Chcem aby ma niekto zachranil

Príspevok v téme: Chcem aby ma niekto zachranil
anjel strazn

Nechcem aby ma niekto odsudil,,,chcem aby ma niekto zachranil...mozno vase rady skusenosti..........
Pred 2 rokmi som schudla zdravou stravou a cvicenim 15 kg,..ked som obcas porusila a dala nieco sladke prisli vycitky,,,
Vzdy ked som bola sama,,som sa znazila zjest vsetko ,,co som nemohla a nasledne vyvracala,nebolo to casto,,mozno tak 2 krat do tyzdnna....
Potom prislo obdobie ked som si si uvedomila ,ze to nema vyznam a bola som presvedcena ze ja nemozem spadnut to niecoho takeho ako je vracanie,,a kolobeh....
Ked som bola doma a bol stale niekto doma,,jedla som zdravo casto sportovala asi mesiac dva bolo vsetko ok...
Teraz som zase druhy tyzden sama,,...a zase to zacalo...mam k dispozicii kopu jedla,,,,a nikto ma nekontroluje,,,pijem caj na chudnutie,,beriem l cartine,,mam prehanacie kvapky,,a uz 3 krat za tyzden som sa pristihla ze som zjedla vsetko sladke a potom.........ved viete,...
pisem ako to je neklamem,,nechcem si priznat ze som chora ze som posadnuta vahou,,,bo nikomu som sa s tym nezdoverila....bojim sa velmi a chcem s a z toho dostat sama,alebo s pomocou vasou,,,..............Prosim,,,,o vasu pomocnu zachrannu ruku ......

ladida

myslim,ze asi urcite,su uvedomele kocky,ktore sa zobudia(ako derma) a su take,ktorym uz zacne byt jednoducho vsetko jedno a tam naozaj pomoze len odbornik a radsej skor ako neskor-bulimia bohuzial prechadza do chronickeho stadia.

lentilkaaa

ale ved ja nehovorim ze sa ma za to hambit...ak to tak vyznelo tak som to tak nemyslela...ale ona pisala ze nechce aby ju niekto odsudil...no v kazdom pripade sa zhodneme ze to chce asi pomoc odbornika

Darma111

Ja som tým prešla keď som mala 18 rokov, schudla som strašne veľa za mesiac 15 kg a vyzerala som strašne, strašne... mne zobudili do reality zdravotné problémy, začali mi vypadávať vlasy, menštruáciu som nemala vôbec, trávenie veľmi ťažké, stolica žiadna a bola som veľmi slabá, keď som prišla na preventívku krvný obraz bol strašný, vitamíny žiadny, museli mi pichať injekcie, nevládala som nič robiť.

Do reality ma dostala lekárka, ktorá mi povedala, že keď raz chcem mať deti a musím sa pozviechať a robiť niečo so sebou, lebo dopadnem veľmi zle. Keď nie hrozila mi psychiatriou. Našťastie som sa spamätala, nešlo to rýchlo, boli to také pomalé kúsky, začala som viacej jesť, nie z dňa na deň, lebo to sa nedá, stanov si nejaké malé ciele, že napr. dneska zjem niečo také drobné a nebudem vracať (nie že dneska si dám veľmi obed a nebudem zvracať, lebo už teraz vieš, že to určite nedokážeš)... nečakaj že Ťa to prejde za týždeň budeš s tým bojovať dlho veľmi dlho ale pomalými krokmi sa dostaneš na normál, mne to trvalo 2 roky kým som sa prestala tak kontrolovať...

Stále mysli na to, či chceš mať raz rodinu alebo chodiť po lekároch, ver mi po takýchto výkyvoch hmotnosti sa telo dostáva do normálu veľmi dlho, napr. mne sa vlasy už tak nikdy neobnovili ako mali. Ale som rada, že som toto zvládla bez psychologa.

Ale mysli na to, že toto sa vracia dosť často, aj jedna lekárka na genetike mi povedala, že takéto problémy sa vracajú po rokoch od liečenia, len si vtedy musíš stanoviť priority čo je pre TEba dôležitejšie, či zdravie alebo trčiace kosti.

Inak ja dnes vážim presne toľko čo pred chudnutím, t. j. 64 kg, schudla som na 45 kg, čo je pri mojej výške 174 cm strašné, keď dneska pozriem na fotky strašný pohľad...

dneska na to kašlem, môj syn je pre mňa dôležitejší ako váha...

ladida

lentilkaa,ona uz bulimia zacina byt epidemiou,kazda 20ta holka v CR:/ myslim,ze uz je to bezna choroba za ktoru sa nieje dovod hanbit

ladida

nikto ta zachranit nemoze,musis sa snazit sama.navstiv odbornika,bez odbornej pomoci to malo dievcat zvladne natrvalo. kup si prirucku od frantiska davida krcha-ako bojovat s prejedanim.na zaciatok vyborna literatura,ak nepochopis mechanizmus bulimie,tazko sa z nej budes dostavat.

lentilkaaa

podla mna sa sama z toho nedostanes...najlepsie riesenie ist k psychologovi podla mna...je to clovek ktory ta nebude odsudzovat a ani to nepovie nikomu...tak sa nemas coho bat. a on ti uz pomoze