Vitamín A a akné

Príspevok v téme: Vitamín A a akné
mirranda

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či niekto neskúšal brať proti akné vitamín A vo veľkých dávkach. Na internete som našla vo forme emulzie. A je tam napisane, ze sa odporúča ako bezpečná náhrada moderných toxických syntetických retinoidodov. Čo myslite mohlo by to pomôcť? Ďakujem za všetky reakcie.

RNG

Inac zapaly sa daju znacne potlacit roznymi protizapalovymi doplnkami ako napr 3 x 1500 mg curcuminoidov s bioperinom na lepsiu absorbciu,
ale to nevyriesi problem, len zmierni zapaly.
Plno enzymov je tiez protizapalovych, lebo pomozu telu odstranit rozne latky, ktore sposobuju zapaly

RNG

Uvedena forma je kombinacia acne vulgaris , tj acni ktore sa vyvinu pri zapchatych mazovych kanalikoch s infekciami a cystami.
Samozrejme tam nestaci potlacit len DHT hormon, tam treba pouzivat aj velmi intenzivne enzymaticke cistenie tela, a silne antimikrobialne doplnky, , zvnutra aj zvonka, na potlacenie infekcii z tom roznom nazbieranom rozkladajucom sa podkoznom materiali.
A mozes si byt isty, ze ani roacutane to nezastavi,len ciastocne zmierni, lebo ten ma jediny ucinok na znizenie vylucovasnie seba(sebum=tukovity vylucok mazovych zliaz), co je priamy dosledok znizenia hladiny hormonu DHT, ale infekciam a cystam rozhodne nezabrani.
Cysty mozu byt sposobene ciastocne aj privysokymi hodnotami estrogenov, co treba zmiernit doplnkom I3C a najma DIM, oba su vytazky z kapustovin.

RNG

Na ujasnenie davok vitaminu A,
1000 IU= 0,3 mg
10 000 IU= 3 mg
100 000 IU= 30 mg

Na ujasnenie acni, tie sa mozu vytvorit len vtedy, ked sa upchaju mazove kanaliky stvrdnutymi tukmi, obvykle oxidovanymi chemicky a tepelne znicenymi polymerizovanymi polynasytenymi rastlinnymi olejami, ktorych su dnes plne vsetky priemyselne pripravene potraviny a vsetky nepanenske nenasytene rastlinne oleje.
Takze aj naprie vysokym hodnotam dormonuDHT a hromade vylucovaneho mazu nemozu bez tych znicenych tvrdnucich olejov akne vobec vzniknut, lebo nema co tie pory zapchat.

RNG

Za to ze sa na seba ciastocne podobaju neznamena, ze sa mozu ptedstravovat ako formy vitaminu A, presne co vlastne farmacia robila.
Treba si pozriet spat v historii tejto latky, ako ju uviedli. Naviac co sa tyka ucinnosti, proti acne a na znizenie hladiny DHT, pravy vitamin A , retinol sa pouziva v davkach mensich ako 10 mg, a chemikalia isotretinoin sa pouziva v davkach 50 mg s porovnatelnymi ucinkami na acne.
Za to ze vy o tom neviete,a zatial ste to nenasli cez internet. to neznamena, ze mnohi lekari to uz davno nevyskusali, a to aj este davcno pred patentovanim isotretinoinu
Mali by ste si pozriet na informacie inde, nez na internete, co je nespolahlivy zdroj aj tak, lebo tam moze kazdy cokolvek napisat a celkove sa internet pouziva najma na reklamu a dezinformaciu ovela viac, nez na solidne spolahlive informacie.
Ale da sa najst daco aj na internete, nie vsetko sa im podari vymazat a prehlusit reklamami. Hlavne dnes, ked sa od isotretinoinu ustupuje na celej ciare a za poskodenie v USA sudi dnes vo vacsine statov USA uz vyse 100 000 ludi.
www.myacnereview.com
Tu je napr clanok na rady dr Mercolu, kde spomina besne davky, co by som asi ja nevedel nikomu odporucit,vyse 100 000 IU.
gmuntz.tripod.com
Pre porovnanie, 3 miliony IU+ vitaminu A, retinolu su davky, ktore zabili polarnych badatelov .