Da sa to nejak bez pomoci liekov, psychologov atd..?
Ako sa dokopat do zivota?
jajka001
prepac ale myslim ze som uz napisal dost :) .. dnes uz ma debaty tohto typu nebavia :) ... ja som moj pohlad na vec snazil vysvetlit naj ako som vedel ... nikto nemusi so mnou suhlasit .., su ludia ktori ma pochopia a su taki co sa pri tom co ma citaju chytaju za hlavu :)
ale zbytocne sa netes ze sa ma teraz zbavis a nebudem ti oponovat :) pretoze :)
JA SA VRAAAATIIIM :) teda s istotou to nemozem povedat ale je to prinajmensom velmi pravdepodobne :)
povedzme ze boh sice existuje ale moze sa prejavovat jedine skrz hmotu. hmota ma svoje moznosti, svoje vlastnosti, prvky vzajomne urcitym sposobom reaguju. mas obrovsky hlavolam a mas z neho vytvorit nieco zmysluplne, co by fungovalo. niekto pred teba hodi tisicky prvkov, rozne fyzikalne zakony a vytvor z toho nieco.
aj boh ma obmedzene moznosti.
povedzme, ze tento system tu existuje uz miliardy rokov. boli tu uz pokusy aj o ine moznosti fungovania, ale sa neosvedcili. preto to tu vyzera a funguje tak, ako sa to dá.
ono sa lahko kritizuje ked nepoznas pozadie a suvislosti. hm to je ako keby prisiel nejaky typek ti do tvojej pekarne,nemal ani sajn o tom ako sa pecie chleba ale mudroval by ti tam cely den ze to robis zle a on by to urcite robil lepsie.
Jajka
mna deli od smrti len ten strach spravit to pud sebazachovy je jeden z najsilnejsich pudov a prekonat ho dokaze clovek na pokraji zufalstva ...bohuzial ja zufaly nie som ani nemam depresie jednoducho volba neexistovat je z mojej strany viacej menej logicka zalezitost :) mat moznost eutanazie rozhodne nevaham ani sekundu.
To vies nie kazdy ma rovnaky vkus ... niekomu sa nepacia cernosky, inemu sa nepacia fordy, dalsi ma rad BMW no a mne sa nepaci tato planeta a system akym to tu funguje ... nepaci sa mi ako je realizovany zivot a jeho zakony
takze radsej by som zil vo virtualnej realite ktora by bola v sulade s ludskostou ako zit v svete ktoremu je pojem ludskost cudzia :)
to o com pises je viera ala Secret :) proste uplna hovadina. to nie je viera.
sialeneSmutn
ja som nikdy netvrdil ze som v poriadku :) ... ja len tvrtim ze to co pisem je v sulade s realitou jednoducho nedavam si servitku pred usta a pisem veci ako skutocne su ... nedavam ludom falosne nadeje ale snazim sa aby vedeli fungovat v skutocnom svete nie v svete rozpravok
BJ
nie BJ ja hovorim o viere nie o krestanstve ... mozes verit v cokolvek nic to neznamena ... to ze mas rakovinu a budes verit ze sa z nej dostanes neznamena ze sa z nej dostanes ... budes verit v svoju priatelku ze ta nikdy nezradi alebo verit svojmu naj kamaratovi neznamena ze sa to nikdy nestane .. budes si verit ze mas na danu pracovnu poziciu a ze ta zoberu neznamena ze sa to naozaj stane
jednoducho viera a realita su rozdielne veci ... viera je len pozitivne sugescia a da sa pouzit v niektorych pripadoch na povzbudenie ... bohuzial je to dvojsecna zbran pretoze verit v nieco niekoho alebo v seba prilis vela krat hranici z neopatrnostou a vystavovanim sa zbytocnemu riziku ... viera totiz nie je nad realitu a ani vas pred nou neochrani.
To ze sa ti co silno verili dostali z nejakej choroby :) prosim ta sak statisticky jasne ze nejaky co veria sa musia z toho dostat :) .. ono bohuzial ti co verili a umreli uz toho moc o tom ako im viera zlyhala nepokecaju :)
toto neni matrix :) ... alebo mozes skusit skocit z okna a verit ze pristanes ladne na zem bez toho aby si si ublizil :) skus take piate poschodie :)
ja viem je to primitivny priklad .. lenze hlavne na primitivnych lahko overitelnych prikladoch sa daju vysvetlit tie zlozitejsie tazsie preukazatelne
genesis, ak chces stravit cely zivot vo virtualnej realite, to si to rovno mozes hodit :) naco zit ked zivot nestoji za to aby si ho zil a spoznaval? co ta deli potom od smrti, len strach spravit to
inak suhlas s bj 18.01, co sa tyka velkej odlisnosti cirkvi - hlavne krestanskej, a viery ktoru mas v sebe.
ze chytri su viac nachylni na samovrazdy? ano, tazsie nesu realitu ak sa nesnazia vidiet aj tie pozitivne stranky existencie.
na túto otázku hľadám odpoved už poriadne dlho --ale odpoved ti nepoviem,lebo sama ju neviem -a presne,tiež nechcem psychologov,lieky a pod ...len môj život je nanič dostatočne
Genesis, myslim ze nechapes, ze viera je nieco ine, nez z toho spravila cirkev.
Ja sa do cinnosti cirkvi nemiesam, ked niekto potrebuje nechat sa zmanipulovat nejakym nabozenstvom, alebo sektou, je to jeho vec. Ale o tom ja predsa nehovorim. Ja som oslobodeny od vplyvu akehokolvek nabozenstva. To co hovorim, mam len cisto zo svojej duchovnej inteligencie, z daru, ktory som dostal.
Nechapem, preco by skutocna viera nemala fungovat v realnom zivote, v praxi. Opak je pravdou. Viera funguje, a ja to vidim stale. Ti, co sa vyliecili z rakoviny, alebo z inej tazkej choroby, casto hovoria, ze to bolo vdaka silnej viere. Zisti si to, je to tak. Rovnako, vsetci ti, ktori prezili nejaku tazku situaciu, v ktorej na prvy pohlad nevyzeralo, ze mali velku nadej. Ak pozeras napriklad Beara Gryllsa, stale dokola sa opakuje, ze zaklad prezitia je v psychike... ten clovek si veri, jeho viera je silna.
Je mi ta trochu luto, lebo niekto ti zjavne vymyl mozog, pokusal sa ta zmanipulovat, a tak si na vsetko, s cim to bolo spojene, zanevrel. I mne sa to stalo, i ja mam skusenost s manipulativnou sektou. Ale nezanevrel som na duchovno, prave naopak, stal som sa vdaka tej skusenosti odolnym na manipulaciu a pochopil som, ze oni len prekrutili kamene pravdy a poznania, na kamene manipulacie s ludmi.
Takze neviem, ci je tvoj pristup dobry ... tvoj manipulator oznacil veci, ktore funguju, svojimi vyrazmi, ale odklonil sa od pravdy, ktora prinasa slobodu, k manipulacii. To nieje dovod vsetko zahodit do kosa, ale pretriedit odpadky. Vyhod to, co zanechalo nabozenstvo, ja tiez ziadne neuznavam, a zacni pocuvat, co hovori tvoj vlastny duch... nie ten ich.