cmúľanie palčekov u detí

ivi5

ahoj Ľubica nemusis sa nicoho bat ja mam dvadsat rokov a palec som si cmulala do 9. rokov tiez ma to nemohli odnaucit. Dudle som nikdy nechcela, ale potom ma to preslo samo.

jejke

Je to nezmysel dieťa upozorňovať, bude to robiť ešte viac a úmyselne, treba ho zaujať, nájsť mu aktivity, CUMLÍK by bola dočasná náhrada a čo potom? Lízanka?A keď vyrastie?cigaretka???:-D
jednoducho sa nudí alebo je priveľa samo a preto musí niečo s rukami...ja som si takto obhrýzala nechty a nebolo to z nervov, jednoducho z nudy, nedokážem ani posedieť pri telke bez toho aby som niečo nerobila a tak pri telke žehlím, čítam, navliekam korálky...
čo sa dieťaťa týka, tak tie moje cumlík nepoznali, prvé nemalo šancu si zvyknúť, vôbec nechcelo sať... horko-ťažko sme sa naučili na fľašu.....druhé radšej cmúľalo prst a aj keď som mu cumel vnútila, zasa len letel flusom von a nasledovalo hľadanie palčeka... prestalo to samo ani neviem kedy... a preto som zásadne proti cumlíkom...

shakt

saci reflex! deti ked si cmulu palcek- mimochodom robia to uz v brusku matky- citia sa bezpecne,upokojuje ich to,takze by som neodstranovala cmulanie palceka ale hladala prave pricinu,mozno v sebe,v okoli-preco sa neciti bezpecne a potrebuje sa takto upokojovat.

wp

prsty mu na noc strce do palivej papriky alebo korenia a hned prestane:)viem,ze to vyzera dost husto,ale pomoze to:)))

Danka

Písala som sem 21.4.2006. Dnes má dcérka 6,5 roka a už týždeň si palček necmúľa. Som strašne šťastná, že sa mi podarilo to zvládnuť.

izabela261

tiez som mala ten problem so synom viazala som mu rucky natierala kremamy skusala som vselico mozne,ale nic nezabralo ale nakoniec akosi sam od seba prestal,ale ma 26 mesiacov.

action

Milá Ľubka! v mene Tvojho dieťatka Ťa úpenlivo prosím, aby si čím skôr zakročila! Ja som dnes 30ročná baba, kedysi som bola krásna, vysoká, vysokoškoláčka......ale až do otehotnenia s mojim druhým dieťaťom 29r. som si cumlala palec! Des, hanba, poníženie, ale je to niečo neovládateľné je to po toľkých rokoch také normálne ako jedenie, pitie...samozrejme, že som to robila len v súkromí, pri zaspávaní, alebo som sa pozabudla pri telke, ale keď s na to pozriem spätne, tak som musela vyzerať úboho. Príčina bola podľa mňa v tom, že som ako dieťa bola veľakrát a dlhodobo hospitalizovaná v nemocnici. Mala som astmu, ale vtedy neboli spraje na astmu ako dnes,potom som absolvovala liečenia dvojmesačné bez rodičov. Vždy som si myslela, že rodičia ma nemajú radi, nemajú na mňa čas a podobné veci, tak si myslím, že by ste vaše dieťatko mali povzbudzovať, aby bolo sebavedomé, aby si bolo isté vašou láskou. A v odúčaní buďte nekompromisná. Naši si tiež mysleli, že keď budem veľká tak sa budem hanbiť a nebudem to robiť, jasné nerobila som to ale iba na verejnosti tie v súkromí stále. Takže veľa zdaru. Pekný dník

Janinka

Ak ti mozem poradit,tak jej stale vyber palcek z ust ale hned na to skus uputat pozornost na nieco ine.Proste ona si casom ani neuvedomi ze jej to stale vyberas a nakoniec prestane.Tak to bolo aj s mojim syncekom.Kym som ho na to stale upozornovala,robil to este viac,akonahla som uz o tom prestala hovorit a vyberala som mu tie prsteky s pusy,prestalo.Drzim palce.

Danka

Ľubica, moja dcérka má 5,5 roka a cmúľa palček odušu.Písala som tiež do rôznych fór, všade mi radili,že to mám nechať tak, že to prejde samo. Teraz mi dcérka povedala, že keď od septembra bude predškoláčka, že si už cmúľať nebude, lebo je to hanba. Tak uvidím.