Ako si privyrobiť?

Príspevok v téme: Ako si privyrobiť?
ayvi

Zdravím vás.

Mám 17 rokov a som študentka. Nemám momentálne žiadnu prácu a veľmi ma to štve. Tu, v okolí nie je žiadna práca pre mňa, pretože nie som plnoletá a nemám v podstate žiadnu prax (chodím na gymnázium). Predtým som pracovala u známeho, ako výpomoc v dome, no on už moju pomoc nepotrebuje a tak nemám žiadne odporúčanie ani nič tomu podobné.Pýtala som sa kde sa dalo, no je to beznádejné. Jedine kam sa dá ísť sú fabriky, no tam už od nového roka neberú ( a aj keď zoberú, len rodinných príslušníkov zamestnancov). Rodičom nemôžem stále viseť na krku, sami nemajú veľa peňazí. Jediný môj príjem je z bazáru, kde máme s priateľkou účet, no ten mi vynesie možno 5 € /mes. Už neviem čo mám robiť, vyčerpala som všetky možnosti a tak sa pýtam, máte nejaký nápad?
Ako ste začínali vy? :)

Za vašu radu ďakujem :-)

Jurs

Ahoj,
klasická otázka, která trápí každého druhého člověka :-D Já ba naopak vidím na tom pozitvní to, že už v tomhle věku si to uvědomuješ a chceš s tím něco dělat. Já si to neuvědomoval a i teď ve 30 pořád přesně nevím.

Ale těch možností je dnes hodně. Tady je nějaká inspirace
akospravnevybrat.sk

Já osobně doporučuji si najít něco, co tě baví a ideálně jsi v tom dobrá. Existuje několik způsobů, jak svoje znalosti a zkušenosti pak předávat dál online cestou bez velkého úsílí. Svoje znalosti a zkušenosti. A pak zkoušet různé věci. Já sám jsem toho vyzkoušel taky spoustu až se dostal ke kryptoměnám. I když to zní pro spoustu lidí všelijak, to dobré na tom je, že narozdíl od investování do jiných finančných instrumentů jako akcie apod., člověk nemusí mít extra znalosti, aby na tom trochu dokázal vydělávat. Je třeba si o tom udělat základní představu a zvolit svou stretegii, ale i s málem se dá vytvořit nějaký přivýdělek.

Já začal dle tohoto návodů pro kryptoměny:
finex.cz

A stejně tak vybral některé z doporučovaných alternativním kryptoměn (Ethereum, Litecoin, Ripple)
Případně nějaký "tutorial" ve slovenštině
kryptomagazin.sk

Good luck!
Jirka

krtko-lampa

HH vela psychologov robilo testy a prisli na to, ze ludia su zli ;) ... tak hlavne, ze mas radost ;) ... nejdem ju kazit. Ale nie je to pravda ;) to len pre tvoje pobavenie ;)

krtko-lampa

Lost robit weby a zarabat na Google AdSense - ano tak sa to vola, mozu akurat tak ITckari. Lebo hotovych veci je namariu. A iba text pisat je onicom.

A ked uz sme pritom tak blog budes musiet pisat po anglicky, lebo Slovensky trafic ti ani poriadne nezaplati hosting. A byt na 2hej urovni - zadarmo ti neprinesie navstevnost a nemozes tam dat reklamy :) ...

Ale pisat si blog, alebo tvorit web po anglicky ti vrelo doporucam !!! Naucis sa jazyk a velmi vela toho pochopis o internete ... To inac nepochopis ;) Aj keby si na tom nezarabala ...

lost

Myslim si, ze pri 20% nezamestnanosti, aj keby niekto vedel ako si privyrobit zopar penazi, tak namiesto toho aby to pisal na nete by sa chopil sance..

Mozes si ale napr zalozit blog, nalakat navstevnikov a nahodit tam reklamu, napr google (adwords ci ak osa to vola?) a mozno to zarobit par eur mesacne.. (lubovolne mnozstvo, zalezi od sikovnosti)

Ale to sa neda zo dna na den a nie je to praca ze mam "fixny plat" .. nienie.. to je take ze clovek moze makat a roztrhat sa a dostane doslova hovno.. ale nemusi.. zalezi od 50% stastia a 50% sikovnosti..

ayvi

Ty krtek si tiež Slovák a kto sa hanbí za svoj národ, nemôže mať dosť sebaúcty...keby sa hanbím za SR, v zahraničí by som sa cítila dosť ponížene. To si myslim ja a tiež že niektorí ľudia sa až moc rozkrikujú na nete, ale pritom v skutočnom živote sú úplne íní...nič v zlom, ale no nič, nepatrí to ku tejto téme. Veru nechcieť visieť rodičom na krku si myslím že je lepšie, ako cucať od nich peniažky že :-) A ďalej, pýtala som sa na vaše rady, ako si zarobiť a nie na politickú situáciu na Slovensku. Za to že niekto ujde do zahraničia, to môže urobiť každý, mne idú jazyky výborne a tiež mám zameranie na geografiu a ekonomiku, takže toto mi problém nerobí, ale som študentka, takže to počká.

Ale aj tak ďakujem, že ste sa vyjadrili. :-)

krtko-lampa

Jj to je :D ... vzdy lepsie studovat tazku skolu a nerobit a pracovat az po nej. Ako lahku a popritom sa rozptylovat dokladanim tovaru a ked skonci taky clovek tak co ... nic :) ... iba dokladat dalej :D