Ahojte...mam 13 rokov a dnes som dostala svoju prvu menstruaciu.teraz neviem co mam robit zijem iba s ockom a jemu sa to bojim povedat.mozem pouzit tampon aj ked som panna?alebo co mam pouzit pri prvej menstruacii vlozky tampony prosim poradte my. Dakujem
Prva menštruacia
ziza - to si robis srandu?
alebo si este prilis mlada a nikdy si o tom nepocula?
co mam robit ked dostanem menstruaciu
Leni no nezavidim ti mas to tazke ..pokus sa to povedat ocovi premoz sa budem ti drzat palceky
Baby, vsetko je presne tak, ako ma byt. Prva menstruacia (pripadne aj niekolko dalsich) je slaba, trva zvacsa kratko, jeden den mozete spinit, druhy den nic a ma dalsi den opat spinenie. Este potrva (aj niekolko rokov), kym bude vasa menstruacia pravidelna (aj co sa tyka cyklu aj dlzky trvania), spravidla tie dievcata, u ktorych sa menzes objavuje skor, skor aj vstupuju do prechodu....takze je vsetko o.k.. Prvykrat rozhodne odporucam vlozky, aj vzhladom na to, ze este nemate odpozorovanu dlzku trvania a intenzitu krvacania, takto to bude jednoduchsie, tampony su vhodne pre "pokrocilych"... :-) Tak sa drzte a nebojte sa, byt zenou je vlastne uzasneeeee!
Ahojte, mam 12 rokov. Predvcerom, ked sme boli na chate a bola som na WC, tak som zistila, ze mam spinave nohavicky, no nie velmi, ani na vonkajsej strane nohaviciek nicv nebolo vidiet. Dnes tiez. Neviem, ci som uz menštruáciu dostala, kolko to vlastne asi trva? 5 dni? Citim sa absolutne fajn, nic mi nie je, uplne ako predtym. Ak som to uz dostala, tak neviem ci je normalne, ze krvacam tak slabo a ze vobec to nie je bolestive. Prosim, poradte mi
tak co lenka, uz si to ockovi povedala? vies, lebo to je normalna vec. ja mam 14 rokov a tiez to este nemam a mam nervy. viem ze je to hrozne ale bola by som rada a mala by som pokoj keby som bola na tvojom mieste.....
Ja mam 15 a nemala som menstruaciu... Zrazu som na WC zbadala ze mam spinave nohavicky... Neviem ci su to kramy alebo hnedy vytok ked na druhy den som uz nedostala, a potom o den zbovu hnedy vytok... co to je ked menstruaciu nemam a tabletky nepouzivam???
PORADTE MI PROSIIIIIIIIIIIIIIIM
lenka, kludne to povedz ockovi, nemas sa coho bat a ulavi sa ti. Mozno ti bude treba aj napisat lieky proti bolesti...V kazdom pripade by to mal vediet. ved kto iny, ked nie rodic...Mozno by ti mohol aj on ist kupit vlozky a tak.
tampon použiť môžeš aj keď si panna ale ja by som ti skôr odporučila nejake tenke prijemne vložky lebo tampony su podla mna pohodlnejsie až ked "nebudes panna" a budeš mať už pravidelne silne krvacanie ale asi je to individualne