...nie som ten typ, čo sa ide zabíjať, lebo má problémy...Ale poraďte mi..Mám 20r, vlastne skoro 21... Doma - rodičov alkoholikov a sestru a brata, čo ma nznášajú, lebo nemám peniaze... Resp. platila som si školu - 760e na rok, keďže študujem externe...Dôvod na externé, som mala ten, že denné by mi nemal kto financovať, tak som chcela aj pracovať a rada by som šla z domu preč...Lenže je ťažké osamostatniť sa v tejto dobe...Neodsudzujte ma preto, že som chcela študovať, fakt chcem len radu, ako zvládať tento psychický nátlak..Mám dve roboty a nestíham sa učiť (obe roboty sú také, že robím koľko môžem, keď nemôžem, tak je to v pohode), vlastne bollo by v pohode, keby doma chápali, že s ami treba učiť...Ale nechápu,bežne sa mi nedovolia učiť a nútia ma robiť aby boli peniaze, keďže v tomto dome ani inú hodnotu okrem peňazí nepoznajú,...Stalo sa mi už aj, že som nemala peniaze, tak mi sestra vypla elektrinu, alebo mi nedala najesť...Neviem, ako to zvládať, už som dlhšie nespala, začínam aj trpieť nespavosťou, hoci som straaašne unavená, neviem zaspať, nerada chodím domov, ale nemám zatiaľ kam ísť....Otec s anestará, viac menej sa odsťahoval a keď som ho naposledy bola poprosiť o peniaze, lebo mi vyskočil dlh, tak sa na mňa vykričal a sám má na účte 2000e, teraz som aj ochorela a acelá rodina sa mi otočila chrbtom, už som si požičala na lieky 30€...Nemám na autobus do práce, pretože som v decembri doplatila školu...Je to komplikované, no proste ja už neviem...Ťahám s apo psychickom dne....:-(..Snažím sa vždy optimisticky myslieť, ale v poslednej dobe (pol roka) sa už ani neusmievam a každý mi to vyhadzuje na oči, že som už len kopa nešťastia...:-(
Nemám silu
Aku skolu to studujes?
A kde pracujes?
MATYO - ono ja s sestre vzopriem, ale tak si vezmi, že príde tá drzaňa a Ti nedovolí s anajesť, minule ma udrela, lebo jej prišiel dlh zo soc. poisťovne a som ho odmietla za ňu vyplatiť, tak to je už trošku choré, takú facku mi ani rodič nedal, akú ona...Som jej vrátila, lebo dvihla zas ruku a mňa nebude doma nikto biť, zas odtiaľ, potiaľ...Hneď som ale utekala na spoveď dodnes ma to mrzí:-(...Naše vzťahy, to je jedna katastrofa, proste sestra je čisto po ocovi, on nám chodil vypínať elektrinu, vodu debiliny...Že to on platí, ona to od neho chytila...Odišla do Škótska a odkedy sa vrátila - (pred cca 2rokmi) stiahla k takému zmýšľaniu aj brata...A ja som ostala sama, všetko si vždy zlýznem...Každý na mňa útočí, lebo ja som citlivejšia hoci už si nenechám skákať po hlave...Bolo jeden čas tak že som brala až sedatíva, lieky na ukľudnenie a na nervy...Potom sa čosi zlomilo a som zosilnela...Ale teraz je toho na mňa veľa...Ja už neviem čo robiť...:-(...
no tak ten rok este vydrz aspon po Bc a druhy stupen odloz.. ale urcite neprerusuj teraz v druhaku skolu.. nemyslela som pozicky v banke.. ale ani nebankovky :D
Vzťahy v tvojej rodine sú podľa mňa veľmi zlé, väčšinou keď sú rodičia problémoví, tak aspoň súrodenci by mali držať pokope a pomáhať si, zrejme ani toto u vás neplatí. Pokús sa vzoprieť tejto tvojej "sestre". Keď sa musíš učiť, tak jej povedz, že sa učíš a nech ťa neotravuje, veď je to len sestra a nie matka, tak prečo by ti mala rozkazovať ;-)
tak teraz som ti asi citala myslienky :D celkom som sa trafila ;) a odkial si?
a studujes prvy alebo druhy stupen VS? Lebo 700 EUR je fakt vela, pokial prvy stupen.. ja studujem obidve skoly na UK, co je samo o sebe draha skola a ani v jednom pripade som nemala rocne skolne na BC 700 EUR.. ale nehadam sa..
to je divne s tou pozickou, pretoze poznam ludi, ktori ako externisti si zobrali studentsku pozicku so zvyhodnenymi urokmi..
ale tak vela stastia, budes ho potrebovat.. a najma ludi, ktori ti dodaju psychicku oporu.. kamaratky, priatel.. to dost pomoze..
Ja nepotrebujem mať frajera pre peniaze, keby hej ta pôjdem za nejakým mafiánom a načo mi to je? Chcem psychickú podporu :-( Nič viac...Peniaze u mňa nemajú dôležitosť pre to, že mi rozbili rodinu..Viem, sú potrebné, ale ....Neviem, či chápete, čo chcem povedať, proste skôr je u mňa dôležitá súdržnosť rodiny a láska, ako nejaké peniaze....I keď treba ich...je to pravda
K prvému bodu ti poviem toľko, že som volila ekonomiku, po obchodnej akadémii a aj tak je to vždy okolo 700eur, takže je to jedno po druhé platila som na splátky posledné 4 mesiace, lenže doma mi nedovolili si ani platiť poriadne školu lebo elektrina, jedlo...k 4tému bodu poviem len toľko, že na mojej škole som sa o tom informovala a k 5temu - externistom sa pôžičky nedávajú aj to som riešila...Neviem, ale ako to vysvetliť, že neveštím a nevedela som, že sa na mňa vykašle celá rodina a že otec ma bude chcieť vyhodiť do vzduchu plynom, za čo som ho udala (aj keď si myslí že to bol brat), ja som to fakt nemala odkiaľ vedieť, BTW to FX je z min. roka, keď som preniesla dve predmety, lebo sa mi nedovolili učiť, a akosi mi to prischlo...Ja by som naozaj všetko doma zvládla, men nevadí , že by som nespala, ani že mám dve roboty, naopak,, som rada, že na sebe pracujem...Fakt ma ničí len to psychické týranie a vydieranie doma..Nie som ani závistlivá, viem že je to škaredá vlastnosť, ale keď brat si objedná do kompu hru za 80eur, sestra si nakupuje šaty, otec a mama prepijú a ja prídem domov chorá a potrebujem na lieky posratých 30eur, toto ma vie vytočiť a zničiť! :-(