Ako si privyrobiť?

Príspevok v téme: Ako si privyrobiť?
ayvi

Zdravím vás.

Mám 17 rokov a som študentka. Nemám momentálne žiadnu prácu a veľmi ma to štve. Tu, v okolí nie je žiadna práca pre mňa, pretože nie som plnoletá a nemám v podstate žiadnu prax (chodím na gymnázium). Predtým som pracovala u známeho, ako výpomoc v dome, no on už moju pomoc nepotrebuje a tak nemám žiadne odporúčanie ani nič tomu podobné.Pýtala som sa kde sa dalo, no je to beznádejné. Jedine kam sa dá ísť sú fabriky, no tam už od nového roka neberú ( a aj keď zoberú, len rodinných príslušníkov zamestnancov). Rodičom nemôžem stále viseť na krku, sami nemajú veľa peňazí. Jediný môj príjem je z bazáru, kde máme s priateľkou účet, no ten mi vynesie možno 5 € /mes. Už neviem čo mám robiť, vyčerpala som všetky možnosti a tak sa pýtam, máte nejaký nápad?
Ako ste začínali vy? :)

Za vašu radu ďakujem :-)

krtko-lampa

Ja som do 23 dokopy nic nerobil :) ... sem tam brigady na mesiac - dva ... a po VS som zacal pracovat. A poznate tie kecy o pracovnych navykoch :D ??? Ziaden problem uplne v pohode a vies preco ? Lebo ma dokazu zaplatit :) ... Na Slovensku by mi museli dat iny vyplach mozgu a ja byt retardovany aby som robil za ubytovanie a jedlo + par centikov na sladkosti :D to si tam akurat tak mozete kupit :D ...

krtko-lampa

Podla mna to nechaju zajst tak daleko, ze ludia uz nebudu mat ani na letenky ani na cestu prec :D ... Hh ako v dokumentoch o cinskych tovarnach, kde cinanky siju oblecenie :D proste si nezarobia na cestu nazad :D hh a co spravis, ked si ani na cestu nezarobis :D

lost

krtko-lampa

mna skor zaujima, ci to ludia nechaju zjast tak daleko, ze ani * gramov olova nebudu mat peniaze.. **

(*ps: nevies kolko vazi 9mm alebo radsej nejaka sniper? :) )

** asi uz ani pred 2 rokmi nemali

hold - mas pravdu, vypadnut z tohto kocurkova..

krtko-lampa

Fakt nechapem preco sa Vasemu ekonomickemu tigrovi so strategickou polohou tak nedari, ze o chvilku tam budu ludia odkazani aj na pracu deti :D HH nasmiech.

Chces radu ?
ayvi - uc sa jazyky a vypadni odtial.

wera9

je pekne, ze uz takto odmlada sa snazis najst pracovne uplatnenie, neskorsie sa ti to urcite zide, ale myslim si,ze v tvojom veku ako stredoskolacka malokto pracuje, kazdy si este uziva volna a starost nehcava na rodicov,
viac moznosti sa ti otvori ked dovrsis 18 rokov, popripade skus brigadu v nejakom fast-foode ak je taky v tvojom okoli, alebo dokladanie tovaru do velkych nakupnych centier, cokolvek v tomto style, urcite nieco najdes ak teda si z vaciseho mesta..