Chcem aby ma niekto zachranil

Príspevok v téme: Chcem aby ma niekto zachranil
anjel strazn

Nechcem aby ma niekto odsudil,,,chcem aby ma niekto zachranil...mozno vase rady skusenosti..........
Pred 2 rokmi som schudla zdravou stravou a cvicenim 15 kg,..ked som obcas porusila a dala nieco sladke prisli vycitky,,,
Vzdy ked som bola sama,,som sa znazila zjest vsetko ,,co som nemohla a nasledne vyvracala,nebolo to casto,,mozno tak 2 krat do tyzdnna....
Potom prislo obdobie ked som si si uvedomila ,ze to nema vyznam a bola som presvedcena ze ja nemozem spadnut to niecoho takeho ako je vracanie,,a kolobeh....
Ked som bola doma a bol stale niekto doma,,jedla som zdravo casto sportovala asi mesiac dva bolo vsetko ok...
Teraz som zase druhy tyzden sama,,...a zase to zacalo...mam k dispozicii kopu jedla,,,,a nikto ma nekontroluje,,,pijem caj na chudnutie,,beriem l cartine,,mam prehanacie kvapky,,a uz 3 krat za tyzden som sa pristihla ze som zjedla vsetko sladke a potom.........ved viete,...
pisem ako to je neklamem,,nechcem si priznat ze som chora ze som posadnuta vahou,,,bo nikomu som sa s tym nezdoverila....bojim sa velmi a chcem s a z toho dostat sama,alebo s pomocou vasou,,,..............Prosim,,,,o vasu pomocnu zachrannu ruku ......

Katuska23456

Ahoj...Bola som bulimicka.Dlho.Potom som si povedala ze sa mam velmi rada aby ma to tak zhumplovalo, a to je jedine co Ti moze pomoct! Mas rozdrbany metabolizmus, kazia sa Ti zuby, nepravidelny menzes ale najhorsi je ten pocit v hlave! Ten pocit ze si troska(pisem o mne, neber to osobne:) Bola som troska, znicilo mi to celu strednu! Teraz mam 22 chodim na VS meriam 176/60 a som spokojna a STASTNA!odbornik-neodbornik, TY si musis uvedomit ze to co robis je humus a chlapa si najdes ci mas o 5kil viac alebo menej.Ale psychicky sa priprav na to ze ked s tym skoncujes priberies, nech budes akokolvek malo jest aspon 5-10 kilo, lebo mas uplne rozhodeny metabolizmus. Musis byt na to pripravena a ked sa postavis na vahu na dalsi den a bude tam o kilo viac neist hned blinkat. Mojmu metabolizmu trvalo asi rok a pol kym sa spametal a uz znova mozem jest ako clovek a nepriberat. Bulimia je ako droga, JA TO VIEM lepsie ako hocijaky odbornik, lebo som s nou stratila 3 roky. I ked som von z toho kolotoca, stale mam problem o tom s niekym hovorit...STRASNE TI DRZIM PALCE ABY SA TI TO PODARILO A POSIELAM POZITIVNU ENERGU!!!!

Darma111

ako som písala mám skúsenosti s anorexiou a bulímiou... keď máte záujem kľudne mi môžete napísať na Rachel978@azet.sk

Hlavne sa nepodporujte v tom čo jedla dneska jedna a čo druhá ale vyzdvihujte čo ste dokázali, čo prekonali a nie čo ste zjedli.

ja by som radili chodiť skoro spať, tak budete menej zamestnávať mozog myšlienkami na jedlo. A sústrediť sa iné veci a hlavne myslieť na to, čo sa stane s Vašim zdravím... nie je to bohviečo chodiť na gynekologiu kedže som nemala menštruáciu vyše roka a chodiť každý mesiac na injekcie a tiež na injekcie nejaké B...

Mám kamaratku čo bola troška ale fakt len troška pri sebe, teraz strašne schudla, prišerne, je samá kosť a keby ste videli jej vlasy, skoro nič jej na hlavne neostalo, nikdy ich nemala bohvie čo ale teraz... už zdiaľky jej bolo vidieť lebku... nevie už čo má s vlasmi robiť... chodí kadekde po lekároch, teraz berie nejaké kortokoidy... deti ktovie kedy bude mať, už ma 33 rokov, keď ich ovšem bude mať... inak má problémy s trávením, skoro nič nemôže zjesť lebo jej je hneď zle...

Som normálne šťastná že som to prekonala a že som síce tučnejšia ako ona, vyzerám kus zdravšie... a hlavne mám dieťa... úprimne silne pochybujem či moja kamoška bude mať niekedy dieťa pri jej váhe a jej problémoch...

Takže do boja, len to nevzdávať, dávať si len malé ciele z dňa na deň, zameriavať svoje myšlienky na iné veci, chodiť skoro spať,... po jedle najlepšie vypadnúť hneď z domu, aby ste nemali času na rozmýšľanie a obklopiť sa ľudmi, čo nemajú na vás negatívny vplyv... a zvládnete... dlhý boj ale zvládnete to... ja som dôkaz že to ide...

anjel strazn

KAMM,,aj ja som mala dobry pocit,,ale moja vaha ukazuje,viacej to uz dobry pocit nemam.....
Ano ja cvicim no teraz nemam moznost...
:(
dnes dalsi uspesny den za mnou,,vsade okolo kpou jedla ale ja odolavam,,nechcem nemozem!!!!!!!!!
som predsa silna!!!!!!!!!
A TY SA AKO DRZIS?

kamm

a inak si super, ze si ziedla nieco sladke a nevracala, to ja ked nevracam to preto ze, ked vidim sladkosti a podobne rychlo utekam prec, aby si nemala vycitky si zacvic, aj to spalis aj sa budes citit lepsie, drzim prsty

kamm

anjel strzn
tak ak by si chcela mohli by sme sa teda podporovat a bojovat s bulimiou spolu, sa mi ozvi na wara@centrum.sk

jitulka1214

Môj príbeh je takýto:

Skoro dva roky som trpela anorexiou. Bolo to hrozné. Neskôr som zmenila školu ale potom to na mna znova prišlo. vtedy mi doktorka povedala, že pojdem do ustavu moji rodičia budu mať problemy zo socialkou a tak. Uvedomila som sa a teraz žijem plnohodnotný život. Mám veľa kamarátov a aj priateľa. Je to len na tebe

anjel strazn

a poobede,vlastne teraz najskor som si dala nieco dietne,,a potom zase to prislo,kusok strudle 2 kocky cokolady potom cely pasik a kroisant,,,hovorila som si stop...a utiekla z kuchyne,,teraz mam vycitky,,ze sa mi potrha koza ze priberiem z toho,,ale vraciat nepojdem,,,,,,
je to velmi tazkeeeeeeee

barbora12

Ahojte... robím sočku a chcela by som vás poprosiť či by ste sa somnou podelili o skúsenosti s tymi to chorobami ...Že či poznáte človeka trpiacim anorexiou alebo bulímou ...Bola by som vám veľmi vďačná kebyž e mi pomôžete ..Ďakujem .A ešte by som poprosila keby že je to čo najskôr a poprosila by som aby ste nepísali sme ale na môj email..ďakujem

anjel strazn

Dakujem velmi pekne vsetkym ktori poslali prispevok,,,
Hlavne darme,,ale aj ostatnym babam,,,
chcem to zvladnut bez odbornika,,,chcem a musim,,nikto toto nesmie vediet,....
tento prispevok som sem davala predvcerom,,bolo to potom ako som zvra...
Vtedy som sa pozrela do zrkadla a dala si facku...kruhy pod ocami,,,ako trosku,..
Vcerajsie rano som citila silu vieru ze dokazem prekonat samu seba...
Rano som nevstavala z pocitom ze co budem dnes jest ,,bud nic alebo vsetko,,...
ranajky obed poobede som odisla do mesta bo nieje dobre byt doma,,potom olovrat veceru,,...
Dnes som ranajkovala jogurt ovocie cerealie,,obed cestovinky,,teraz cerealnu tycinku jogurt,,musim to dokazat,,a preto aj dievca co sem pisalo KAMM tak chcem aby sme s apodporovali a zvladli to spolu,,,
Prosim piste este velmi mi vase prispevky pomohli...
Dakujem,,,a drzte palce

kamm

ja mam tiez bulimiu, teda viac menej som z toho vonku, teda neviem ci, ale snazim sa, je to omonoho lepsie ako predtym, neviem ci sa da, aby som sa dostala z toho sama, tak uvidim, ako budem pokracovat, v kazdom pripade ak mas pocit, ze to nezvladas sama, tak sa niekomu zdover, vyhladaj psychiatra, je to tazke, ale ja verim ze sa to da,
ak by si chcela mohli by sme sa podporovat, aby sme s tym skoncili