Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

bingham

Deria...v tom je rozdiel medzi tebou a mnou...ja povazujem maso za prirodzenu sucast nasej stravy(a doteraz mi to nikto nevyvratil ze to tak nie je)...pretoze v prostredi v ktorom sa nachadzas by si bez masa neprezila...ale to sme uz odbocili...

podstatne je to ze aj zvierata nezabijaju len kvoli jedlu...ale dokonca aj pre potesenie...(az tak velky rozdiel medzi nami nie je) :))

bingham

Deria...ty si to vobec ale vobec nepochopila :))

ja som tam tie videa nedal preto aby si videla aka je priroda "kruta"...ale preto aby si videla ze aj zvierata UMYSELNE ublizuju...

a nie je tam nic hrozne...pozri si to...je to pekny dokaz o tom...ako sa ludia hlboko mylia v zvieratach...ked si mysia ze su to tvory ktore robia vsetko instinktivne a vobec nevedia co je zlo a dobro... :)

a je to tusim od BBC...takze velmi kvalitny dokument :))

Deria

bingham, co ti teda z toho vsetkeho vyplyva? ze clovek sa ma chovat ako zviera? ved on sa predsa nad zvieratami sam vyvysuje a poklada za najinteligentnejsieho tvora na zemi. nechcem pozerat take videa, prepac, neklikla som na ne ale viem, ze v prirode je to krute ale preco by mal k tej krutosti este aj clovek prispievat? z akeho dovodu? chut na mäso? to je nielen slaby dovod ale aj primitivny. lebo prave ten dovod maju zvierata, ibaze rozdiel je v tom, ze zviera zabija, aby prezilo a clovek zabija.....hm, bohuzial z roznych pricin, avsak urcite nie je nuteny zabijat kvoli tomu, aby prezil.

bingham

to som dal ako priklad...lebo podla tvojho tvrdenia ked je clovek maso...tak sa mu to vrati tak ze sa narodi ako krava na bitunku...

arman

bingham, neviem ake je to byt simpanzom, tak ti nemozem odpovedat na tvoju otazku, ale viem ake je to byt clovekom.

bingham

arman...a simpanz ktory roztrhal inu opicu...aby sa najedol...tiez skonci ako krava na bitunku ze ??? velmi zvlastne myslenie mas

a este nieco...je strasne vela ludi co jedli maso...a zomreli v klude v spanku :)

arman

Ale prosim vas, co sa tu rozculujete, ze by ste kazdemu, kto tyra zvierata, alebo je maso, sposobili rovnake utrpenie...

ved zivot ich nauci, nebojte. Lezat 3 roky s rakovinou hrubeho creva a zomierat, co si myslite, ze to je nieco ine ako spravodlivost. Caste vyroky od takych ludi su, ze je to utrpenie, ake by ani najhorsiemu nepriatelovi nepriali.

Klidek. Zivot to doriesi sam, ci si myslite, ze nas stvoritel je taky babrak? Ved po zivote vsetko nekonci, dusa ide dalej, a ak to nechape, narodi sa ako krava na bitunku, a pochopi. Hlavne sa nerozculujte, vsetko je tak ako ma byt, ide len o VAS ZIVOT, a ten je lepsi bez rozculovania.
Da sa to zmenit? Da sa zmenit aby 98% ludi zralo maso a bolo im lahostajne, kolko svinstva za tym je, a odvolavali sa, ze aj v prirode to tak funguje? Neda, nieje to realne. Tak to nechajte byt. Ved su to len zvierata v ludskej forme, este si to aj zdovodnuju tym, ze aj ine zvierata to tak robia, a byt kruty ako priroda, je vraj ok. Nuz, asi sa potom dalsi zivot narodia ako skutocne zvierata, ked si to tak praju byt ako oni. Ale my Ludia z velkym L vieme, preco sme ludmi a preco nemame zrat maso a zabijat inych bezdovodne, no nie? Takze klidek, hlavne sa nerozculujte. :-)