strach z ľudí

Príspevok v téme: strach z ľudí
Lukáš93

Mám 18 rokov a mám problém v komunikácii s cudzími ľuďmi. V poslednom čase mi to začalo robiť väčšie problémy ako kedysi.
Vždy som bol v škole tichý a nezapájal sa do kolektívu. Toto stále pretrváva. Sedím na mieste a celý deň nepoviem ani slovo. mám pocit úzkosti a strachu, z výsmechu. Pri rozhovore s niekym sa začnem potiť a triasť.
V poslednom čase sa škole vedome vyhýbam, preto si robím problémy doma aj v škole.

Tiež mám problémy ísť k doktorovi sám. Chodím tam s rodičmi. Cítim sa zle v čakárni, keď a mňa všetci hľadia.

Spoločnosti sa vyhýbam odmalička, nešiel som nikd na ihrisko plné detí, alebo som sa rozplakal keď ku nám domov prišiel niekto cudzí.

Začalo mi to vadiť a neviem čo mám spraviť aby sa to zlepšilo.

Väčšinu času som doma, von nechodím.
Jediná prechádzka je do školy a domov.

Mávam problémy s bolesťami brucha, vždy ráno pred školou.

Ďakujem za rady.

lukáš93

Vybavil som si teda to individuálne štúdium. Je to pre mňa lepšie. Aj keď pravda je, že mám problém ísť do tej školy aj tak. Pre úlohy, dať sa vyskúšať. Asi tam zoberiem vždy so sebou ocina.
Viem, je to blbé, ale inak by som tam asi nedokázal ísť.

malaanka

lukáško daj toto všetko prečítať svojim rodičom,neverím,že potom nebudú súhlasiť s návštevou psychologa

malaanka

A čo keby si rodičom dal prečítať toto všetko aj s reakciami.Myslím,že potom nebudú proti návšteve psychologa

Lumik

ejha tiez som mal a aj mam podobne problemy aj ked teraz uz len minimalne, podobne na stuzkovu som ani nepomyslel, a v mhd niekedy uplna katastofa, hlavne ked sa na mna niekto pozeral, neviem ci to pomaha univerzalne ale mne aspon teda trochu pomohlo, ked som sa dal na vysokej skole na osetrovatelstvo tam som bol zrazu v kontakte s tolkymi ludmi, (zo zaciatku inak sok) napr. na praxy v nemocnici, pomahal som pacientom a oni ani nevedeli, ze zaroven pomahaju aj oni mne. Taka sokova terapia. V tvojom pripade by som sa snazil tiez tu skolu dokoncit a popri skusit nejaku pomahajucu (napr. dobrovolnictvo) alebo sportovu aktivitu (zajst do fitka). A hlavne ratat s tym, ze tie blbe pocity tam nejaky cas budu ale snazit sa ich prekonat. Dalsia vec ktora si myslim, ze mohla pomoct bola taka izolacia docasna bol som 2 roky mimo akehokolvek kolektivu, ale tu neviem ci to pomohlo alebo len zostalo na rovnakej urovni. Myslim tak, ze moje podvedomie postupne zabudlo na to, ze ma mat tie blbe pocity, kedze sa dlho nedostavovali.

BJ

Lukas, mal by si skusit tu strednu dokoncit. Ale takto na dialku je tazke ti poradit, lebo mozno je tvoj stav fakt taky vazny, ze uz nemozes. To beriem.
V kazdom pripade, musis najst sameho seba... nieco ti podla mna odobera energiu, a ty musis dojst na to, co. Psycholog moze pomoct, ale iba ked chces ty... je iba takym voditkom, co ta moze naviest, kde hladat problem. Ale sam o sebe tvoj problem urcite nevyriesi.
Psychiatra by som nedoporucoval, da ti lieky a na tych veciach sa stanes zavislym, a z toho sa uz dostava len velmi tazko. Koren problemu to nikdy neriesi.

lukáš93

Samozrejme to považujem za dočasné riešenie. Akonáhle sa môj stav zlepší prejdem na denné štúdium. Teraz to naozaj nezvládam

lusy13

luky neviem ci bude pre teba dobre individualne studium..bo sa od ludi uplne odputas..ja si mysim ,ze by si mal zostat normalne na dennom studiu..bo to bude etse hrosie..viem co hvorim..mam obdobia ked sa velmi odputam os ludi a potom je to o to hrosie znovu zacat..
fakt nechapem preco nas trapia taketo problemy..ked ma niekto vaznejsiu chorobu tak berie vela veci lepsie ako ,,my zdravi,,...:( drzim palce