Ahojte,
asi pred 2 tyzdnami sa mi stala taka vec ze som spadol a rozmliazdil som si chrupavku na kolene + som mal daco poskodene na bocnej strane jablcka, stalo sa mi to cez vikend, sobotu som bol na pohotovosti kde mi dali dlahu. V pondelok som navstivil traumatologiu kde mi vytiahli s kolena krv a povedali ze ked tam je krv tak treba ist na artroskopiu, tam zistili to co som popisal na zaciatku. Uz som tyzden a pol po artroskopii ktoru mi robili v celkovej narkoze. Este musim 2 tyzdne mat dlahu a nedostupovat na nohu koli tomu ze sa chrupavka hoji a regeneruje.
Asi po 4-5 dnoch ako sa mi to stalo mi zacal trpnut a boliet sval (stehenny) na vonkajsom boku to boli a picha najviac, sem-tam ma to tam picha tak ako keby mi tam pichali injekcie alebo este daco horsie. Niekedy ma to aj prebudi zo spanku, potom ked zmenim polu z leziacej na trebarz polosed alebo sediacu tak to prejde, a ked som zasa v sede dlho tak to zacne pichat, strpnuty je ten sval stale. Aj zacina ochabovat, je vidno ze ten sval je mensi ako na druhej nohe.
Dalej mam problem ze neviem tu nohu vobec zdvihnut :( do bokov a do zadu sa mi da pohybovat, ale hore vobec :( ani v sede ani ked lezim. Ten horny sval ktory ma nohu dvihat sa ani nenapne, a toto sa mi zda ze zacalo hned po tom pade alebo hned po artroskopii, cize nebude to tym ze je sval ochabnuty ale ako keby som nevedel vyslat signal na zodvihnutie nohy :(. Stretli ste sa stym niekto?
A dalsia vec je ze som uz zacal precvicovat to koleno, a za pomoci druheho cloveka skusame to koleno ohnut, ale spodne svaly ho drzia tak v rovine ze sa neda ohnut. (moze za to ze tie svaly su uz stuhnute?)
Dakujem za kazdu radu.