hadku riesi urazenostou niekolko hodin ,alebo dni

Príspevok v téme: hadku riesi urazenostou niekolko hodin ,alebo dni
fixka

priklad -S partnerom mame taku malu hadku napr o tom ze meskal 30 min, vytknem mu nahnevane :Co meskas cakam presne tymyto vetami.On sa Urazi.nerozprava odide do svojej izby a nevylezie z nej. robi to pri kazdej mojej kritike, ktora trva do 5 viet,nie viac sa urazi.neraguje.
Ak odpoveda ked sa s nim snazim komunikovat o probleme ,tak nahnevano jednoslovne {Takto sa chova aj 3 dni.miesto toho nejdeme von, do lesa on je nahnevany urzeny v izbe.}

Nic vazne neriesime, napr ze nemal kupit syr platkovy na vysmazanie, on zacne revat. Ja zacnem na neho kricat tiez. urazi sa a viem ze pekny den sa odrazu skoncil a par dni bude oduty.

Potom ja som nahnevana ze on je oduty.

On zacne na mna utocit ze som stale ja ta nahnevana, len problem je ze on bol pred tym oduty a nerozpraval sa so mnou cely den., preto som nahnevana,

Vzdy zacat komunikovat musim ako ta prva, sposobom akoze sa nic nestalo akoze ziadna hadka prehltnut to musim nevydiskutovane,

Dnes som ho ziadala o komunikaciu, a nie tichu domacnost a o ospravedlnenie ze v hadke do mna strcil do regala v predajni ked sme mu povedala ze aky blby syr kupil {platkovy na vysmazanie a nie syr v celu}vravela som mu ze toho mam dost a ze sa rozidem, on bol ticho nic nastval sa a opat urazil. nahnevane odisiel za to ze sa mu vyhrazam rozchodom.
Sme spolu 5 rokov ,ale moc sa to nemeni len nemienim byt stale ta prva ,co zacina uzmierovat. Tie ieste sms co som mu pisala pred rokom, ze sa urazil citam si ulozene v mobile, stale to iste
no mam dnes nervy ....co mam robit?

fixka

Maoam,
Uplne suhlasim, s tym co pises,
budem sa zamyslat nad sebou. dik
a rozosmiala si ma. s tym ako pises ze nafukany nevyjde z izby aj cele tyzdne:}
mas pravdu.. nevyleze cuci do steny,trapi sa, mozno, az ked vidi ze fakt uz mienim s nim skoncit,odrazu je ako med.
Jeho otec 65 rocny je taky isty, a jeho brat to iste, vsetci sa na seba urazaju za blbosti potom 3 mesiace sa nebavia a potom akoze nic sa nestalo si zavolaju.

Uz davno by som sa asi rozisla, len vo vaznych veciach vie podrzat a byt spolahlivy.
ale ja mam nervy na cimpr-campr.

Je v vztahoch normalne sa hadat nerozpravat raz za tyden?aka je ta zdrava intenzita ,ked sa nazbieraju problemy alebo nejake pretlaky a treba ich vysvetlit?

Maoam

a uz si skusala jednoducho neprist a neurobit po milionty krat ten prvy krok a nechat ho proste tak?

to by asi sedel v izbe zavrety cele tyzdne ci co?

je to uplne detinske, ako sa sprava, strasne nieco, reaguje na nieco aj uplne normalne? to si vela srandy a stastia v tom vztahu asi neuzijes, co...

mas obdivuhodnu trpezlivost, 5 rokov, asi ho velmi milujes alebo si na nom psychicky a emocionalne zavisla a nevies sa odputat

ale toto nemoze byt vztah, v ktorom clovek prosperuje a citi sa stastny, neexistuje

Maoam

po mojich dlhorocnych skusenostiach s takymito ludmi mas dve moznosti:

a: nechas si to a budes sa stale trapit a casom sa budes bat povedat uz aj slovo a okamzite podvedome ocakavat za to 'vyprask', aj keby si bola v plnom prave, budes brat uz podvedome vinu na seba, hoci neschopny komunikacie je najmä on

b: najdes si ineho partnera, ktory bude komunikovat zrelsie a na inej urovni a bude schopny riesit problemy

zatial riesite uplne debiliny, CO bude robit on, ked pridu skutocne vazne situacie?

ja toto vnimam ako isty sposob manipulacie, niektori jedinci to pouzivaju aj vramci tyranie partnera

osobne by som radila rozist sa a najst ineho partnera, lebo ty si ina a zrejme si dost priama a chces riesit veci hned, niekedy aj lietaju utierky, ale prehrmi a potom ides dalej a nie si pomstychtiva, on je pravy opak, to nepojde dobre