Duodenogastrický reflux – antralna gastritida – metaplazia

Príspevok v téme: Duodenogastrický reflux – antralna gastritida – metaplazia
Samuel

Žalúdok ma trápi už niekoľko rokov. Na gastroskopii som bol už niekoľko krát. Posledne spomínané výrazy u gastrológa boli funkčná dyspepsia, antrálna gastritída s miernou metaplaziou a duodenogastricky reflux (spätný tok žlči do žalúdka). Lekár mi predpísal najprv costi + helicid bohužial bez vysledku. Tým pre nich liečba skončila a ja som ostal odkázaný na google. Takže som naštudoval čo sa dalo a postupne som skúšal veci čo by mi mohli pomôcť ako napr:

1.kombinácia venter + ganaton – vysledok mierne pozitívny
2.celý citrón vymačkať s každým jedlom – výsledok mierne pozitívny
3.4 lyžičky jablčného octu s každým jedlom – výsledok neutrálny
4.betain HCL 650 + pepsín – jedna tableta s každým jedlom – výsledok mierne pozitívny
5.tráviace enzými typu pancreolan – účinok negatívny, (problémy so stolicou a chudnutie)
6.tráviace enzýmy komplet (pancreatin + iné enzými) - výsledok negatívny (chudnutie, problémy so stolicou)
7.tráviace enzýmy komplet (pancreatin rastlinného pôvodu + iné enzýmy rast. Pôvodu) – výsledok mierne pozitívny
8.psyllium – výsledok neutrálny
9.ľanové semeno – výsledok neutrálny
10.repíkový čaj – výsledok mierne pozitívny
11.rumančekový čaj – výsledok neutrálny
12.klystir – výsledok neutrálny
13.zmena stravy a rozne diety – výsledok neutrálny
14.hladovka – výsledok mierne pozitívny
15.posledné jedlo 4 hod pred spaním – výsledok mierne pozitívny
16.spanie v naklonenej rovine – výsledok neutrálny
17. probiotiká komlexné – výsledok – negatívny

Bohužiaľ všetko čo som doposiaľ skúsil ma môjho problému nezbavilo. Daný problém riadne strpčuje život. Chcem sa spýtať kto mal náhodou podobné problémy a dostal sa z toho alebo hoci kto iný čo by vedel poradiť čo by som ešte mohol skúsiť tak nech prosím poradí bo ja som už vážne v koncoch.

Zlatica

Ahojte je tu niekto koho trapi duodenogastricky reflux/spatny tok zlce do zaludka/..teda niekto komu sa ulavilo..alebo vyliecil sa z tejto dg.dakujem

stylishfru

Ahojte,

neviem, ci toto forum je este aktivne, ale rada by som sa spytala, ci nastal po tych rokoch u Samuela nejaky pokrok. Ja mam podobnu diagnozu, uzivam Nolpazu a Costi, ale napriek tomu stale pocitujem palenie, ked zjem cokolvek. Niekedy palenie prave vyvola to, ze uzijem Costi. Tiez sa chcem spytat, co teda jest a co nie, lebo mi to nik nevie riadne vysvetlit - otazne su hlavne mliecne vyrobky, celozrnne pecivo, vajicka, cukor (v akom mnozstve), bylinkove caje (tie ze by sa nemali, ale zase citala som, ze repikovy alebo kamilkovy su vhodne na gastritidu). Dakujem krasne za akukolvek odpoved.

peblz

Ahojte,
tiez mam diagnostikovany reflux zlce do zaludka/ biliarny reflux/ duodenogastricky reflux a pisem teraz o tom diplomovku, a zistujem, ze nic take uz v klasifikacii chorob neexistuje. Mozem sa Vas opytat, ako Vam tuto diagnozu pisali do lekarskej spravy, idealne aj cislo?

jaaarka

DR mi diagnostikovali na gastru 3 roky po operaci žlučníku.3 roky se trápím,stálé nevolnosti,tlak apod.Nemohu už jíst nic,jen přísnou dietu a i po velmi dietním jídle mi bývá těžko.Žádné předepsané léky,ani volně dostupné léky mě nezabraly.Někdy pomůže trochu bylinný čaj žaludek-střeva od Teekane,ale hlavně malé velmi dietní porce.zavítala jsem na tyto stránky a zkusdila jsem - mléko před spaním - bylo mi v noci zle.Dále psyllium - řekla bych,že pokud žaludek neprovokuju méně dietním jídle,tak pomáhá.Dietní jídlo v rozumném množství a psyllium.

Cestovatel30

Mne sa tiez zvykli tieto problemy objavovat a samotne aj vymiznut, kedze ziadny liek ani pripravok nezaberal. Problem bol samozrejme v strese a unave( kazdy den len 5 hodin spanku). Takze som maval teda aj mam obdobia kedy mi je rok a pol dobre a potom mam polroka funkcnu dyspepsiu. A je jedno co robim vysledky su podobne ako pises. Najlepsie sa mi osvedcilo nerobit nic vypadnut niekam na vylet a zabudnut na to.. a cuduj sa svete ked clovek na to nemysli tak po 2 tyzdnov sa mu to postupne vytrati.
Pre mna su tabletky stressor. Ked ju beriem myslim na to ze mi nieco je co mi zas pripomenie ze ma nieco boli. Vzdy to tak dopadlo ze som tabletky bral a potom prisiel nejaky vylet alebo cinnost kde som zabudol napriklad zobrat jednu dve potom som vynechal den po par dnoch mi bolo lepsie a kvoli inym cinnostiam a zabavkam som sa na to vykaslal a za par dni som uz ani nevedel co mi bolo.

Rezka

Všetko čo píšeš som zažila nič nepomohlo tak som skúsila svoje na noc vypi mlieko , keď ho neznášaš tak zakysanu, acidko, jógurt, ale mlieko je najlepšie a radím to aj tým čo majú po operácii žlčníka. Mlieko zneutralizuje natečenú žlč počas noci do žalúdka a bude Vam všetkým omnoho lepšie, ja som si už nevedela po operácii dať rady s hnačkou. Lekári mi zakazovali mlieko na hnačky a mne práve pomáha len a len mlieko. Dúfam, že aj Vám to pomôže.

RNG

Bryndza(mnam) zialbohu je kvasena nahodilymi mikrobami, proste nie je to prisne kontrolovany kvasny proces a teda sa v nej mozu nachadzat aj skodlive mikroby. Podobne ako v "domacej" kyslej kapuste.
Moja zena raz lezal 2 dni s horuckami a zimnicou po zjedeni bryndze.
Nespavost vyvolava rozne nervove problemy,(pozri cez Google.sk pod rng spanok a stres) klimakterium definitivne k tomu prispieva znacne, lebo pri hormonalnych skakaniach(zima/teplo)je aj zhorsene hospodarenie s mineralmi, co ovplyvnuje vsetky prenosy nervovych signalov a dokonca aj neurotransmisiu v samotnom mozgu. Odporucam ti brat yam, kde davka ucinnej latky , Diosgeninu, bude 200 mg denne. Zdoraznujem, na mnozstve samotneho jamu nezalezi, ale na celkovej davke diosgeninu, co v nom dostanes. Yam predavaju totiz s roznymi obsahmi diosgeninu, od 1% az do 16%, takze kupuj len taky, kde je presne urcena davka, tj. standardizovany.

solet

RNG- dakujem za radu s jablkami. Inak moje telo si ich vyzadovalo v poslednej dobe samo. Takze Betain si mam nechat na horsie casy?
V mojom prispevku som sa zmienila, ze po tabletkach nemam problem, ale zabudla som na strasnu nespavost , sumenie v hlave a tlak v usiach. Neviem z coho to je, citila som to aj pred urcenim diagnozy a pokracuje to aj pocas liecby. Mozno klimakterium. Na nespavost si davam doplnok ku strave z Dr. Nona - Femseen. Ale niekedy 1 tobolka nestaci. Este som spominala, ze po liekoch sa citim fajn a nemam problem, ale vcera som zjedla navecer 2 suche hrianky s bryndzou a tršdka dusenej zeleniny. neskor som vypila pohar kefiroveho mlieka. Zrejme zla kombinacia, lebo mi bolo vecer veeeelmi zle.
Nakoniec mam otazku - ma niekto skusenost, ze z refluxu sa da vyliecit alebo upravit stav, aby sa clovek citil v pohode? Ako dlho to trva?

RNG

Je plno roznych velmi uzitocnych liecivych bylin, zialbohu obsahy ucinnych latok znacne kolisaju v nich alebo su menej ucinne alebo existuju druhe ine pripravky z prirodnych ktore problemy travenia napravia lepsie. Ja sa sem snazim uviest len take prostriedky, co moje lekarske zdroje uznali za najucinnejsie.