Krvacanie dasien

Almarinos

kbenikova - ked ste uzivala tu draciu krv na krvacanie dasien z edenpharmy, tak kolko tabletiek za den ste si dala a po kolkych dnoch, tyzdnoch to preslo? Diky. Uz sa to potom nevratilo? Ja viem, ze ked krvacaju dasna tak su tam bakterie v tom plaku. Cize asi ich dracia krv zabija.

swistica

Pri krvacani dasien je dolezita ustna hygiena - zubna kefka, medzizubna kefka, nit. Na znacke pasty vobec nezalezi. Krvacanie by do tyzna malo prestat. Ak neprestane, tak je chyba v postupe. Treba si napozerat tutorialy ako cistit, zajst k zubarovi alebo dentalnej hygienicke na odstranenie zubneho kamena.

liladasna

Ahojte, ak môžem poradiť nieco co mne pomohlo DEFINITIVNE sa zbavit krvacania dasien asi po 10 rokoch neustaleho boja s pomocnikmi na rady zubarov a reklamnych kampani alias mäkka kefka curaprox, lacalut paradontrax zubne pasty, ustne vody, medzi zubne kefky nite, jedenie jablk atd atd..jEDNOZNACNE------> DENTALNA HYGIENA,
bola som tam na 2x kedze som uz mala aj ustupujuce dasna, zuby som si umyvala poctivo rano vecer, vhodna pasta, vhodna kefka, dlhe cistenie, spravna technika, zubna nit..a stale nic nepomahalo. Preco? lebo som mala zubny kamen uz aj velmi hlboko pod dasnami kde som ja uz s mojimi pomocnikmi nestacila. Zuby vyzerali na oko ciste ale uplne hlboko pod dasnami bol povlak, kamen- vela kamena, ktory nedovolil aby mi dasna odpuchli a zacali sa liecit. Preto az dentalna hygienicka tam s mojou ustnou dutinou hodinu a pol bojovala, pieskovala vyskrabkavala.. v oblasti slabej zubnej skloviny to dost bolelo -ale ta BOLEST STOJI ZA TO, aby ste mali konecne zdrave dasna bez krvacania, odporneho zapachu a nasledne vypadaniu zubov! nasledne mi po dokladnom vycisteni dala este nejaky gel na liecbu-zahojenie dasien...ked som si presla jazykom po zuboch v okoli dasien - neskutocny pocit, uz som aj zabudla ake su zuby "hranate" ked tam nemate tonu kamena ( hlavne spodna vnutorna cast kde sa tvoria sliny a teda aj najviac kamena). O 2 tyzdne som tam sla znova, uz som tam bola "len" hodinku. Dasna mam zdravsie, lepsie vyzeraju (ruzovejsie), zapach z ust ZIADNY!!a krvacanie prestalo. Uplne!...Musela som tu dat taky dlhsi monolog, ale len skrz toho ze som sa nacitala kopec informacii ako riesit dosledky problemu (kefky, technika, pasty), ale ak ste sa ocitili az tu, pravdepodobne uz nemate len kvapku krvi ked vyplujete pastu, ale mate uz dlhe roky problem s krvacanim tak ako som mala ja. Ludia hladajte riesenie priciny problemu, nie riesenie dôsledku. Ta pricina je kamen hlboko pod dasnami ktory uz vy neviete vycistit, musi to urobit odbornik. platila som asi 35+30 =65 eur co pre mna ako studentku je velky peniaz.ale bola to moja najlepsia investicia do zubov, a urcite sa vyplatila. V Ba sa tie ceny predpokladam pohybuju vyssie, ale toto je asi naozaj najlepsie co mozete pre vase zubky a dasna urobit. Dent. hygienicka vam samozrejme aj vysvetli preco a ako ste dosli k stavu ust. dutiny ktory ste dosiahli,.ako si spravne cistit, ake kefky, nite, pasty pouzivat. Potom to uz len musite dodrziavat, ale v prvom rade musite mas pod dasnami cistucko. Verim ze Vam moja rada pomoze :)

lucia487

ahojte, tema je uz asi neaktualna. Ale ja som mala krvacanie dasien a opuchnute dasna. Stomatolog mi pomohol vycistit a kupila som si prirodnu alternativu ktoru mi doporucil "OraMD". Krvacanie dasien skoncilo, a opuch zmizol.