sójové párky

Príspevok v téme: sójové párky
lístie

Ahojte,
aké máte s nimi skúsenosti? sú zdravšie ako tie klasické? nikde v obchode som totiž nenašla párky s normálnym obsahom mäsa a tak ma odrádza to zloženie. Skúsila som sójové párky, ale zdajú sa mi také gumenné, akoby boli umelé, chutiť mi chutili, ale tiež ma odrádza ten ich výzor..neboli najlacnejšie, tak neviem či som len kúpila zlú značku, alebo sú všetky také..

grckagrc

Zboznujem sojove parky, tofu, sojove mlieko, tempeh atd.ked to vies dobre pripravit je to lakocinka.
Nezerem zdechliny.

Btw psenica je asi najviac gmo.

janopretupela

zas kolko odbornikov na vyzivu ktory tahaju info z dvoch HOAX clankov o sojji alebo cucaju z malicku. Hoaxove kacice toto. Skuste si nieco precitat a nie tie 2 hoaxove clanky co idu po nete a su podlozene nicim.

V prvom rade sojove parky ako aj tofu... niesu s GMO soje, ale vaše prasatá a kravy su touto GMO sojou krmene celý život. Tak riešte čo žerie vaše žrádlo.

Keci o tom čo spraví soja s hormónami.. nepodložené a nedokázané tvrdenia o tom že dáka rastlinná látka sa premení na ľudský estrogén :D
Radšej by som sa zamyslel čo urobí s vašim telom hormonami, anabolikami a antibiotikami natlačené maso, alebo Dojaca krava, ktorá samozrejme ako každá mater v mlieku má kopec estrogen hormónov.

Sojove parky sú zdravé, výživné a veľmi dietné.
A prečo vegetariáni potrebujú parky nechápete? Nechápete že niekto nieje mrchožrut z etických dôvodov? To neznamena že mu to nechutí, iba mu to nedovoluje etika a ľudskosť.

Soja je vyborna plodina a vďaka cely svet nehladuje, aj ked krmime 10x viac svin a krav ako je ludi (koli vašej sebeckosti klčujeme pralesy koli pastvinám a pestovani krmnej soje)) a 1/3 sveta hladuje.

HOWG

Potok 5

Sója patrí medzi najviac geneticko modifikovanú surovinu.To znamená že je zmenená(upravovaná) jej genetika.Už len tento zásah je nezdravý.
Sójové párky sú teda potravina,ktorá je od základu iná ako má byť...
Je len na vás či si vyberiete sójové párky alebo mäsové,keďže kvalitou sú také isté...
Sója=GMO
Mäso=antibiotiká,ktoré mi potom jeme
A už len posledná informácia chuťovo sú dobré a najmä je z nich dobrý prívarok:)

Fati

Sojove parky su nepochybne ovela lepsia alternativa ako akekolvek ine kupovane parky,bodka.V 200g baleni je cez 34g bielkovin,ziadne pomlete nechutne zbytky zo svine ci kurciat..Jem ich casto,maju malo kalorii a vela bielkovin.Ked k tomu ako prilohu zvolite cerealne pecivo,dobru horcicu a zeleninivy salat...Nieje o com.

LMarika

Ja mam potravinove intolerancie - gluten, psenica, laktoza, mliecna bielkkovina, kukurica, vajecny bielok... Precitlivelo reagujem aj na E-cka a potravinove farbiva a ine umeliny, ktore som v teste nemala, ale vyhybam sa im. Tato choroba sa okrem ineho prejavuje aj nadmernou plynatostou a tym, ze ma nas po jedle prezenie, ale aj inymi priznakmi. A mozem povedat, ze ako precitlively clovek som mala traviace tazkosti vzdy, ked som jedla parky. Ci uz z normalneho masa, alebo zo soje, dokonca tie masove mi este viac skodili, takze okrem masa tam zakonite musi byt aj nieco ine - psenicna muka urcite a kto vie, ake E-cka este... Parky, salamu, sunku, pastetu vobec nejem. Ale jem vela masa a kupujem si ho ako prvotnu potravinu. Kuracie prsia, bravcove na rezne, morcacie prsia, hovadzie na gulas... a varim si z toho sama a s takymto masom absolutne ziadne problemy nemam. Nemusim citat zlozenie na parkoch, aby som vedela, ze nie su pre mna. Stacilo raz zjest a hned mi to bolo jasne :)