priklad -S partnerom mame taku malu hadku napr o tom ze meskal 30 min, vytknem mu nahnevane :Co meskas cakam presne tymyto vetami.On sa Urazi.nerozprava odide do svojej izby a nevylezie z nej. robi to pri kazdej mojej kritike, ktora trva do 5 viet,nie viac sa urazi.neraguje.
Ak odpoveda ked sa s nim snazim komunikovat o probleme ,tak nahnevano jednoslovne {Takto sa chova aj 3 dni.miesto toho nejdeme von, do lesa on je nahnevany urzeny v izbe.}
Nic vazne neriesime, napr ze nemal kupit syr platkovy na vysmazanie, on zacne revat. Ja zacnem na neho kricat tiez. urazi sa a viem ze pekny den sa odrazu skoncil a par dni bude oduty.
Potom ja som nahnevana ze on je oduty.
On zacne na mna utocit ze som stale ja ta nahnevana, len problem je ze on bol pred tym oduty a nerozpraval sa so mnou cely den., preto som nahnevana,
Vzdy zacat komunikovat musim ako ta prva, sposobom akoze sa nic nestalo akoze ziadna hadka prehltnut to musim nevydiskutovane,
Dnes som ho ziadala o komunikaciu, a nie tichu domacnost a o ospravedlnenie ze v hadke do mna strcil do regala v predajni ked sme mu povedala ze aky blby syr kupil {platkovy na vysmazanie a nie syr v celu}vravela som mu ze toho mam dost a ze sa rozidem, on bol ticho nic nastval sa a opat urazil. nahnevane odisiel za to ze sa mu vyhrazam rozchodom.
Sme spolu 5 rokov ,ale moc sa to nemeni len nemienim byt stale ta prva ,co zacina uzmierovat. Tie ieste sms co som mu pisala pred rokom, ze sa urazil citam si ulozene v mobile, stale to iste
no mam dnes nervy ....co mam robit?