Dobry vecer, prosim o pomoc.Je tu niekto kto by vedel,kde na Slovensku by to vedeli spravit? Mám 21 rokov.
je to surne,dakujem
ako a kde si dat vybrat vajecniky a maternicu?
tuším sa len mi tu vykecávame a milá zuzana12345 na nič nereaguje.Zjavne s nami nesúhlasí.Naozaj už potom pomôže len psychiater.Ked zuzana nič neodpíše,je zbytočné dávať jej nejaké rady.Všetci rozumní sa len opakujeme,že je to blbosť ne entú a nikto zo zdravým rozumom a dospelý by takto neuvažoval.
myslim, ze tu pomoze iba psychiater, takze sup sem sup tam a nech si uz tam. -
zuzana 12345: ty sliepka
! ! !
bolesti, hnačky, vracanie a neviem čo ešte, máme viaceré... to nie je dôvod na vybratie maternice a vaječníkov ! ! !
"ivka prepáč,je to pre zuzanu"
ivka,už si tu mala dosť rozumných rád,už by som ich len opakovala.A tvoja reakcia?Ako si sa rozhodla?Dúfam,že neurobíš žiadnu hlúposť.
Ja mám 19,bolesti som mala také, že som sa až po stene škriabala,kŕče,ktoré sa naozaj nedali vydržať.Bolesti hlavy,brucha,zvracanie, hnačkovanie,od bolesti sa mi klepalo celé telo a teploty .Mimo som bola dva týždne,takže aj pred menštruáciou som sa cítila mizerne ako pri chrípke... Daj si predpísať antikoncepciu,mne osobne zabrala,aj keď bolesti neodišli úplne,dosť radikálne sa však znížili, po vysadení antikoncepcie sa bolesti trošku zosilnili,ale už nie do takej miery.Pokiaľ nechceš brať antikoncepciu, tak si dopraj horuci kúpeľ,dosť pomáha,cvičenie(aj keď ti je zle ako koňovi) a mne osobne aj keď si dám jedno pivko al. poldeci(samozrejme nie na lieky) :) Mne osobne Ibalgin a iné lieky nezaberajú a určite ich nenaládujem do seba 5,aby mali nejaký účinok.. Nemysli si,že si sama,komu býva zle a videla som aj horšie stavy od tých mojich.Moja sestra dokonca raz odpadla od bolesti... Tak také reči,že vybrať si vaječníky,až sa rozum zastavuje,dá sa to riešiť inak,len treba navštíviť odborníka.. Good luck!
zuzana12345 a ake lieky beries na tie bolesti, dobry je naproxen, aj ibuprofen alebo brufen zvykne dobre pomoct, ale naproxen ma ten ucinok, ze uvolni hladke svalstvo, mala by si menej krcov
daj si to vsetko predpisat a hlavne sa ozvi, co ti povedal gynekolog a NEDAJ SA ODBIT, nech ta poriadne vysetria, pripadne nech urobia aj laparoskopicke vysetrenie, je to kratka operacia a o dva dni budes z nemocnice doma
uz ju tolko nebuzerujte
ak 20 alebo 21rocne dievca ma takyto napad a roky ma kazdy mesiac tyzden pred menstruaciou sialene stavy, ze nevie co od bolesti a jej matka s tym doteraz nic neurobila, tak nevieme co je vo veci, mozno jej nikdy nikto nic riadne nevysvetlil, mozno nevie kam sa obratit o pomoc, mozno ju matka nechala tak sa trapit, nie kazdy ma to stastie a je fakt psycho!!!, ze to rodicom nevadi, ze sa takto trapi!
ak dievca napadne takyto radikalny napad, tak je na tom zle
treba ju usmernit, to sa stalo, dufam, ze toho gynekologa navstivi a ze ju riadne vysetria, ja tipujem ze ma endometriozu a to sa da vyborne liecit
Laurinka neviem.Mna to nenapadlo ani v 14 taka hlupost :D A nedala by som si to vziat ani po 5 detoch.