac by to nezobral do ust.

biba55

k tomuto prispevku sa neda povedat nic ine ako "bravo!". klobuk dolu za taketo pekne vykricanie toho pred cim vacsina zatvara oci alebo to ignoruje. urobila si velmi spravne rozhodnutie, drzim ti palce, je dolezite o tychto veciach hovorit

Deria

No vidis, Watermelon, uz je to tu! Myslim, ze s tym nebudem mat ziadny problem, lebo jedine, co som z MV jedla, boli syry a tie si rada odpustim, ved je dost pomazanok aj bez syra a mam aj vyborne recepty.
Neviem, preco sa tej soje tak obavate, ved vela veganov pripravuje jedla zo soje a okrem toho ju nejem kazdy den.