Kedze moja tema v zenskej teme sa uz zvrhava a ako hovori Lost,je out off topic,zalozila som nam novu temu,aby sme nespamovali temu suvisiacu so zdravim:-)Sup sem!
Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den
A ak naozaj prevadzkuje "pasovu vyrobu", mozno by sa zislo najst bud noveho psychiatra, alebo plus k psychiatrovi psychologa. Ten ti moze tiez vyrazne pomoct s tvojou situaciou.
Musim si pred dalsou navstevou lepsie ujasnit, co jej chcem povedat. Ja jej poviem, ze obcas pocujem hlasy a to je vsetko. Napr. o tom, ze mam obcas aj depresivne stavy, nevie.
Ak mam schizo, tak ju mam, vsak clovek moze byt aj chory, nic na tom nie je a ked vidim, kolko ludi sedi v cakarni, tak dovi stara mama.
Vies, to nie je tak, ze prides k psychiatrovi s postojom "a teraz ma liec". Aj ty musis prispiet, pretoze je to o tebe. Len o tebe.
Ale mohla mi to moja doktorka povedat, myslim to, co si mi povedala ty. Nie, furt ma odbije po piatich minutach, ludi na chodbe milion /neviem, ci su fakt vsetci tak chori/. Asi to nema prilis velku uroven.
TPCH, dakujem, pomohla si mi velmi. Fakt som ti vdacny.
Vies, je dobre mat doveru v lekara. Mozno sa ti zda, ze sa iba opyta, ko sa mas, da ti lieky a dovi. Skus ju prekvapit a zacni hovorit k veci. Vnutorne veci, ktore prezivas. Ak je dobrym psychiatrom, okamzite sa toho chyti. Na budovanie terapeutickeho vztahu musia byt dvaja.
Tak to ani nespravim, aj vdaka tebe. Toto nie su zarty.
Okrem toho znizovat davky sa zacina, ked pacient dlhsiu dobu je UPLNE bez priznakov psychozy. Myslim, ze tvoj pripad to este nie je.
Musim zacat viac doverovat svojej doktorke, lebo moja dovera k nej nie je kto vie aka. Dal som sa na liecbu, tak v tom musim vytrvat. Mam take tusenie, ze by to so mnou nedopadlo zle, keby som sa na liecbu vykaslal.
co sa tyka vysadzovania-riad sa lekarom. Okrem toho sa vysadzuju postupne-najprv by si uzival nejake obdobie 3mg, az potom nic. Sam nevysadzuj, pretoze stav sa moze tak akutne zhorsit, ze stratis to, co si pomalicky ziskaval od zaciatku liecby. Fakt neodporucam robit to na vlastnu past!
Musim sa priznat, ze zial vidim rozdiel a tie antipsychotika mi asi mozu len pomoct. Uz ma nahovaraju, aby som ich vysadil, len neviem, k comu by to viedlo.