je vzťah so vzdialeným pribuzným dovolený?

Príspevok v téme: je vzťah so vzdialeným pribuzným dovolený?
alena135

ahojte ..potrebovala by som poradiť. Spoznala som jedného úžasného chalana a dali sme sa dokopy. Problém je v tom, že sme zistili, že sme vzdialená rodina. Naše babky sú sesternice. Je správne aby sme sme spolu zostali? Je to dovolené? Bojím sa toho, že ak spolu ostaneme ako bude reagovať naše okolie ked sa dozvedia že sme vzdialený príbuzný.

alena135

nie nebývame v jednej dedine...a vie to len jeho babka a moji rodičia..ostatní z rodiny ešte nevedia že sme spolu

alena135

alenka_maxova> a tvoji rodičia ked sa brali to už vedeli?

nie rodokmeň sme si nerobili...ro bola náhoda..slovensko je fakt velmi malé :(

mne by to ani nevadilo že sme takíto vzdialený príbuzný len mám strach že to ludia okolo nás nepochopia a budú nás odsudzovať

alenka_maxova

no...ja som sa tiez dozvedela, ze moji rodicia mali spolocnu pra pra pra babku :D A ked som bola starsia, robila som si z nich srandu, ze mozme byt este radi, ze som sa narodila s rucickami a nozickami. Vyhoda je vies aka? :D Cela rodina z maminej strany a cela rodina z ocinovej sa vlastne poznaju uz roky rokuce, este davno pred tym, ako sa nasi dali dokopy :)

jajka001_

babky sesternice? :)) slovensko je take male ze sa to da asi povedat o velmi vela paroch:) to je nič. ako ste to vlastne zistili, ste si pisali rodokmen?

aisha5

Takze vasi prarodicia su surodenci.. No a ty a tvoj priatel ste 4 generacia od nich. To nie je az tak vela. Urcite tam nejake geneticke preddispozicie budu. Dajte si urobit geneticky test, mozno vyjde v pohode, lebo sa vam do toho uz pletu aj ine rodinne smery z vasich rodicov, takze tie geny u vas mozu byt uplne ine...

Magy

alena, co sa tyka genetiky, na to dokaze zodpovedne odpovedat len geneticky test. odoberu vam obom krv a zisti sa vzajomna kompatibilita, geneticke predispozicie a najme odpoved na otazku - akych defektov ste obaja nosicmi, ktore z pohladu pribuznosti sa mozu znasobit a velmi poskodit vaseho potomka. co sa tyka zakonov, tam problem nie je, ste prilis vzdialeni pribuzni.