Nemám silu

Príspevok v téme: Nemám silu
DzanaFX

...nie som ten typ, čo sa ide zabíjať, lebo má problémy...Ale poraďte mi..Mám 20r, vlastne skoro 21... Doma - rodičov alkoholikov a sestru a brata, čo ma nznášajú, lebo nemám peniaze... Resp. platila som si školu - 760e na rok, keďže študujem externe...Dôvod na externé, som mala ten, že denné by mi nemal kto financovať, tak som chcela aj pracovať a rada by som šla z domu preč...Lenže je ťažké osamostatniť sa v tejto dobe...Neodsudzujte ma preto, že som chcela študovať, fakt chcem len radu, ako zvládať tento psychický nátlak..Mám dve roboty a nestíham sa učiť (obe roboty sú také, že robím koľko môžem, keď nemôžem, tak je to v pohode), vlastne bollo by v pohode, keby doma chápali, že s ami treba učiť...Ale nechápu,bežne sa mi nedovolia učiť a nútia ma robiť aby boli peniaze, keďže v tomto dome ani inú hodnotu okrem peňazí nepoznajú,...Stalo sa mi už aj, že som nemala peniaze, tak mi sestra vypla elektrinu, alebo mi nedala najesť...Neviem, ako to zvládať, už som dlhšie nespala, začínam aj trpieť nespavosťou, hoci som straaašne unavená, neviem zaspať, nerada chodím domov, ale nemám zatiaľ kam ísť....Otec s anestará, viac menej sa odsťahoval a keď som ho naposledy bola poprosiť o peniaze, lebo mi vyskočil dlh, tak sa na mňa vykričal a sám má na účte 2000e, teraz som aj ochorela a acelá rodina sa mi otočila chrbtom, už som si požičala na lieky 30€...Nemám na autobus do práce, pretože som v decembri doplatila školu...Je to komplikované, no proste ja už neviem...Ťahám s apo psychickom dne....:-(..Snažím sa vždy optimisticky myslieť, ale v poslednej dobe (pol roka) sa už ani neusmievam a každý mi to vyhadzuje na oči, že som už len kopa nešťastia...:-(

atm

no tak bud to prerusis teraz, alebo to vydrzis do leta, alebo si musis najst inu pracu (mozno asi naozaj nieco co v smere co je v prvom prispevku..)

[zruseny20]

No, dzana.. asi fakt nebol najvhodnejsi cas zacat studovat VS.. nemyslis? Ale toto asi nechce citat..

Mam dojem, ze si sa do toho vsetkeho pustila velmi neuvazene.. ked si vedela, aku mate doma situaciu, co si si myslela, ze kto ti pomoze so skolou?

Moje postrehy:
1. Platis skolne 750 EUR, co nie je malo.. nemohla si ist na lacnejsiu skolu?
2. Existuje moznost dohodnut sa v skole na splatkovom kalendari na uhradu skolneho
3. existuju stipendia za prospech.. aj pre externistov..
4. studentska pozicka.. taktiez aj pre externistov s moznym odkladom uhrady az po dostudovani..

Podla mna si sa zachovala velmi neuvazene ze za takychto podmienok si sla na VS bez toho aby si si premyslela ako to mozes uhradit.. a ze sa nebudes stihat ucit popri praci.. s tym si mohla tiez pocitat, cize teraz je neskoro lutovat sa..

Ja ti pisem vsetko z vlastnych skusenosti.. sama studujem 2 VS externe popri zamestnani.. a predtym som si samozrejme musela zvazit vsetky pre a proti, ci to budem zvladat financne, psychicky, v praci, atd.. a nie je to sranda :D

Osobne ti neodporucam prerusit studium.. uz sa k nemu nevratis.. a budu to len zbytocne vyhodene peniaze a cas..

Co vlastne studujes? A v ktorom rocniku si?

Btw, to je sice pekne, ze vyska je tvoj sen, ale treba mat realne ciele a ist na tu vysku az ked to budes zvladat financne aj psychicky popri praci.. velmi nerozumne rozhodnutie

DzanaFX

No len ja mám akurát skúškové, sa nemôžem učiť...Proste to s anedá, keď ma sestra stále komanduje a vrieska a všetko jej vadí...V robote kde ja robím, nikto nie je ona to vidí, robí tam tiež inú pozíciu, všetko študenti sa učia, ale ja tam musím byť vždy...:-( Ja proste len nevládzem, chcem sa trochu vyspať a v pohode, len potrebujem regeneráciu, ja som zažila tu už aj horšie veci, len teraz sa nemám ani o koho oprieť, ani priateľa už nemám, rodina s ami otočila....len proste nevládzem sama bojovať :-(...Ale v podstate, bavme sa o tom teraz tak, že tento rok mám doplatený, čo bude na ďalší, ak nebudú peniaze tak preruším, veď čo iné mi ostane...Ale pozerám na prítomnosť...:-(

atm

tak to som povazoval ze je jasne ze tento rok nejak uz dobuchas, ved ti zostava len letny semester takze par mesiacov

jajka001_

no neviem ci mas velmi na vyber, ked nemas peniaze
ked raz nieco nejde tak nejdem hlavou proti muru
čo študuješ?

DzanaFX

Ja viem čo to znamená, aj tak som zaplatila za tento ročník a to mi nik nevráti a keby som prerušila teraz hneď, tak potom aj tak musím zas platiť, tento ročník tak či tak dokončím, keď som ho začala...

atm

prerusenie studia znamena, ze ti ostanu po urcitu dobu stale uznane vsetky skusky. takze potom, ked budes mat peniaze, sa len vratis a zapises do rocnika