Co je to za zivot?

Príspevok v téme: Co je to za zivot?
sklamana 77

Ahojte,ani neviem ako zacat,ale potrebujem to dat zo seba von..stale sa zamylsan nad zmyslom zivota,mam 20 rokov a nic ma nebavi..neviem sa ,,najst,, v nicom neviem co chcem v buducnosti robit..Moj velky problem je ze mam stereotypny zivot to jest. skola,priatel a stale dookola a neviem ako to zmenit.S priateom chodim 4 roky a chvilkami by som to ,,zabalila,,citim ze potrebujem sa este vyblaznit,zit.aj ked je priatel je uzasny,mily a spravil by pre mna vsetko,stale citim potrebu ze som moc mlada ,,zaba,,ktora potrebuje aj volnost..nikde nechodim,nemam kamaratky,ak neratam tie kt.sa ozvu ked neco potrebuju,doma mam pocit ze som menejcena,pretoze ma kazdy porovnava,bracho mi chodi na medicinu ja sic tiez studujem,ale len SP a nikoho nezaujma ako sa mi dari v skole,na bracha sa hned kazdy pyta......

pisala som sem nie preto,aby ste ma odsudzovali,ale naozaj vyjadrili svoj nazor.....dakujem

sklamana 77

psych.vycvik pocas skoly?to som este nepocula,ale dobre vediet

akurat viem ze existuje aj magisterske studium psychoterapie v brne je to jedine studium v EU,len neviem ci aj po skonceni tohto mgr.bude treba si spravit aj vycvik

a este raz dakujem :)

zewa

Podla mna to je najlepsia volba pri SP. A mzoes si ho zacat robit uz pocas skoly (usetris si tak par rokov navyse). Mna len mrzi, ze trebars taky ucitel si to nemoze urobit. Tak sa teraz na to sustred, na skolu, na kurz a dokaz hlavne nieco sebe. Musis byt spokojna ty sama so sebou.

sklamana 77

zewa,presne som rozmyslala nad psychoterapeutickym vycvikom a dakujem za povzbudivy prispevok

lowerka odkial si?

jajka001_

lowerka, potom sa vydas, budet mat deti a uz sa nikam nedostanes :P
chodte do sveta, baby. škola počká, taka SP, s tym dieru do sveta nespravíš. frajer tiez počká a ak aj nie, najde sa iny
treba žiť

zewa

V kazdom pripade SP je odbor, kde sa treba tiez ucit. Takze nie to "len" SP. Lekari nie su najdolezitejsi na svete (aj ked sa tak prezentuju a myslia si to o sebe :)). Zacni si samu seba viac vazit. Ved si mozes urobit psychoterapeuticky kurz. SP je tiez pomahajuca profesia. Ale to vacsinou zistia ludia az vtedy, ked toho socialneho pracovnika potrebuju. Ja by som si na tvojom mieste vydobila doma tiez svoje "miesto". Ved mozes aspon mame povedat, ako sa teraz citis. Povedz jej presne to, co si napisala nam. Hlavne sa neuzavri do seba a nesadni do kuta, kde budes potichucky trpiet. Rodicia niekedy zabudaju, ze nemozu porovnavat jedneho surodenca s druhym lebo su kazdy z nich jedna velka individualita. Povedz mamke, ze aj ty potrebujes obcas podporit a polutovat.
A co sa tyka priatela, neviaz sa teraz. Ja niekedy lutujem tie roky, ktore som prezila v tvojich rokoch v jednom vztahu. Naozaj sa treba vyblaznit (a teraz nemyslim, ze mas mat 20 sexualnych partnerov). Chodit na diskoteky, parkrat sa opit, vidiet svet. Spoznat viac muzov, ist stokrat na veceru. A potom, potom si uvedomis, co vlastne ockavas aj od zivota a od svojho nastavajuceho.

lowerka

to ako by som citala o sebe presne, az na to, ze moj brat je hudobnik, pracuje v maminej firme a vzdy sa vsetko toci okolo neho, ja som chudera co studuje pg. a kamaratky tez nemam, bo som s frajerom sest rokov, nikam som nikdy nechodila (som s nim od mojich 15)... skola ma nezaujima, a presne stereotyp. na paradu co?

havoc

chybaju ti kamaratky podla mna, niekto s kym by sa sla obcas vyblaznit, bez priatela, viem ze sa to lahko vravi, dobre kamosky nenajdes len tak, ale skus sa chytit niekde, alebo si najdi aktivitu ktora ta bude bavit, nejaky tanec, fitko, nieco kde sa mozes s niekym zoznamit, aj ja a moja priatelka sme mali takyto problem ale odkedy sme zacali chodit von aj s inymi ludmi je to ovela lepsie, sme si aj vzacnejsi, a to ze bracho studuje medicinu a je o neho vacsi zaujem ta trapit nemusi, kazdy ma svoj zivot a svoje kvality

veves

chce to zmenu a takato zmena si vyzaduje aj obety a velke. strasne vela rizik to nesie.
neviem co je SP (stredna priemyselna?) ale ak je to len stredna tak v tomto smere nic neriskuj, skolu treba dokoncit...a tu zmenu teda uskutocni vo vsetkom v com citis problem...priatel, je pekne ze je mily, dobry a ma ta rad ale vztah je o dvoch. mozno lepsi uz nepride no takto stastna nebudes. kamaratky... mozno budes mat kamaratov iba. musis ich hladat. vyskusaj nove veci, mozno niaky adrenalinovy sport, zmena ucesu, obliekania, sadni na vlak a chod na opacny koniec republiky sa tulat, naspor si a chod vyskusat nejaky obed do nobl restauracie, pri najhorsom bud drza, odvrkuj, rob si z inych srandu ale to je uz finalne stadium ked uz ozaj mas nervy v koncoch a tak surne potrebujes niaku zmenu, adrenalin ze aj to ti je dobre.