Som s priatelom 2rok vo vztahu,on ma jednaho 13rocneho syn,ja dvoch synov 17 a 9rocneho.Nemozem si pomoct,ale nemam rada priatelovho syna.Ked pride za nim su vacsiniou u mna..caka aby som ho obsluhovala,kazdu chvilu by jedol.Na svoj vek je hrozne decky,moj 9rocny syn je rozumnejsi ovela,on sa rozprace,ked nema nieco po voli.Zije s matkou a starou matkou v starsom dome na dedine,v slabych socialnych pomeroch,matka je na socialke.Otec-priatel mu zabezpecuje takmer vsetko oblecenie,jedlo.Ja som v podctate sebestacna a to mam zdravotn e problemy,preto mam niekedy zlost na matku priatelovho syna,ze je neschopna..nevie ist vatsinou ani lekarovi so synom.
priatelov syn
Ja by som sa nehnevala vobec na to dieta, ale na jeho matku. Takze uplne vyluc z toho chlapca...Nebud k nemu zla, ale zas na druhej strane, netreba mu ani vzdy robit po voli. Prevychovat niekoho dieta sa neda, pokial s nim nie si pravidelne, ale mozes skusit pokecat s nim ako "kamoska". Porozpravat sa s nim o tom, ako by bolo vhodne pytat si jedlo, hracky, veci...Ze obcas treba pomoct s riadom, s upratovanim, ze si spolu niekedy mozte cosi upiect, len ti treba pomoct...
v 13 rokoch sa este decko nevie spravat, je blbe, lebo je to este decko
svoju matku ani pomery, v ktorych zije, si nevybral a zatial to ani nemoze zmenit
skuste ho jednoducho akceptovat takeho, aky je, nezamyslajte sa nad tym, ako taky moze byt a preco nie je viac podobny vasim synom
ste hrozne sebecka..napadlo vam ze ten chlapec pochadza zo slabsich pomerov a jeho otec sa musi onho postarat.?co ak by vas priatel nemal rad vase deti?a obskakovat 13 rocneho chlapca?asi sa u vas hanbi a nechce sa tam spravat ako doma?to vam nenapadlo?a to ze je?ved rastie!ja si myslim ze ziarlite na svojho priatela ,ze sa o svojho syna riadne stara!ved aj ma preco ,je to jeho syn!
Ešte by som dodala k tomu obsluhovaniu. Nie je doma, nevie - nemôže si len tak sám vziať čo práve chce. Tvoje deti vedia kde je chlieb, maslo, či v ktorom hrnci odložené jedlo, predpokladám, že sa obslúžia, ale on je predsa "na návšteve" a vži sa do jeho situácie.
Správaj sa k nemu tak, ako by si chcela, aby sa iní správali k tvojim deťom.
ono je to mozno do urcitej miery normalne... aj u nas to tak bolo mama mala vzdy blbe reci ked k nam chodil syn jej priatela... stale vravela ze je na svoj vek trosku zaostaly a tlsty a tak...
vieš hej je to s tým jedením normálne ale na druhe strane uvažujem tak (z vlastnej skusenosti) nie je to aj preto že doma nemá toľko a takého vyberaného jedla?
tak ho neobsluhuj.
S tym ze nemas rada chlapca,nic neurobis,povedala by som ze je v takomto pripade u kazdej druhej aj ked nie castejsie.Aspon sa snaz,nic ine ti nezostava.
Snazim sa na syna svojho priatela pozerat inymi ocami no nie vzdy mi to vydrziiii.
prečo máš zlosť len na matku? Veď o syna sa stará aj otec - tvoj priateľ. A ak ho nikto nevedie k samostatnosti, tak je taký aký je.