Zubarom. Ti sa maju dobre. A ty ?
Keby som si znova vyberal povolanie, bol by som radsej ...
tak 10x som mozno prehnala ale aj ta zivotna uroven je ina, tu su mizerne platy a vsetko je neskutocne drahe, za vsetko pytaju dane, poplatky. mozno len 3x vyssie platy ale z tych dani napriklad sa aj nieco robi si myslim, tu sa to len rozkradne
mysleni boli ambulantni lekari, nie lekari na klinikach, ktori tahaju sichty od nevidim do nevidim a nocne a 48hodinovky atd.
jajka, ja zijem za hranicami 12 rokov a zuby si na SVK nechodim dat robit, takze niekde je chyba
jajka, neviem, robila si niekedy u lekara v zahranici, takze vies posudit kolko taky lekar robi alebo nie?
SVK je jedina krajina, ktoru poznam ja, kde lekari idu na obed domov - tiez by som to takto mohla povedat, viem posudit dve zahranicne krajiny a v oboch sa robi od rana do vecera, ver tomu, prave aj preto maju viac...je to iny system, ludia odvadzaju ovela viac poistneho z vyplat atd., poistne odvadzaju za seba aj dochodcovia, studenti, SVK plati tymto ludom zdravotnu poistku zo statneho - to je tiez taka specialita...
ale 10x viac, myslim, ze velmi prehanas a neviem, ci v zahranici zijes, ze to tak presne vies posudit, alebo len citas a pocuvas reci a z toho vyvodzujes nazory
no vsetci slovaci v zahranici si chodia davat spravit zuby na slovensko, lebo tu je to lacnejsie. tak asi na tom nieco bude.
jajka vies o com hovoris, si si ista tym, co pises?
krtko ty hovoris o zubaroch na svk alebo v zahranici? v zahranici zarabaju urcite 10x viac a aj prace maju menej. maju viac kvalitnych pristrojov, materialu.
ako to vies, ked nie si zubar? :) podla mna sa stale maju co ucit, nove techniky, postupy, podla mna to nie je az take staticke, aj ked sa moze zdat, ale to iba preto, ze do toho nevidime
moj zubar nerobi len doobedu, dokonca dva dni v tyzdni pracuje do 18tej...ale prachy ma uzasne, to je fakt
Ale kde zubari robia doobedia a beru pekne peniaze ;) ... A ich odbor sa nemeni raz sa to naucia a robia stale to iste.
Astrofyzička v NASE alebo v CERNe. Alebo nejaká vedkyňa niekde inde.