prezraďte mi o tých čapíkoch

iliada

gretuska, som tu az teraz, nedaj na samkove reci, 44 rocny muz ti neporadi asi najlepsie:) Danu si mozu dat zeny, ktore rodili a zvykne to zarastat v maternici, ked, tak sa uz teraz pouziva Mirena, ale pre mlade baby preboha nie. doc ma pravdu.

samko r.

PHARMATEXâ 18,9 mg

Písomná informácia pre používateľa

PHARMATEXâ 18,9 mg

(benzalkonii chloridum)

Lieková forma

vaginálne kapsuly

Držiteľ rozhodnutia o registrácii

Laboratoire INNOTHERA

10, avenue Paul Vaillant-Couturier

94110 ARCUEIL, FRANCÚZSKO

Zloženie lieku

Liečivo :

benzalkonii chloridum (benzalkóniumchlorid) ……. 18,9 mg v 1 vaginálnej kapsule

Pomocné látky :

hydroxypropylcellulosum (hydroxypropylcelulóza), adeps solidus (stužený tuk) /typ Witepsol S51/

Farmakoterapeutická skupina

Gynekologikum, lokálne intravaginálne kontraceptívum

Charakteristika

Lokálne (miestne) kontraceptívum so spermicídnym účinkom (ničiacim oplodzovaciu schopnosť spermií) a antiseptickým účinkom (pôsobiacim na niektorých pôvodcov infekčných chorôb, ktoré sa prenášajú pohlavným stykom).

Vaginálna kapsula PHARMATEXâ 18,9 mg začne účinkovať 5 minút po zavedení do pošvy a od tohto okamihu poskytuje antikoncepčnú ochranu minimálne počas 4 hodín.
Indikácie

Vaginálne kapsuly PHARMATEXâ 18,9 mgsú určené na lokálnu (miestnu) antikoncepciu.

Ich použitie sa odporúča pre všetky pohlavne aktívne ženy a predovšetkým v nasledujúcich prípadoch:

· dočasná alebo trvalá kontraindikácia perorálnej antikoncepcie;

· kontraindikácia pre použitie vnútromaternicového telieska alebo jeho neznášanlivosť;

· antikoncepcia v období po pôrode, počas dojčenia alebo potrate a v období pred menopauzou;

· antikoncepcia pri náhodnom (epizódnom) pohlavnom styku.

· počas perorálnej kontracepcie v prípade, že si žena zabudla vziať antikoncepčnú tabletu (do konca cyklu treba používať obe antikoncepčné metódy);

· môže sa používať v kombinácii s lokálnou antikoncepciou vnútromaternicovým telieskom (zvlášť počas simultánnej liečby s nesteroidovými antireumatikami).