Ahojte,
som studentka stvrteho rocnika na obchodnej akademii. Moj zdravotny stav sa posledny mesiac rapidne zhorsil. Za posledne dva tyzdne som mala skoro kazdy druhy den kolaps - posledny tyzden som mala 4 kolapsove stavy. Som velmi vycerpana, nevladzem robit niektore zakladne veci. Mam diagnostikovany silny tetanicky syndrom, dlhe roky som trpela aj depresiou. Skola mi k tomu nepomaha, pretoze nie ze by som ju nezvladala, ale som permanentne vystresovana terminmi, a narazkami ucitelov...
Je mozne vybavit si do maturity nieco ako individualny studijny plan, kedy by som chodila do skoly len na pisomky a maturitu? Lekari mi neustale odporucaju kludovy rezim, ale moj den vyzera prilis hekticky. Denne spavam tri hodiny a ak to takto pojde dalej, obavam sa, ze neskoncim velmi dobre.
Aky je vas nazor, resp. skusenosti?
Dakujem za kazdu odpoved
Maturita a moj zdravotny stav
helouSun: Čauko, bola som v rovnakej situácii ako ty, plne ťa chápem. Aj to, že na tvojom stave sa hojne podpísala škola. Mne robili v poslednom ročníku také veci, že u mňa prepukla nielen depresia, ale rozvinula sa rovno mániodepresívna psychóza. Holt naše školstvo.
Postupuj tak, ako ti radí povedzme Heatherka. Verím, že ti indiv. št. plán dajú. Tiež som kolabovala, naviac som diabetička a o tom, že mám depresie, nik nepochyboval - stačilo sa pozrieť mi na ruky (dorezané). Myslela som, že mi budú opäť robiť naschvály, ale dali mi ho.
Držím palce.
prosim vas a rady typu neber zivot az tak vazne jej fakt nepomozu ved ona ma zdravotne problemy ... sa spamatajte
na zaklade odporucania lekara ti urcite schvalia individualny studijny plan...myslim si ze s tym nebudu ziadne problemy to vybavit...
Vypracované maturitné témy a otázky:
zmaturuj.zones.sk
helousun no ja mám to rovnaké...ja som mala kolaps včera,aj som u lekárky bola,tá mi len vzala krv a nič viac ..:( a takto to ide už štvrtý rok ..mám depresie tiež,a teraz maturujem tiež ako ty ,ale na gymnáziu,čiže ešte ťažšie,to mám ako ty ...neviem tiež,čo mám robiť,ale ja to tiež nezvládam absolútne,vždy som mala zdravotné problémy,teraz sa mi zhoršili,ešte aj na psychické,a neviem čo robiť,ja aj spávam aspon 5 hodín denne,aj sa snažím byť OK,ale už mi to nejde,lebo som príliš pod veľkým stresom,robím si zo všetkého ťažjkú hlavu,minulý ročník som trikrát odpadla do bezvedomia,že som sa našla v nemocnici....viem,ako ti je ..ale poradiť ti neviem ..indivudálny plán podla mna nepripadá do úvahy,ja nad niečím takým ani neuvažujem....:( zatiaľ ..
Neviem, ci by tvoj problem vyriesil individualny studijny plan, obavam sa, ze by si bola v strese tak ci tak. Byt ziakom 4. rocnika a mat pred sebou maturitu, to nie je nieco vynimocne, to je normalna sucast zivota, tych, co chcu ukoncit skolu maturitou. Maturita, to ja taky vstup do zivota, ze zivot nie je len zabava, ale aj terminy a povinnosti. Ty si urob poriadok vo svojom dennom rezime a kazdodennom zivote. Preco spis len 3 hod denne? na to nemozes mat kazdy den dovod. Takze najprv eliminuj vsetky nepotrebne aktivity, tak aby si spala denne povedzme tych 7-8 hodin, striedaj skolu, ucenie a nejaku uzitocnu pohybovu aktivitu, chod na vzduch von. Neviem ci fajcis, ci pijes nejaky alkohol, ak ano, tak to vyrazne eliminuj. Nastav si latku v skole tak, aby si zvladala, ale aby to nebol pre teba permanentny stres. Jednym slovom chce to velke upratovanie v tvojom zivote, nie individualny plan.Zide sa ti to aj do buducnosti
Ahoj, tiez som chodila na obchodnu a neznasala som tu skolu kvoli mnohym veciam. V posl.rocniku sa mi velmi zhorsil zdrav.stav (byvalo mi zle, bola som vkuse unavena, bleda, vycerpana, vypadane vlasy..) ale pripisovla som to stresu z maturity. Nesla som k lekarovi, hoci aj triedna si uz robila starosti a vsetci okolo. Cez letne prazdniny sa ukazalo, ze to len stres nebol. Dnes sa obdivujem, ako som to mohla s tym vsetkym zvladnut a zarovet si nadavam, ako som mohla byt taka sprosta a zanedbavat zdravie, kvoli skole, kt.ma nebavila a okrem tukania do klavesov mi absolutne nic nedala.
Si dobra studentka? Za aku cenu?? Ze spavas 3 hodiny v noci?? No blahozelam! Skus jeden tyzden spavat aspon 8. MOzno nebudes super excelentne nabyflena na kazdu pisomku, ale ver mi, stavaju sa aj horsie veci. Suhlasim - maturita je fraska, profesori uplne ini nez akych si ich poznala 4 roky. A keby ti to aj nahodou nevyjde na prvykrat (o com pochybujem), v zivote to nikoho nebude zaujimat.
Kamoska minule len tak odveci zahlasila, ake je to fajn, ako si rozumieme v partii (jeden robi v NBS, druhy riaditela v jednej firme, tretia uradnicka, strvty tiez nieco v banke, piata cukrarka a siesta momentalne upratuje v jednej firme.. a napriek tomu sa mame radi, rozumieme si a vieme spolu vsetci debatovat kedykolvek do neskorej noci..
Takze ver mi - nejde o zivot. Ak teda velmi chces, vybav si ten individualny stud.plan, ale prides o zazitky a spomienky so spoluziakmi. Radsej viac relaxuj, oddychuj, stretavaj sa s ludmi, spi a do skoly sa pripravuj v ramci normy..
ja idem posledne 3 dni takym stylom ze dmomov pridem o 4-5 rano a spim do 9-10
tak prosim ta kasli nato a zi normalne vklude a v pohodicke ;)
Chodis do skoly a tvoj zivot je hekticky ???
Moja ty si este asi nezazila stres a co si myslis ze sa vyriesi tym ze bude mat individualny studijny plan ?? akurat sa este viac uzavres do seba ... Tiez beries ten zivot moc vazne ...
tak ale skusit to mozes, zato nic nedas :)