je vzťah so vzdialeným pribuzným dovolený?

Príspevok v téme: je vzťah so vzdialeným pribuzným dovolený?
alena135

ahojte ..potrebovala by som poradiť. Spoznala som jedného úžasného chalana a dali sme sa dokopy. Problém je v tom, že sme zistili, že sme vzdialená rodina. Naše babky sú sesternice. Je správne aby sme sme spolu zostali? Je to dovolené? Bojím sa toho, že ak spolu ostaneme ako bude reagovať naše okolie ked sa dozvedia že sme vzdialený príbuzný.

Kýčera

Ak ste obaja dovŕšili 18 rokov, ste štátnymi občanmi Slovenska, tak manželstvo môžete uzavrieť hoci aj zajtra, nie je tam iná zákonná prekážka, kt. by vám stala v ceste. Aj deti môžete mať, či budú aj zdravé, to Ti tu nepoviem a to Ti nezaručí nik, aj keby si ich mala s niekým z Ameriky. Môžete si však dať spraviť genetické testy, ale ani to nemusí byť na 100%.

lolinka

Vaše babky sú sesternice, to je tak vzdialená rodina, že nemá vôbec zmysel nad tým rozmýšľať a nejako to riešiť. Tvojej babky gény sa medzitým už pomiešali s inými génmi, gény tvojho rodiča z babkinej strany takisto a u neho je to to isté. Tam žiadne genetické poruchy u vášho dieťaťa, ak by ste mali nehrozia. Ako to vezme rodina je už druhá vec, ale ak máš normálnu rodinu, toto riešiť nebudú. Prinajhoršom keby moc robili problémy, môžete ísť obaja ku genetikovi, nechať sa otestovať, či tam hrozia nejaké problémy, tie samozrejme nebudú a keby vás s tým rodina otravovala, zamávať pred nimi tým papierom a požiadať ich, nech to viac neriešia.

Maryy

Ahojky s priatelom sme rodina mame sa velmi radi ale matky su sesternice sme pra bratranec a prasestrenica . da sa to mat deti ? ...;( da sa vobec ;( ?

alena135

tak vám dakujem :) fakt mi to pomohlo...máte pravdu je to len na nás...a hej o tom presťahovaní som už tiež rozmýšlala lenže nás oboch čaká ešte dokončiť tento a budúci rok na škole...takže aj ked sme dospelí nie je lahké odísť ...

aisha5

Ja by som na tvojom mieste s nim ostala, aj keby sa neviem, co malo stat. Aj keby ma mala odsudit cela rodina, tak by som stale dala prednost jemu a zila by som podla svojich predstav, aj keby na mna ukazovali prstom. Ak jeden druheho mate radi, tak tu nieje co riesit. Po case by som sa s nim odstahovala zit niekde inde, daleko od rodiny, aby nas zivot nesledovali z blizka a necakali kazdu chvilu, ze sa medzi nami nieco stane, aby mi to potom mohli vycitat. Ak su taki, ze to nepochopia, tak chodte prec, aby ste si zili kludne a vo svojom sukromi, inac vas budu ludia z vasej rodiny zbytocne sledovat a znervoznovat.

alenka_maxova

Alenka, samozrejme, ze nie! :) Preco sa vobec tym trapis? Ako rozumiem, trapi ta co povie rodina, ale ved v podstate ty nie si povinna postavit sa pred nich a povedat - sme vzdialeni pribuzni...Naco? Ked ti povedia, ze s tym nesuhlasia, tak co? Nechas priatela? :D Rozmyslaj trosku. Zarucujem ti, ze velmi vela ludi si takto niekoho vezme a nevedia o tom, ze su velmi vzdialena rodina... :) Hlavu hore, hlavne aby ste boli stastni

alenka_maxova

alena135, samozrejme, ze to vedeli. Ved sa predsa bavili o rodinnych vazbach. Zistili, ze jeho stara mama a moja stara mama sa stretavaju na rodinnych oslavach uz od malicka a ze aj ich stare matere sa stretavali, aj ich stare matere... :) Nastastie, to nie je az take blizke pokrvne pribuzenstvo, takze nehrozili ziadne geneticke chyby :)