ahojte maminy ! moj uz 14 mesacny syncek mi nechce vobec pit mliecko !! uz asi od 9-10 mesiaca ! dojcila som len mesiac,nemala som mliecko.davala som mu nutrilon,ale odkedy zacal papavat tuhu stravu,mliecko vobec pit nechcel !! s papanim problemy nemam,zje vsetko,skusila som aj sunar,hami...dokonca aj kravske mliecko som skusala a nic ! aj koktejly,kasicky mliecne kupovane,domacu krupicku,ale proste odmieta vsetko ! jedine mliecne co spapa su jogurty a ked mu varim,tak mliecne polievocky.inak nic ! nepomaha ani ked som mu davala mliecko po lyzickach,ani z poharika !! ako ho mam "donutit" to mliecko pit? nahradia mi ho tie jogurtiky ??
dieta odmieta mliecko !
Lebo si mylne myslí že je zdravé, tak nás to učili.
Dieťa má dokonalú intuíciu (ak Ho nezavalujes nekvalitnou stravou) a ak mlieko odmieta tak vie prečo. A nemusíš ho ani inak maskovat. Správ mu mandlove mlieko a urobíš nieco pozitívne pre jeho zdravie. Mlieko sa spája s alergiami a ekzemami atopickym ekzemom.
a skus aj krupicovu kasu
niektorym ludom proste mlieko nechuti a smrdi, netreba z toho robit tragediu, ale nahradit to. mlieko je aj tazsie stravitelne ako povedzme acidko (to mi maly jedaval), jogurty, aj lekarka mi vravela ze nevadi ze nepije mlieko ak papa jogurty a ine mliecne vyrobky. vapnik je tusim aj v maku.
Ani sa necudujem, ved tie podradne akoze-mlieka v obchode by nestravila ani macka a nieto este dieta..
moj ma teraz 10 rokov. a mlieko nehcel od 4 mesiacoch...čo som mala robiť? jogurty....pribinačky, tvaroh a poviem ti že mal 7 mesiacov a jedol spišské párky. od roka asi všetko čo nebolo korenené. a o chorobe možem povedať že mal len sople až do tých 7 rokov alebo viroózi a to je všetko. takže si myslím že ta choroba nie ej v tom čo dieťa papá. myslím že mu stačía tie jogurty a skus mu ešte zarobiť kakao alebo bananové jahodove....
ani moj nechcel mliecko. doteraz nechce.len jogurty a syry. daj mu kakavko
nevravim, ze sa nestaras, ani nechcem (povedat).
ale nasilu nieco tlacit babatku sa moze skaredo vypomstit. rodicia mojich znamych do maleho chlapceka s potvrdenou laktozovou intoleranciou tlacia krupicnu kasu (samozrejme, z kravskeho mlieka), pudingy a podobne voloviny. a potom sa divia, ze preco im grca jak svadobny pes. ale nedaju si vysvetlit nic, vsak oni to predsa vedia lepsie. bohuzial, aj taki ludia su..
ak chces pre svoje dieta to najlepsie, tak sa ho nauc "pocuvat".
piktogram....to som myslela ako srandu !! nebudem mu solit mlieko len preto,ze mu chuti "naslano" :DD ja sa staram o svoje dieta najlepsie ako viem,preto nemaval ziadne problemy s bruskom,nebol chorucky ani raz a o zapchach,hnackach ani nehovorim !! mame suseda,je o dva mesiace starsi ako moj syn a jeho mama mu dava jest uz normalne korenene jedla vratane klobasiek,gulasu,na ranajky skvarenina so slaninou,syrom,cokolady a kopu inych veci.ten maly je stale chory a ma problemy s bruskom a neustale zvysene teploty,byva prechladnuty.uz som jej vravela,ze to ma urcite z toho ako mu dava papat.keby mal na nieco alergiu,ani by sa nevedelo na co,lebo je vsetko mozne !! :-(
mozes to skusit, ale ked ti bude grcat a hnackovat jak najaty, tak tu potom nefnukaj, ked si nedas povedat.
ani do teba nasilu necpu to, co nemas rada.