Ahojte, len sa chcem opytat par veci ohladne navstevy psychologa. Asi ta najdolezitejsia otazka, ako sa odhodlat, sam od seba, ist navstivit psychologa? Ako si vybrat toho spravneho psychologa a podloa coho? A kto vsetko o tom musi potom vediet? dakujem za odpovede.
Odhodlanie k psychologovi
psycholog nepomaha ani psychiater ...vobec..citi sa clovek este horsie ...pomahaju jedine lieky,ktore normalny clovek odmietne ..takze ti poradit neviem ..a ako sa odhodlat ?
to musi prist same od seba ..
ako farar je rad ze je po sichte tak aj psychos je rad ked mu padne a pocas terapie mysli aj na to kolko sedeni ho este caka. je to pre neho rutina minimum vzitia sa , prezitia stavov, ktore pacienta trapia v istych situaciach, on tie stavy nezazil /iba teoria /neni to tazka skola, psychosi na intraku vzdy najviac vyvadzali /aj iny samozrejme/, vsak tak to aj dopadlo. tim nechcem povedat ze nepomahaju, akurat ten moj mi nepomohol ani o stipku vpred.
meretseger
ano viem co v zivote chcem a co potrebujem a psycholog mi to dat nemoze
Mne psychologicka velmi pomohla. A stale pomaha. Niektore problemy sa nedaju vyriesit jednym pokecom. Je skvele mat taku butlavu vrbu, co poradi.
jajaja: A vieš, čo je tým, čo v živote naozaj potrebuješ? Ja som to nevedela, kým som za ním nedošla - v živote som mala totálny bordel. Dotiahla som sa so sebapoškodzovaním. Tak jo, bolo mi jasné, že to je len vonkajší prejav a je za tým čosi viac - dokonca viac než to, čomu som to pripisovala (rozchod s priateľom).
Úprimne: režem sa stále :D Ale hraničiari bežne chodia na terapiu cca 7 rokov, a ja tam zatiaľ nie som ani poldruha roka, takže všetko má svoj čas.
Vyriešili sme mnohé ďalšie problémy - napr. samovražda (ako som uviedla), k tej som už zaujala jasné stanovisko, etc.
Kamarátky nie sú viazané mlčanlivosťou. Dlhé roky ma v mysli týralo zneužívanie z detstva, a to je vec, s ktorou by som sa žiadnej kamarátke rozhodne nezdôverila, nech je akokoľvek dobrá.
Občas treba odborníka... Ale je to na vás, či hej, či nie:)
pomohol vam psycholog skutocne vyriesit vas problem? ja by som tiez mala k nejakemu zajst ale mam pocit, ze vykecat sa mozem aj pri kamoske a psycholog mi aj tak nemoze pomoct, teda tym, co by som ja k zivotu skutocne potrebovala
Mne dáva, ale som zvedavá, čo sa stane, keď terapiu ukončím. Ako emočne nestabilnej sa mi to bude možno večne striedať hore-dole: emócie, rozhodnutia, etc....
Ale nebyť terapie, tak sa už povedzme zabijem, tož som za ňu rada:)
Ak mam byt celkom uprimny, tak mne moja liecba takisto takmer nic nedala. Sad but true.
no ja som navstivil psychologa, ale nic mi to nedalo. mal som depky. Ten chlapik nemal nic odzite a palicu plnu stupidnych teorii. neviem skusal som aj holotropne dychanie - nepomohlo proti uzkosti. ale ja som len 1 pripad, mozno inym to daco dalo. kazdy clovek ma ine pocitove vnimanie, ako niekto si pozre polanskeho, barabasa a dakto kunk chu 6 napriklad alebo nejaky titanik.
Navstiv nejakeho a vsetko ostatne uvidis:D