Vitamín A a akné

Príspevok v téme: Vitamín A a akné
mirranda

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či niekto neskúšal brať proti akné vitamín A vo veľkých dávkach. Na internete som našla vo forme emulzie. A je tam napisane, ze sa odporúča ako bezpečná náhrada moderných toxických syntetických retinoidodov. Čo myslite mohlo by to pomôcť? Ďakujem za všetky reakcie.

tpch

RNG neovlada presne terminologiu. Isotretinoin je derivat vitaminu A, nikto predsa netvrdi, ze sa v prirode vyskytuje.
Co sa tyka vitaminu A-nedokaze adekvatne nahradit isotretinoin v liecbe akne bez ohladu na to, co si o tom pan RNG mysli.

RNG

Za prve isotretinoin nie je ziadny derivat vitaminu A, ale chemicka latka, ktora neexistuje v prirode ani v tele a preto je automaticky zamorenie a je rozhodne ovela skodlivejsia, ako rovnake velke mnozstva prirodneho vitaminu A, tretinolu.
To vsak v literature asi tazko najdete. Totiz na liecenie sa podla farmacie a drvivej vacsiny lekarov maju pouzivat len schvalene lieky a nie potraviny a potravinove doplnky.
To je predsa "spinava konkurencia" a treba ju este co najviac pospinit.

mirranda

ahoj! v akej forme si užívala vitamín A? a v akom množstve? u nás som videla kapsule len od walmarku. ako dlho si užívala?

Tessy006

Ahoj, ja ked som mala problém s akné zvýšila som príjem vitamínu A a pomohlo, okrem toho som brala zinok a vit. C.

Inak aj Roaccutane obsahuje liečivo izotretinoín, ktorý je derivát vitamínu A.
Ale určite neprekračuj odporúčané množstvá, vysoké dávky vitamínu A sú nebezpečné.