klamstva

Príspevok v téme: klamstva
elizabett

Dobry deň,
mam priateľa už dlhšiu dobu a odkedy sme spolu začali chodit mi zatajoval veci a klamal. Trva to skoro cely naš vzťah, jasne ze nie v kuse ale trištvrtina vzťahu boli klamstva a zatajovanie. Najhoršie na tom je ze sa ich stale dozviem po istom čase,a dokonca ked sa ho spytam ci to je pravda odpovie ze nie a pritom ho prosim aby mi fakt povedal pravdu, ze mi ju povedat môže.Veľa krát mi sluboval ze ma neoklame, ja som mu stale odpušťala lebo ho milujem, ale stale mi veci zatajuje.Potrebujem fakt radu niekoho kto nieco take zažil lebo ja ho milujem a chcem s nim byť, ale som fakt zničena a utrapena z tolkych klamstiev, neviem v čom mi hovori pravdu a v čom nie :( Davala som do toho vzťahu všetko a hlavne uprimne lebo klamstva vo vztahu nemaju co byt, bez dovery vztah nema cenu, tak by som vas chcela poprosit o radu ako by ste sa zachovali v takejto situacii vy :( ďakujem za všetky prispevky ktore sem napišete

winki

čím dlhšie, to budeš naťahovať, tým to bude ťažšie a viac bolieť.
A ver, že takto to aj jeho onedlho prestane baviť, stale sceny s tebou..aby este ty neskoncila ako tá ktorú on opustí lebo si hysterka a robíš mu chudáčikovi scény.

winki

jeej Bože, toto su výhovorky....no chúdak chlapec, aby si na neho v tej svojej prudkej povahe nevytiahla sekru :D to toho sa bojí? A klamať je potom lepšie :D.

marieta123

Aj toto sa stáva, tiež som si tým prešla nedávno. Najprv som dala druhú šancu, ale tretiu už nie. Človek musí mať svoju hrdosť, a keď má pri sebe človeka, s ktorým si dôveruje, má to dlhodobý význam. Inak by sa človek trápil a určite chcel pátrať a dozvedieť sa pravdu. A zbytočne sa znižoval k takým veciam. Je to nezrelosť v partnerských vzťahoch, keď si človek neváži to čo má a dokáže klamať človeku, ktorý ho miluje. Základ má každý určite vo svojej rodine, a keď vidíme, ako tam vzťahy fungujú,aké sú postoje, tak vieme aspoň z časti, ako sa aj ten partner bude správať k svojej partnerke, či sa vôbec dokáže zmeniť, ak mu na tom vzťahu záleží...

elizabett

Valium: ja mam 20 a on 24..ale na veku nezaleži. To ze asi nieje vyspely na normalny vzťah uprimny som mu povedala aj ja..ale zas nechcem len kydať nanho, ma aj dobre vlastnosti ale za nimi sa skryvaju klamstva to ma boli najviac :( nehovorim ze za tie klamstva nemozem aj ja..tiez tym ze proste som prchkejšia osoba a bal sa mi povedat niekedy pravdu, ale nikdy som nemala ziadnu pravdu problem prijať,vzhladom na to ze mi viac krat klamal tak sa to zmenilo a prijimala som ju od neho ťažko a s pochybnostami..no nepochopim asi nikdy ked milion krat cloveku poviem povedz normalne všetko ja pravdu prijat viem nech je hocijako kruta tak radsej zaprie :( fakt neviem ako sa zachovat vzhľadom na to ze sme spolu dlho..

Valium

Nenapísala si kolko máte rokov. Aj keď na veku niekedy naozaj nezáleží. Chlapček je asi dosť nevyspelí a nevie si dievča vážiť keď ti sústavne klame. Môže to mať vela príčin ale je zbytočné to dalej komentovať. Proste si predstav ako by to bolo s vami za pár rokov. Vedela by si si predstaviť život s takýmto šašom? Existuje vela chalanov ktorí by si ťa vážili a neklamali ako to robí on. A aj ty by si bola šťastnejšia. Len si to skús predstaviť. Ak je základom vzťahu klamstvo tak je taký vzťah zbytočný, zbytočne sa trápiš a jemu je to jedno. Drží ťa k nemu cit a preto mu to toleruješ ale to je chyba.

winki

elizabeth

pesne moje slova si napísala, tiež som mu vravela nech ide sám...len nech neklame, že ide spať domov. Darmo nepomohlo.

Je to ťažké, ja viem. Mne trvalo rok, kým som prestala nato myslieť každý deň. A ešte aj teraz, keď už mám priateľa s ktorým som šťastná, stále keď vidím jeho parkovať pred nami, alebo ako ide k nech do vchodu....tak ma pichce pri srdci a zabolí...ale už by som ho nechcela. To trápenie a pocit bezvýznamnosti za to nestojí.

winki

Nedávaj mu už žiadnu šancu, aj keď bude na kolenách prosiť. Rozíď sa s ním.
Mne ten môj stále tvrdil, ako ma ľúbi, že ma nechce stratiť..ale až po čase asi dva roky, čo sme sa rozišli, sme sa stretli a vtedy povedal, že nevie prečo to robil, ale že je raz taký. Ze to lutuje ale vzdy bude taky. Potrebuje zábavu, baby. Toto sú typy chalanov, čo skývajú svoje sukničkárstvo a nevyspelosť za dlhodobý vzťah.

elizabett

xxxxxxxxxxxx: niesom zufala absolutne, mala som možnosti s kym byť, a on o nich vedel, no napriek tomu som tajne dufala ze sa zmeni ked mu namne zalezi lebo mi to slubil...viem preco si sa to spytal ale poviem ti ked najdes toho praveho a proste citis ze ho fakt uprimne milujes je ťažke len tak odist od neho..z mojej strany to bola prava laska

elizabett

winki: mas pravdu skoro presne moj pripad. Veš ja som mu odpustila tolko ze by som to naratala na jednej ruke,preto lebo som ho milovala a za každym som verila ze sa zmeni. No aj napriek tomu ze som mu za kazdym klamstvom hovorila nerob to, ked niekde chces ist, ked niečo robis, proste hocico len mi to povedz, ze ja ho zato nezabijem povedal ze to nieje lahke lebo sa mi boji hovorit vsetko a blbe veci elbo sa nastvem. Ano naštvala by som sa ale určite by som ho nenechala pokial by mi nepovedal ze ma podviedol.Prisiel potom čas ked som mu povedala ze este jedno klasmtvo a koniec medzi nami..a prislo..dozvedela som sa mozno 6mesačne klamstvo..maš pravdu asi by som mala utekat, ved mam život pred sebou a nechcem sa pretrapit a premarnit ho trapenim..no nieje to lahke po tolkych rokoch s nim :( iste to chapes

wreck

velmi pekny zaver prispevku od winki. nemam nic co by som dodal.

ty sama, elizabett, pises: "...bez dovery vztah nema cenu..." a je to presne o tom. ak tam dovera nie je, nema to zmysel.

bud je patologicky klamar, aj take pripady su, alebo ta ma len tak na zabitie casu. pripadne je to este decko, ktore netusi co vztah znamena. ruka v ruke s klamstvami ide nedostatok, ba az uplna absencia zodpovednosti. a ver mi, ze niekoho takeho do partnerstva rozhodne nechces aj keby vo vsetkom ostatnom bol mr. perfect.

nebol by som prekvapeny, ak by to skor-neskor dopadlo ako u winki. naber silu a viac sa nenechaj nicit. vztah ma byt radost (a, zase, DOVERA). ak sa on tvari, ze je vsetko v poriadku, alebo dokonca ze chyba je v tebe, tak nemas nad cim vahat, ani za cim lutovat. obzvlast nie vtedy, ak to trva od sameho zaciatku, ako pises. spravne by ho vtedy nemalo vobec ani len napadnut ist niekde bez teba, a ak predsa hej, tak potom o tom klamat. to kde sme?