Ahojte, mám obsedantno-kompulzívnu poruchu, vtieravé myšlienky. Liečím sa len 1. mesiac. Rada by som s niekým s rovnakým problémom pokecala, ako sa mu darí odháňať takéto myšlienky a podobne. Mal by niekto záujem? Ďakujem
Obsedantno kompulzivna porucha
asi máš na mysli invalidný...tak to nie som...snažím sa normálne fungovať
Dôchodku? Nerozumiem...
Lindsi 12 si aj na dochodku?
To, co mi vravia tie hlasy, je irelevantne, lebo su to bludy.
Ahoj alenka_maxova, podľa môjho názoru by si mohla mať túto poruchu...ja som mala tiež obdobie, keď som absolútne nič neriešila, vôbec som si nespomenula na plyňák, vodovodný kohútik a pod. a ani žiadne myšlienky ma neprenasledovali...vtedy som bola v psychickej pohode, aspoň ako takej. Bohužiaľ, nedávno som mala dosť kritické obdobie. Preto terajší stav bol už nezvládnuteľný a musela som to začať riešiť. Ale pokiaľ si ty momentálne v pohode a nič takéhoto ťa netrápi, tak si ok. Nemusíš sa s tým vôbec zaoberať :)
a teraz si spominam, mala som podobne stavy ako opisuje zakladatelka, ze som musela tristo raz skontrolovat, ci su dvere zamknute, kontrolovala som pri odchode z domu zehlicku, okna, pracku, sporak...aj 100 raz som sa na ne musela pozriet a potom som trpla na dovolenke, ci je vsetko doma v poriadku. Ale nikdy to nebolo take, zeby to bolo neznesitelne pre zivot. Skor ma trapil ten spanok, ale ani to sa mi uz nestava...
myslim si, ze moj problem do tejto diskusie nepatri, ale skusim to. Este pocas strednej som mala jedno take obdobie, ktore sa mi z casu na cas vrati, ale v "mensej podobe". Asi priblizne 2 mesiace v kuse som nemohla spavat. Zaspala som vzdy na 2-3 hodinky, inak som bola hore celu noc. Moje myslienky sa nedali zastavit, neustale som o nieco premyslala, aj ked som nechcela! Neustale sa mi premietali rozne myslienky, situacie, stretnutia, okamihy, ale v takom neskutocnom chaose, az to doslova bolelo. To nebolo o tom, zeby som myslela trebars na to, ako si idem do obchodu nakupit. Vyzeralo to akoby sa myslienky radili za sebou v nelogickych postupoch. V tom case som nemala absolutne ziaden stres v skole, doma bolo vsetko v poriadku, mala som pekne obodbie, az na to, ze som nemohla spavat a preto som byvala nesmierne unavena, nervozna, akoby bez duse..Stalo sa vam to niekedy?
Hmmm...to je zaujímavé, že ti práve ten liek zabral...ale super, že ti pomáha ;) a čo ti vlastne tie hlasy vravia?
No, ja mam taky problem, ze obcas pocujem hlasy, v podstate vsetko. Beriem na to antipsychotika, ale tie mi prd zaberaju a predstav si, ze mi zabralo to AD z lekarne. Normalne som rad, lebo ma to privadzalo do zufalstva. To si nevies ani predstavit, stale hlasy, ktore cosi vraveli. Zacal som brat to AD a som ok, takmer na 99 percent, uzas:D
Ahoj J111, smiem vedieť, aká psychický porucha trápi teba? Ak si po psychickej stránke ok, tak sa vopred ospravedlňujem a ďakujem za radu :)