Ahojte,
som studentka stvrteho rocnika na obchodnej akademii. Moj zdravotny stav sa posledny mesiac rapidne zhorsil. Za posledne dva tyzdne som mala skoro kazdy druhy den kolaps - posledny tyzden som mala 4 kolapsove stavy. Som velmi vycerpana, nevladzem robit niektore zakladne veci. Mam diagnostikovany silny tetanicky syndrom, dlhe roky som trpela aj depresiou. Skola mi k tomu nepomaha, pretoze nie ze by som ju nezvladala, ale som permanentne vystresovana terminmi, a narazkami ucitelov...
Je mozne vybavit si do maturity nieco ako individualny studijny plan, kedy by som chodila do skoly len na pisomky a maturitu? Lekari mi neustale odporucaju kludovy rezim, ale moj den vyzera prilis hekticky. Denne spavam tri hodiny a ak to takto pojde dalej, obavam sa, ze neskoncim velmi dobre.
Aky je vas nazor, resp. skusenosti?
Dakujem za kazdu odpoved
Maturita a moj zdravotny stav
Ano, diagnózu mam potvrdenu, obavam sa vsak skoly, pretoze u nas to chodi tak, ze individualny studijny plan schvalia len studentom, ktori maju rakovinu alebo dievcatam, ktore otehotneju. Ja nemam rakovinu, avsak, citim, ze to je vazne, preto som v dileme, co bude, ak mi ho neschvalia. Je nejaky predpis, ze skola musi schvalit takyto plan aj mne ako chorej osobe? Moja spoluziacka mala tiez rozne problemy a casto vymeskavala, ale u nej to bolo pseudo.... povedali jej, ze si ma najst odbornika v BA alebo nech prerusi studium. Ja skolu chcem dokoncit, pretoze velke percento mi sposobila ona svojim pristupom a nekalostami, ktrore s v nej deju.... ako mam teda psotupovat?
A co sa tyka maturity - nerobim si tazku hlavu, som studentka, ktora nie je jednotkarka, ale ucim sa, viem toho velmi vela tym, ze sa samovzdelavam. To, ze mi skola robi problem je len v tom, ze jej praktiky su mnohokrat neeticke a proti srsti - mne osobne.
Moja skúsenosť je taká, že z maturity si netreba robiť ťažkú hlavu, pretože je to fakt fraška, dajú ju každému. Keby tak neurobili, musia sa trepať do školy koncom augusta na tvoj opravny termin a povedz mi: Komu by sa chcelo? Na fyzike jeden bambus ani nevedel charakterizovať elektricky prud a vieš čo dostal? Trojku. Išiel predo mnou a potil tam take kocky, že sme všetci boli v krčoch... a dostal trojku. Naozaj sa z toho nestresuj a uvidiš že bude dobre
jasne, ze sa da individualny studijny plan :) musis ist za lekarkou, ta ti da spravu o tvojom zdravotnom stave, ze mas kolapsove stavy a nie si schopna navstevovat skolu denne. napises ziadost o individualny plan do skoly, prilozis tu lek. spravu a cakas na potvrdenie :)
tetanicky syndrom mas potvrdeny u neurologa ? ak ano, tak si pytaj spravu aj od neho. budes chodit za profesormi na konzultacie, ze co sa mas naucit a potom prides na pisomku. je to vpohode :)