ahojček, ak viete niekto niečo viac o tých čapíkoch čo sa vkladajú do vagíny a mali by "zahubiť" spermie, dajte mi vedieť či to funguje a čo to je vlastne, ďakujeeem
prezraďte mi o tých čapíkoch
Ahoj, ja som vcera len nakukla, som piekla a tak:) Zelam ti pekny vikend.
neboj sa mojka, ostávam tak, ako som bola. opatrne s gumou naďalej...:)
gretuska, som tu az teraz, nedaj na samkove reci, 44 rocny muz ti neporadi asi najlepsie:) Danu si mozu dat zeny, ktore rodili a zvykne to zarastat v maternici, ked, tak sa uz teraz pouziva Mirena, ale pre mlade baby preboha nie. doc ma pravdu.
POZOR
používanie antikoncepčných čípkov bez kondómu je poukážka na tehotenstvo!!!
no to neee, ostanem ja pri kondómoch:)
Potom už len Dana.
ano je, ale ďakujem :)
kto má čakať 5 minút? :) a ešte že potom to vyteká... toto ma odrádza
Matka zem, je to dlhé, však?
PHARMATEXâ 18,9 mg
Písomná informácia pre používateľa
PHARMATEXâ 18,9 mg
(benzalkonii chloridum)
Lieková forma
vaginálne kapsuly
Držiteľ rozhodnutia o registrácii
Laboratoire INNOTHERA
10, avenue Paul Vaillant-Couturier
94110 ARCUEIL, FRANCÚZSKO
Zloženie lieku
Liečivo :
benzalkonii chloridum (benzalkóniumchlorid) ……. 18,9 mg v 1 vaginálnej kapsule
Pomocné látky :
hydroxypropylcellulosum (hydroxypropylcelulóza), adeps solidus (stužený tuk) /typ Witepsol S51/
Farmakoterapeutická skupina
Gynekologikum, lokálne intravaginálne kontraceptívum
Charakteristika
Lokálne (miestne) kontraceptívum so spermicídnym účinkom (ničiacim oplodzovaciu schopnosť spermií) a antiseptickým účinkom (pôsobiacim na niektorých pôvodcov infekčných chorôb, ktoré sa prenášajú pohlavným stykom).
Vaginálna kapsula PHARMATEXâ 18,9 mg začne účinkovať 5 minút po zavedení do pošvy a od tohto okamihu poskytuje antikoncepčnú ochranu minimálne počas 4 hodín.
Indikácie
Vaginálne kapsuly PHARMATEXâ 18,9 mgsú určené na lokálnu (miestnu) antikoncepciu.
Ich použitie sa odporúča pre všetky pohlavne aktívne ženy a predovšetkým v nasledujúcich prípadoch:
· dočasná alebo trvalá kontraindikácia perorálnej antikoncepcie;
· kontraindikácia pre použitie vnútromaternicového telieska alebo jeho neznášanlivosť;
· antikoncepcia v období po pôrode, počas dojčenia alebo potrate a v období pred menopauzou;
· antikoncepcia pri náhodnom (epizódnom) pohlavnom styku.
· počas perorálnej kontracepcie v prípade, že si žena zabudla vziať antikoncepčnú tabletu (do konca cyklu treba používať obe antikoncepčné metódy);
· môže sa používať v kombinácii s lokálnou antikoncepciou vnútromaternicovým telieskom (zvlášť počas simultánnej liečby s nesteroidovými antireumatikami).
ahojček, tak vyjadrí sa mi ešte niekto?? iliada, nie si tu?