Ako setrit peniaze

Príspevok v téme: Ako setrit peniaze
nadirah

Ahojte, tuto temu zakladam preto, lebo by som sa chcela poradit ohladom financii. Ako absolventka VS som v septembri nastupila do roboty, moj plat je v cistom 430euro a zatial byvam s rodicmi. Mam kamaratky, ktore zarabaju podobne a pritom si stale nieco kupuju a chodia na vylety a stale maju peniaze a mne to akosi nevychadza. Lebo mne pride vyplata a ja sa snazim setrit tak nic skoro neminam, sem tam si nieco kupim, ale vzdy mi zatial vyse polovica vyplaty ostala. Ale nemozem si dovolit vela veci a to ma trochu stve. Studovala som tazsiu VS 5 rokov a moj plat je mensi ako plat robotnika. Je mi z toho smutno. Chcela by som, aby ste mi poradili, ako setrite peniaze, ako sa co najlacnejsie zabavit a co navstivit a podobne. Kde nakupujete a tak. Pomohli by mi dake rady :) A este sa chcem spytat, ako ste si kupili svoj prvy byt, kolko ste predtym pracovali.

Harper

Nadirah som na tom presne rovnako, robim v SAV, mam titul RNDr., skola 6 rokov, plat 400 € plus 54 € stravne listky. Bieda. Rozhodla som sa ze idem podnikat, lebo takto daleko nezajdem. Bohuzial. Ak nechcem ist do zahranicia...Je sice pravda ze keby idem do sukromnej firmy asi zarobim viac, ale tu mam priatelov, nechce sa mi to menit zatial.