Nemám silu

Príspevok v téme: Nemám silu
DzanaFX

...nie som ten typ, čo sa ide zabíjať, lebo má problémy...Ale poraďte mi..Mám 20r, vlastne skoro 21... Doma - rodičov alkoholikov a sestru a brata, čo ma nznášajú, lebo nemám peniaze... Resp. platila som si školu - 760e na rok, keďže študujem externe...Dôvod na externé, som mala ten, že denné by mi nemal kto financovať, tak som chcela aj pracovať a rada by som šla z domu preč...Lenže je ťažké osamostatniť sa v tejto dobe...Neodsudzujte ma preto, že som chcela študovať, fakt chcem len radu, ako zvládať tento psychický nátlak..Mám dve roboty a nestíham sa učiť (obe roboty sú také, že robím koľko môžem, keď nemôžem, tak je to v pohode), vlastne bollo by v pohode, keby doma chápali, že s ami treba učiť...Ale nechápu,bežne sa mi nedovolia učiť a nútia ma robiť aby boli peniaze, keďže v tomto dome ani inú hodnotu okrem peňazí nepoznajú,...Stalo sa mi už aj, že som nemala peniaze, tak mi sestra vypla elektrinu, alebo mi nedala najesť...Neviem, ako to zvládať, už som dlhšie nespala, začínam aj trpieť nespavosťou, hoci som straaašne unavená, neviem zaspať, nerada chodím domov, ale nemám zatiaľ kam ísť....Otec s anestará, viac menej sa odsťahoval a keď som ho naposledy bola poprosiť o peniaze, lebo mi vyskočil dlh, tak sa na mňa vykričal a sám má na účte 2000e, teraz som aj ochorela a acelá rodina sa mi otočila chrbtom, už som si požičala na lieky 30€...Nemám na autobus do práce, pretože som v decembri doplatila školu...Je to komplikované, no proste ja už neviem...Ťahám s apo psychickom dne....:-(..Snažím sa vždy optimisticky myslieť, ale v poslednej dobe (pol roka) sa už ani neusmievam a každý mi to vyhadzuje na oči, že som už len kopa nešťastia...:-(

DzanaFX

Adulka ďakujem naozaj veľmi pekne za podporu...Jasné že chcem odísť od rodiny, ale mala som výdavky na školu teraz, taks om o tom nemohla ani len važovať, bojím sa trošku odísť do bytu, keď nemám nič nasporené, lebo sabojím, že prídem o robotu...Inak by som už bola preč, dúfam, že už toho roku sa to podarí....:-(

Adulka232

DzanaFX
tvoj príbeh ma naozaj dojal.Som človek, ktorý z duše neznáša krivdu a nespravodlivosť a v tvojom príbehu je jej viac než dosť. Ani sa ti nečudujem, že to psychicky nezvládaš, ja by som v tvojom prípade bola už dávno na liekoch. Obdivujem ťa, pretože si silná osobnosť, vytrvalá a ideš si za svojím cieľom. Ja som teraz v piatom ročníku na VŠ a viem, čo všetko štúdium obnáša. Ty popritom aj pracuješ a trpíš otrasné správanie svojej rodiny. Klobúk dolu.... Ak ti môžem poradiť, rozmýšľala si nad tým, že by si od svojej rodiny odišla? Spomínala si, že peniaze, ktoré zarobíš, míňaš na svoju rodinu....Platenie toľkých výdavkov na domácnosť predsa nemôže byť len na tvojích pleciach. Čo tak nájsť si nejaký podnájom ? Skús si pozrieť inzeráty na škole, opýtať sa kamarátov, spolužiakov....možno nejaké študentky hľadajú spolubývajúcu, nájomne by ťa vyšlo menej, mala by si čas viac sa venovať škole, možno by si si našla skvelé kamošky a čo je najdôležitejšie, nemusela by si riešiť problémy celej rodiny. Podľa môjho názoru ostať pri rodine nie je najlepšia voľba, môže sa to zhoršovať a nakoniec aj zanechať stopy na duši ako aj na tvojom zdraví. Nech sa rozhodneš akokoľvek, budem ti strašne držať prsty, aby si to zvládla. Potrebuješ okolo seba ľudí, ktorí ťa budú chápať a podporovať. Želám ti, aby si si časom našla priateľa, ktorý ťa bude vo všetkom podporovať a chrániť pred rodinou. Zaslúžiš si byť v živote šťastná...raz to určite príde :-) :-) :-)

DzanaFX

Ja čo som zarobila, dala som do školy všetko..No piati síce sme, ale neviem či si pozrela, že otec neprispieva vôbec, lebo s amu nezád fér, že 20 rokov platil, prečo by ml aj naďalej, mama je trošku v tiesni, nemá prácu, zháňa, bola doteraz na marodke...Takže ostal brat a sestra, trochu dávala mama...Oni by vyšli s peniazmi, keby mama neprepila, keby otec neprepil, keby držali spolu...Koľko zarábam, to je jedno, nevychádzam sama finančne proste, lebo doma majú veľké nároky....

bambie

Kolko zarabas?
Ved vsetci nech davaju do domacnosti rovnaky podiel prachov a je to. Ved ak dobre ratam tak ste piati doma, tak v com je problem? Ked si podelite ucty, tak to nieje az taka horibilna suma na jedneho alebo?

DzanaFX

Každý máme svoje problémy, ani tie moje nie sú najhoršie na svete...Budem Ti držať palce, ja chytám jedno FX za druhým, neviem sa sústrediť :-(

alexandraaaa

viem že to máš tazke..ale treba vydrzat, ta skola sa ti neskor zide k lepšiemu zivotu :) aj ja studujem na VS, prvy rok, a tiez mam skúškové teraz a nemozem sa sustredit na učenie..a strašne by som chcela dať obe skušky na prvy termín.ale neviem..ale ja mam ine problemy..oproti tvojim su to len banality, čo riešim ja

alexandraaaa

dzana, obdivujem ta..a strašne ti držim palce, fakt uprimne :)) nech sa ti darí, raz budeš šťastnou uvidíš!!