Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den

J111

Snazim sa zdokonalit v nemeckom jazyku, to mi denne zaberie tak dve hodinky, potom sa rad bicyklujem, pozeram telku, navstevujem syna a pod.

J111

Dakujem fakt za info. Moji rodicia maju firmu, tak mam kde travit cas.
TPCH, mas recht. Prajem ti dobru noc a dakujem za informacie, uz ta nebudem mojimi otazkami obtazovat.
A co sa tyka mojich prispevkov, v minulosti som na to kaslal, co pisem.

tpch1

Psychicke poruchy sa tak zhruba delia na psychozy, neuroticke (uzkostne) poruchy, poruchy osobnosti atd...
Psychoza je suhrnny nazov pre psychicke ochorenia, pri ktorych pacient straca kontakt s realitou. Do psychoz patria schizofrenie, bipolarna porucha, paranoja... dnes sa skor rozdeluju na psychozy schizofrenneho okruhu a poruchy nalad.
Schizofrenia je ochorenie, ktore u niekoho moze prebehnut jedinym atakom a casom sa vyhojit uplne, alebo mat rozne ine priebehy (chronicky, relaps-remitujuci atd...vid zakladna ucebnica psychiatrie).
Ak po dvoch rokoch nebudes mat nijake priznaky ochorenia, lekar ti moze vysadit antipsychotika. A potom sa uvidi. Bud sa odrazis smerom hore-alebo do toho opat padnes a dg. je uplne jasna a nie ucelova.
Osobne si myslim, ze ty istu formu sch. mas. Neber to ako urazku, ale pisal si niekde, ze mas VS vzdelanie-tvoje prispevky vsak akosi tomu nezodpovedaju.
neodpovedal si mi, co robis cele dni. Ja ich travim v praci, niekto sa stara o deti, niekto trebars sportuje, niekto maluje, niekto cita kopu knih...
Co konkretne robis ty?

J111

Ah tak, uz chapem, co tym myslis. Ja mam dost aktivit, ale nebudem o nich pisat:D Nechcem pretrasat uplne svoje sukromie. Ja mam obcas preklady cez net, ale stopercentne vykony moj mozog nedokaze podat.
Uz mi je vsetko jasne, co si tym myslela.

J111

Uvadza mi tam dost brutalnu diagnozu, ktoru poznas, ale suvisi to aj s tym, ze som chcel dochodok. To bolo dohodnute.
Ja pravdupovediac ani neviem, aka je moja skutocna diagnoza. Predtym som mal uvadzanu depresiu, ale neviem, ci hlasy mozu suvisiet s depkou.
O tie veci sa uz nezaujimam, preslo ma to. Ja som bol parkrat v minulosti za vestcom a to bolo vsetko, ja som si ani vestit nikdy nedal.
Co to znamena psychoza, ak sa smiem opytat. Da sa z toho dostat?