ahojte, prosim vas o radu, ako si mam pomoct pri krvacani dasien. Viem, ze to moze nasledovat do paradentozy, tak by som chcela proti tomu bojovat. Dakujem
Krvacanie dasien
toto spôsobuje prehriatý žalúdok-vyhľadaj akupunktúru,na 3-4 sedenia problém zmizne!
všetky rady, čo prišli sú dobré, ja posielam ešte ďalšie
ZÁPAL ĎASIEN
Celozrnná diéta funguje ako prevencia zápalu ďasien. Preventívne pôsobí protizápalová ústna voda z arnikovej tinktúry/dostať v lekárni/ a 200 ml destilovanej vody. 50 ml tinktúry zmiešať s destilovanou vodou, preliať do uzatvárateľnej fľaštičky. Pred použitím pretrepať. Po dôkladnom vyčistení zubov si ústnou vodou vyplachovať ústa. Použiť 1-2 PL do pohára vody
.Každý deň zjesť dávku surovej zeleniny: najemno nastrúhanú mrkvu s kalerábom, reďkovkou či jabĺčkom. Každý deň zjesť1-2 grapefruity. Vitamín C v sladko - horkej kombinácii pôsobí antibakteriálne a podporuje hojenie.
Prvá pomoc :jedlá sóda. S malým množstvom vody ju zmiešať na kašičku. Naniesť na zuby pozdĺž ďasien a vyčistiť si chrup bežným spôsobom. Sóda neutralizuje kyslé zvyšky jedla, čistí a leští zuby.
- postrúhanú mrkvu povariť v mlieku a odvarom si jemne masírovať ďasná.
Mrkva dobre hojí rany aj vredy.
- rozmliaždiť čerstvé strúčiky cesnaku, pridať trochu vody, rozmiešať na kašičku. Tú si postupne vmasírovať do ďasien, nechať pôsobiť 10 minút. Po niekoľkých dňoch sú ďasná pevnejšie a nekrvácajú.- bazalkové kloktadlo : - za hrsť sušenej vňate bazalky dať do studenej vody, priviesť do varu, ihneď odstaviť a scediť. Chladným odvarom kloktať alebo si vyplachovať ústa.
Zápaly ústnej dutiny
kloktať odvarom majoránky, alebo kvetu bazy čiernej, alebo šalvie lekárskej, alebo tymiánu. Na 1/2 litra vody 1 polievková lyžica majoránky, na 1/2 litra vody 2 polievkové lyžice kvetu bazy čiernej, na 1/2 litra vody 1 polievková lyžicia šalvie, na 1/2 litra vody 1 polievková lyžica tymiánu. Kloktať viackrát denne.
vyplachovať odvarom šalvie lekárskej. Príprava: 1/2 litra vody, 1 lyžica šalvie, variť 2 min
Lakalut aktiv, tato pasta je super
Treba ísť na zubnú hygienu odstrániť zubný kameň, to je veľmi dôležité kôli paradentóze.
švajčiarska zubná pasta LACALUT na krvacanie dasien ti určite pomože,a aj potom by som používala LACALUT iné druhy. Je drahá 90 Sk ale určite ti pomôže, máme s nou skúsenosti. Niekedy je aj v drogeriach, ale v lekarni dostaneš určite
mas pravdu, pretoze trosku som sa informovala po nete. Zistila som, ze mi na jar zacali malicke ranky, co inokedy boli zahojene do 3 dni, hoja sa mi teraz 2 tyzdne. No a prave vitamin C pomaha pri takomto probleme. aljoska vdaka za radu :ň
Vitamín C a nejakú dobrú zubnú pastu.Kedysi bolo dostat Ajona sa volala.Neviem či sa ešte vyrába.Skús v lekárni.