Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

manzelove vyčitky na vychovu dcery(nevlastnej)

Príspevok v téme: manzelove vyčitky na vychovu dcery(nevlastnej)
zuzka0609

Dobry vecer.som vydata,mame spolocne dieta,7mesacneho chlapceka,ja som si do vztahu priniesla dceru.teraz ma 15 rokov a manzel mi uz viackrat vyhodil na oci,ze to aka je drza a jej cele spravanie...je len moja chyba.tak som si ju vychovala...a podobne. ani neviem ci chcem nejaku radu,alebo len skor pocut nejaky nazor,kto ma s takymto problemom skusenosti.mne to dost vadi,ked stym zacne,potom sa pohadame a nebavime sa niekolko dni.takto som si to nepredstavovala.

jajka001_

no, neviem, vysvetlit mu ze je to jeho vina je to posledne co potrebuje. na take nieco by sa urazil a pohadal a zaťal - mám pravdu?

jankaaaaaaaaa

mala by si mu aj vysvetlit ze je to z casti aj jeho vina, ze si nevie k nej najst cestu a nevie/nechce ju pochopit

zuzka0609

jajka001....ano,nechtiac si ju kupoval...chcel sa jej zapacit,nepocuval ma.a tuto mame.ja ich lubim vsetkych troch..aj ked sa najviac musim venovat najmensiemu z nich.chapu to,dcera neziarli,praveze som bola velmi prekvapena ako ho lubi.ako sa mu venuje.

jajka001_

no, chlapi. za prve, oni si vzdy prikraslia tie svoje historky, za druhe, oni az tak vychovu neriesia ako zeny. takze tie ich reci by som brala s rezervou, co samozrejme tvoj manzel tak neberie lebo s nimi pracuje.
kazde dieta je individualita, moze si vziat radu a ponaucenie, ale nikdy neporovnavat s inymi...lebo nikdy nevies celu pravdu.

zuzka0609

dakujem,budem sa snazit...on ma v robote niekolko kolegov,mozno s nimi obcas rozobera deti,ake su,lebo aj oni maju,a to ma stve,ked s niecim pride do debaty doma,..ten to povedal,a ten by to spravil,,keby si jeho dcera zafarbila vlasy...mam dojem,akoby si on od nich bral priklad a vzor ako na deti...vzdy povie takto..on ma v robote tolko kolegov a ani jeden z nich nema take dieta ako je nasa dcera a koniec. ja ked som mu na to oponovala,ze ja mam v robote 120kolegyn..a kazda druha ma dieta v takom veku,a maju problemy...tak to neni pravda. niekedy mm pocit ze sa zblaznim z neho.

jajka001_

takze on si ju v podstate, aj ked nechtiac, kupoval, rozmaznal ju a teraz ked nekupuje, tak malá štrajkuje. zase je to len o vztahu medzi nimi, nie je dobre ze bol zalozeny na materialnom zaklade.
skuste si spolu co najcastejsie vyrazit ako rodina, jedavajte spolu pri jednom stole, nech ju sem tam niekam odvezie - do skoly a tak, ona zas nech nieco spravi pre neho - v tom zmysle ze skus im vytvorit podmienky aby si mohli nejak vytvorit citovy vztah. aby mali nieco spolocne. nech idu spolu do kina, napriklad.

zuzka0609

uplne na zaciatku nasho vztahu,sme chodievali spolocne len tak von,do mesta a on jej vzdy nieco kupil.ktorej babe by sa to nepacilo..aj ked som mu vzdy hovorila,aby jej nekupoval,ze si na to zvykne. a ked sme uz spolu byvali,mali sme spolocne financie,neostavalo nam vela na minanie.takze,dcera si uz na to aj trosku zvykla,a tazko je pocuvat,ze si to uz nemozeme dovolit,ale to co potrebovala,dostala.aj sa mi tak raz vyjadrila.,ze ho predtym mala radsej,lebo jej aj kupil vzdy nieco.vysvetlila som jej,ako to je,co si mozme dovolit a tak.chcela by sa paradit ako ine baby v jej veku,to chapem,tiez som to prezila.ale to uz rozpisujem.Ich vztah he raz ok,a raz na nic.ona sa neda a on tiez.

jajka001_

tak ked maju taky naruseny vztah, je to pochopitelne. ona ho nema preco akceptovat - nie je to jej otec a navyse si nevie k nej najst cestu. prave on by sa mal naucit ju akceptovat.
nie je to vobec lahke, v takych zmiesanych manzelstvach...
nemal by sa ti starat do vychovy, nemal by jej rozkazovat, skor by mal zaujat poziciu nestranneho kamarata a ona by mala k nemu zachovavat aspon minimalnu slusnost, rada ho mat nemusi.
a ked ma este taku blbu tvrdohlavu povahu, ze musi mat vzdy pravdu , tak velmi pochybujem ze to niekedy bude fungovat. take vztahy vyzaduju vela tolerancie na oboch stranach.

jankaaaaaaaaa

tak kazdy okrem tvojho manzela vie, ze vsetky deti v puberte su take. takze nemaj vycitky svedomia. a ked on to proste pochopit nechce, tak to ignoruj. povedz mu svoje a koniec. vysvetli mu, ze ona to ma tazke kedze nema vlastneho oca. a dcere vysvetli, ze ju mas rada aj tvoj manzel ju ma rad a ze uz je velka slecna tak sa musi tak aj chovat a ze vsetky veci co robi napriek, len zbytocne vyprovokuju hadky. hlavne sa s nou vela rozpravaj, bud pre nu dobra kamaratka.