Ahojte, mám obsedantno-kompulzívnu poruchu, vtieravé myšlienky. Liečím sa len 1. mesiac. Rada by som s niekým s rovnakým problémom pokecala, ako sa mu darí odháňať takéto myšlienky a podobne. Mal by niekto záujem? Ďakujem
Obsedantno kompulzivna porucha
Skus liek deprim bez lekarskeho predpisu. Super efekt!!!
cobudedalej, a ty si tie myslienky mala nutkavého typu, myslím tým, niečo také, ako:,,podveď svojho priateľa,,? Lebo u mňa je to typu:,,čo keď som podviedla svojho priateľa,,. Mojim najhorším nepriateľom, pri tejto chorobe je slovné spojenie ,,čo keď,, :(
Ahojte, tiež mám túto nepríjemnú poruchu, ktorá mi strpčuje život už niekoľko rokov. Môj problém spočíva v tom, že ma prenasledujú myšlienky, že som niekomu ublížil, konkrétne otrávil. Pritom by som to v živote nikdy nespravil :( Je to veľmi nepríjemné, človek na to neustále myslí a nie a nie to dostať von z hlavy. Ak je tu niekto, komu sa podarilo nejako zvíťaziť nad takýmito myšlienkami, budem vám veľmi povďačný, ak sem vložíte svoj príspevok...Lieky neužívam, rád by som sa im vyhol, ale niekedy sa to už fakt nedá vydržať :(
hehe a to su co postelovce?:-))
Dobrý spôsob liečby, posteľovce ťa uzdravia:D Doporučujem každému.
A bolo to hrozne,bol to nechutny pocit aj pocas toho a nehovoriac na druhy den. keby sa dalo,tak by som sa potom pod sprchou na druhy den rozpustila ako mydlo,tolko som sa umyvala.ale tu spinu zo seba uz asi neumyjem nikdy.fuj.
Dakujem za radu, vsak ja to skusam,ale slubujem,ze to budem skusat dalej.ale plynak je asi ta najmensia malickost,pre to ma iste neliecia.vsak to som im ani nepovedala,to je len jedna z miliona malych prkotiniek.ide o tie ostatne horisie veci,ktore mi uz posledne roky uplne pokazili asi vsetko co mohli.vylety,sviatky,vztah a tak.ak by som sa tych zbavila,tak ten plynak by bola uz len taka zabavka.
No to moze byt dost neprijemna myslienka,ze si podviedla priatela.ja som na to tiez zvykla kedysi mysliet,tak som ho podviedla,nech mam pokoj.samozrejme dvakrat,kedze ja musim urobit vsetko parne cislo krat.
cobudedalej, ibaze prave musis prekonat ten strach. A co by sa stalo, keby ides byvat rodicom? ja som sa tiez musela zmierit s tym, ze keby vybuchneme, tak to asi neprezije nikto, kto by bol v dome. Treba si vsak uvedomit to, ze ty si predsa ten plynak uz skontrolovala. Preto skus, raz sa pozri na ten plynak, ale tak dlhsie, povedz si, vsetko je ok a pokus sa uz prestat na to mysliet. Ked sa ti to podarí raz, tak sa ti celá tá psychika v tomto smere pohne, treba to len prekonat. Ja sa momentálne snažím naučiť sa povedať si, ,,že tak čo, podviedla som priateľa,, i keď samozrejme to tak nie, inak sa z toho nedostanem...a to mám už aj odskúšané...treba to len prekonať, samozrejme, spočiatku to nebude vôbec ľahké. Len netreba to vzdávať. A skús myslieť aj na to, že keď sa ti to podarí, potom budeš môcť konečne viesť plnohodnotý život, a to je úžasná motivácia :)
No vsak liecim sa. Aj ked ja to hrozne nerada nazyvam liecenie, lebo vsak toto nieje choroba. Ja to nazyvam nejako tak,ze "dobre je,ale skusam,ci nemoze byt este lepsie." magnezium mi totiz na tetaniu prestalo zaberat,dosli zachaty a z neurologie som poputovala dalej.ja si nemozem povedat,ze vybuchneme,no a co atd. pretoze kebyze vybuchnem,kebyze ma vytopi,alebo co ja viem co,tak by som musela ist byvat naspat k rodicom.
malo tam byť núti (namiesto myslí :) len, aby to dávalo zmysel..