zdravim vas. mam taky problem ze mam neustale nafuknute brucho cely den. vyzeram ako tehotna. fakt uz mi milion ludi povedalo ze ci som tehotna a potom ked sa dozvedia ze niesom tak sa cuduju co mam take brucho...
problem je v tom ze nejem ani vela praveze jem 3x denne. rano sa snazim jest musli cize vlaknina tam je jem aj ovocie pocas dna a na obed jedavam bezne veci (ziadne fast foody a pod) nezjem vela no brucho mam take akoby som zjedla za vagon. ked len pijem tak to iste. vypijem deci vody a hned brucho... nechapem to. uzivam aj probiotika a nepomahaju. neviete co to je? dakujem mam 23
Neustále nafúknuté brucho
a v kt. časti brucha vás nafukuje? mňa v tej dolnej
Konkretne doplnky kyselin su Betain HCl, pepsin HCl, l-lysin HCl a pouziavju sa len s jedlom, podla potreby. Na doplnok enzymov na travenie odporucam najma pancreatin, co je zmes roznych enzymov velmo podobnych nasmu vlastnemu pancreatinu, Davka je okolo 4 gramov ekvivalent s vacsim jedlom. No a sucast dobreeho traveni je aj branie zmesi roznych mikrovlaknin(15 gramov denne, s 3/4 litrom vody) a kvalitnych probiotik, tj takych co su tepelne a kyselinovo odolne, aby sa dostali zive do criev.
skus psenicne otruby........
Tiež som dlhodobo trpela roznymi problémami s travenim, ktore sa striedavo prejavovali plynatostou, bolestami, krcmi, striedanim hnacky a zapchy, refluxom. Mozem povedat, ze som si velmi vytrpela. Absolvovala som mnozstvo vysetreni, dlhodobo som uzivala mnoztvo liekov, ktore nie vzdy pomohli. Bola som uz zufala, lebo po ich vysadeni, problemy pretrvavali. Teraz som zdrava a je po problémoch, riesenie som nasla v cinskej medicine. Som nesmierne vdacna, pretoze uz som ani nedufala, ze mi nieco pomoze. Problemov som sa zbavila a dokonca mozem jest aj potraviny, ktorym som sa musela predtým vyhybat. V pripade zaujmu, mozem poslat viac informacii mailom, staci ked mi napisete na moju sdresu: katka.laca@gmail.com
RNG a vies prosim poradit nejaku kyselinu konkretnu? pripadne aj nejaku co sa da zohnat na slovensku? vopred velmi dakujem!! a ak smiem, este by som sa chcela spytat na vitaminy. odporucas tu vsade selen zinok a jod tusim, vies poradit v akej forme to uzivat? lebo predpokladam ze nemyslis tabletky ktore dostat v lekarni.. ako teda prist k tymto vitaminom? este raz dakujem!
Kyslost v zaludku a prekyslenie tela nemaju jedno z druhym nic spolocne.
Tvoreie kyselin v zaludku sa da merat presne jedine touto metodou
www.phcapsule.com
Nic ine, najma odhady lekarov z brucha preto ze maju ludia palu tak usudzuju na prebytok kyselin, hoci dovod pre palu je kvasenie v zaludku a nasilne otvorenie uzaveru do pazeraka, kam sa nahrnie cast obsahu zaludka pod tlakom vyvynutych kvasnycy plynov a pien, a to je mozne len pri NEDOSTATKU kyselin. Kyseliny v dostatku totiz tie mikroby potlacia, predsa dufam kazdemu je jasne, ze kyseliny konzervuju tj znicia mikroby, len si to malokto muvedomuje, vcitane vacsiny lekarov, zialbohu.
Inac uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa uzatvara na signal kyselin tj cim viac kyselin v zaludku, tym sa pevnejsie uzavrie
A pocit palenia kyselinami nie je zo zaludka, ale z pazeraku. Bolest zaludka je najma z toxinov, co sa tam vyvinu pri nedostatku kyselin ked tam nastane kvasenie a dokonca hnitie potravin.
Niekedy kvasenie pokracuje aj do criev odkial sa pod tlakom plynov nahrnie cast obsahu spolu so zlcou do zaludka a samozrejme to vyvola poskodenie zaludka, ktory je sice proti kyselinam velmi dobre obrneny zaludocnym mazom, ale nie proti zasaditej zlci.
Nikto?
vdaka! a ako zistim ci mam nadbytok alebo nedostatok kyseliny? lebo som niekde cital, ze prekysleny organizmus sposobuje rakovinu...
Nedostatok kyselin a enzymov je velmi individualna zalezitost, takze sa neda povedat kolko ma kazdy zobrat, len priblizne hranice, co je napr na Betain HCl od 600 do 1800 mg, a zavisi to samozrejme aj od davky jedla.
To iste plati pre enzymy, ktorych je hromada a cloveku moze chybat len jeden jediny a uz ma propblemy s travenim.
Preto tu odporucam zmes vsetkych ktore su podobne nasim pankreatickym a davku pancreatinu ekvivalent od 2 az 6 gramov s jedlom.
Ked zistis, ktory enzym ti chyba tj s akym jedlom mas problem, daju sa najst enzymaticke zmesy specificky na ten problem.
Ked ma clovek spravnu kyselinovu koncentraciu v zaludku, potom si moze nasadit kvalitne probiotika a rozmnozovat ich mikrovlakninami, kde kazdemu dnes odporucam brat aspon 15 gramov zmesi mikrovlaknin, kedze ich v sucasnej strave nemame dost pre vyzivu probiotik.
Pod kvalitnymi probiotikami myslim take, co su tepelne a kyselinovo odolne, lebo len take sa mozu zarucene dostat zive do criev.
kED MAS NEDOSTATOK KYSELIN TAK SA TI S JEDLOM, NAJMA SUROVYM(OVOCIE, ZELENINA) , STALE DOSTAVAJU NA NOM ROZNE MIKROBY, KTORE TI ZNICIA DOBRU CREVNU FLORU. PRETO JE NEVYHNUTNE SI DOPLNIT KYSELINY NA HLADINU, KTORA TI ZNICI VELKU VACSINU MIKROBOV NA JEDLE, INAC TI V ZALUDKU HNIJE A KVASI A TO POKRACUJE AJ DO CRIEV, KDE TI TO ZNICI DOBRU PROBIOTICKU FLORU PO CASE.