Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či niekto neskúšal brať proti akné vitamín A vo veľkých dávkach. Na internete som našla vo forme emulzie. A je tam napisane, ze sa odporúča ako bezpečná náhrada moderných toxických syntetických retinoidodov. Čo myslite mohlo by to pomôcť? Ďakujem za všetky reakcie.
Vitamín A a akné
RNG neovlada presne terminologiu. Isotretinoin je derivat vitaminu A, nikto predsa netvrdi, ze sa v prirode vyskytuje.
Co sa tyka vitaminu A-nedokaze adekvatne nahradit isotretinoin v liecbe akne bez ohladu na to, co si o tom pan RNG mysli.
RNG isotretinoin je derivat vitaminu A
Za prve isotretinoin nie je ziadny derivat vitaminu A, ale chemicka latka, ktora neexistuje v prirode ani v tele a preto je automaticky zamorenie a je rozhodne ovela skodlivejsia, ako rovnake velke mnozstva prirodneho vitaminu A, tretinolu.
To vsak v literature asi tazko najdete. Totiz na liecenie sa podla farmacie a drvivej vacsiny lekarov maju pouzivat len schvalene lieky a nie potraviny a potravinove doplnky.
To je predsa "spinava konkurencia" a treba ju este co najviac pospinit.
ešte niekto neskúšal?
ahoj! v akej forme si užívala vitamín A? a v akom množstve? u nás som videla kapsule len od walmarku. ako dlho si užívala?
Ahoj, ja ked som mala problém s akné zvýšila som príjem vitamínu A a pomohlo, okrem toho som brala zinok a vit. C.
Inak aj Roaccutane obsahuje liečivo izotretinoín, ktorý je derivát vitamínu A.
Ale určite neprekračuj odporúčané množstvá, vysoké dávky vitamínu A sú nebezpečné.