Ahoj.Mám taký jeden problém a už neviem ako ďalej.Mám 14 rokov,dobrú rodinu,žiadne traumy ani nič podobné.Asi pred dvoma rokmi som bola z niečoho smutná,ostala som sama na ihrisku a vtedy sa mi v hlave ozval hlas,ktorý mi pomáhal.Potom sa na dlhú dobu odmlčal.O rok nato som riešila problém s láskou a bolo mi trápne o tom hovoriť a tak na pomoc prišiel ďalší hlas,iný,mužský.Pár mesiacov bol fajn,no ale potom z ničoho nič sa zmenil,začal dobiedzať a mala som ho v hlave aj keď som nechcela.To sa dialo v noci.Dajako sa mi to podarilo vyriešiť a zmizol.No a teraz sa vrátil,ale oveľa horší.Trvá to už od augusta tohto roku.Zmenil sa na ženský,už mi nepomáha,práve naopak.Uráža ma,podceňuje...objaví sa hocikedy,niekedy dokonca počujem ako sa dve osoby o mne rozprávajú,ohovárajú ma.Ja to počujem iba v svojej hlave,nie tak ako keď počúvam hudbu.Navyše mám pocit,že nedokážem udržať myšlienku.Proste na niečo myslím,o pár sekúnd už myslím na niečo iné a uvedomím si to,znovu sa sústredím na tú pôvodnú myšlienku,ale stále mi do toho skáču iné myšlienky a ja sa neviem dobre sústrediť ani na jednu.Raz som šťastná,potom zrazu smutná a plus mám veľmi ploché emócie,nič necítim k nikomu.Môže ísť o schizofréniu,alebo si to celé iba nahováram?Ja som totiž o schizofrénii dosť čítala,hlavne v októbri,ale hlas začal už oveľa skôr.O čo tu ide?
Čo ten hlas znamená?
Ahojte. V prvom rade ľudia netreba Vám psychológa, nič Vám nie je! Ja mám jednoduchú radu úplne z iného "súdka". Veľa ľudí neverí v duchovno, ale to existuje. Tak ako existuje BOH, JEŽIŠ KRISTUS a DUCH SVATÝ, tak existuje aj satan a jeho pomocníci (démoni). Tieto hlasy môžu pochádzať aj z nevinného vyvolávania duchov, veštenia, alebo dedičný hriech, či nejaká trauma v živote....Je toho veľa. Viem o čom hovorím. Budem stručná. Netreba na to veľa. Pár veršov z Biblie: Boh tak miloval svet, že poslal svojho syna Ježiša Krista, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto uverí v neho! Čiže ak uveríš, že Syn Boží zomrel za teba, za tvoje hriechy, aby si bol očistený a mohol mať večný život v nebesiach a prijmeš Ježiša za svojho spasiteľa , poprosíš ho o odpustenie hriechov (treba to povedať nahlas, toto všetko vyznať ústami a od srdca) potom poprosíš Boha, aby ťa oslobodil od tých hlasov a ON to urobí. Preto že od toho momentu budeš patriť BOHU a on ťa vytrhne od satana a jeho temna k sebe do SVETLA a LÁSKY. Tie hlasy sú démoni, ktorí sa Ťa snažia zničiť. Napríklad mojej kamarátky 4 ročný syn ich videl doma a raz mu aj vraveli aby, vyskočil z okna. Pomodlili sme sa za neho, ona sa zbavila doma obrazu a sošiek z Egypta a Mexika a chlapec je už v poriadku. To nebol 1 ani posledný prípad. Väčšinou deťi vidia viac ako dospelý. BOH je taký úžasný a dal nám takú autoritu nad zlým v mene JEŽIŠ , že sa už nemusíme báť! Je napísane v Biblii: (evanjelium podľa mareka) 15 Potom im Ježiš povedal: Choďte po celom svete, kážte evanjelium všetkému stvoreniu. 16 Kto uverí a bude pokrstený, bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený. 17 A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, novými jazykmi budú hovoriť, 18 hady budú brať, a keby vypili niečo smrtonosné, neuškodí im; na chorých budú klásť ruky a tí budú zdraví.
Nenechajte sa nimi ovládať! BOH VÁS ŽEHNAJ!
PS: Ja nepatrím do žiadnej denominácie, ale verím v Božiu trojicu a v Božie slovo. Lebo to jediné je pravda, a Boh povýšil svoje slovo nad seba samého, tak akú obrovskú moc musí mať. Čítajte Bibliu a otvoria sa Vám oči! Najpresnejšia je od JOZEFA ROHÁČKA a najlepšie pre začiatočníkov je začať Novou zmluvou, lebo tá sa týka dneška. Ináč letničné, alebo protestantské cirkvi Vám s tým dokážu pomôcť. Už som sa modlila za veľa ľudí a boli oslobodzovaní, uzdravovaní, aj ja sama som bola.
Piktogram má pravdu. Plus po nasadení liekov pozoruje na tebe objektívne zmeny a pýta sa ťa na tvoje subjektívne pocity. Na základe zistení môže zmeniť liek, pridať k nemu ďalšie a pod. Ale aj napríklad zmeniť diagnózu. Stanovenie správnej diagnózy nie je otázkou jediného sedenia.
tia: psychiater ma svoje "diagnosticke sposoby" na stanovenie schizofrenie. zvycajne je to subor konkretnych otazok, reakcie na ne, pozorovanie tvojho spravania, tvoje rozpravanie. neviem o nijakych krvnych testoch, z kt. by sa schizofrenia dala jednoznacne urcit.
A schizofrénia sa dá zistiť iba na základe rozhovorov alebo sú aj nejaké vyšetrenia čo ukážu,že napr. niečo nie je v poriadku v mozgu,alebo niečo také? Niečo čo jednoznačne potvrdí tú schizofréniu napr. zvýšená hladina toho a toho a z nej môže byť tá schizofrénia.
Tiež som mal v minulosti sluchové halucinácie,napr. keď som išiel po ulici normálne som počul ako sa niektorí ľudia idúci mi za chrbtom alebo vedľa mňa zhovárajú o tom aký som *píp* a *píp* (väčšinou sa vyjadrovali veľmi stroho napr. to je ale k*; jemu j*be; ten je ale špatný), keď som bol doma tak som počul cez stenu ako sa o mne rozprávajú (na rovnakú tému) susedia alebo cez plastové okno ľudí na ulici.
tia: ja ti verim a ver ty mne, ze toto je len zaciatok. ak to nezastavis vcas, tak ta budu zrejme tie "hlasy" nutit robit veci, z kt. ti budu vlasy dupkom stavat. mas to vo svojich rukach, iba ty ich dokazes zastavit, s pomocou lekara. ten sa uz s podobnymi pripadmi stretol.
ver mi, nemam ta za blazna a nemyslim si, ze si to namyslas. vela ludi tomu nerozumie, lebo si to nevie "predstavit". nenechaj to dorast do stadia, kedy ti "hlasy" budu rozkazovat rezat seba, ci inych...
Myslela som tým,že nemám zrakové halucinácie.Napríklad sedím v škole a zrazu len počujem v hlave nadávku,ktorú tu radšej ani nenapíšem.Alebo si idem pre pohár vody do kuchyne a počujem v hlave: Aha ju tu,kravu.A keď sú tie dva hlasy tak sa rozprávajú akože som blázon a tak.
ako ta vlastne tie hlasy ohovaraju?
nie je to tym, ze mas nejaky problem, ktory si sama uvedomujes a premietas si do to tych hlasov- ze si myslis ze toto si ludia o tebe myslia?
Tia, akoze nemas halucinacie? Ved ten hlas je halucinacia :-)
nelutuj sa a nezaoberaj sa sebou.