Ako dostat do tela Serotonin

Kajco

Ahoj Lila, ak chces viac serotoninu stačí konať dobro, prijimat dobro, alebo sledovať dobro...

www.youtube.com

Začni meniť svoje presvedčenia v mozgu a tvoje nálady zmiznú. Kukni si na facebooku komunitu Evolúcia vedomia. :)

Pekný večer.

RNG

Este raz, pozri na tabulky obsahu tryptophanu v roznych jedlach a banan je na obsah tryptophanu velmi chudobny, tj neprispeva k tvoreniu serotoninu a melatoninu prakticky vobec. A telo nevie vytvarat tieto hormony/neurotransmitery z cukrov ani nicoho ineho, co zatial pozname, len z tryptophanu a 5-HTP

liman

pre celkovú pohodu organizmu a tá vyplýva aj z psychickej pohody, ktorú môžme čiastočne ovplyvňovať. k spokojnosti potrebujeme v prvom rade endorfíny. tie do tela dostaneme tým, že sa dostatočne pohybujeme. veľmi sa propaguje chôdza, ale dobré je aj plávanie. pre tých menej zdatných alebo lenivých je tu čokoláda a to aspoň 70%.
ďalšími hormónmi, ktoré sa nazývajú hormónmi šťastia sú melatonín a serotonín. melatonín je zodpovedný za kľudný a vyrovananý spánok. problém je v tom, že melatonín sa vytbvára pri stmievaní zo serotonínu. to znamená, že jeden hormón je závislý na druhom. čím viac serotonínu získame cez deň, tým je viac melatonínu na noc. ban án je veľmi vhodný na zásobovanie mozgových buniek serotonínom a to tým, že obsahuje cukry, ktoré sa v tele okamžite menia na cukry zodpovedné za prenos hormonóv do mozgu obsahuje tiež tryptofán, ktorý sa po príchode do mozgu okamžite mení na serotonín. nie je to vyčerpávajúca správa, prípadne otázky môžem zodpovedať

RNG

Menovany doplnok tvrdi, ze neobsahuje ziadne alergeny, ale to nie je pravda, lebo mnohe farbiva z dovolenych su alergeny pre urcitych ludi, tak isto oxid titanu, ktorey doplnkovy priemysel v USA uz nepouziva do doplnkov.
www.melisa.org
Tu uvadzaju, ze az 4% ludi ma alergie na Ti02
Inac nechapem potrebu doplnovania tryptophanu, ked je ho v mnohych jedlach dostatok a staci si prisposobit jedalny listok podla toho.POzri na uvedene tabulky.
Ludia co maju nedostatok serotoninu maju casto poruchu travenia a to treba riesit v prvom pripade, lebo to nevedie len k nedostatku serotoninu, ale stovkam roznych zdravotnych problemov v konecnom dosledku. Rychla a ucinnejsia docasna naprava, nez brat tryptophan je brat potravinovy doplnok 5-HTP.

Lila 442

Dakujem za rady :) no dopocula som sa ze vraj by mi na to mohol pomoct liek Tryptofan B, zatial som ho este nezohnala, ale skusim to..no a snazim sa aj sportovat, aj jest banany, cokoladu, pocula som ze aj oriesky pomahaju a tak ale napriek tomu sa mi par dni v mesiaci za sebou neznesitelne toci hlava a som taka malatna, a hlavne toho sa chcem zbavit lebo niekedy to pride vo fakt nevhodnu dobu

RNG

Banany obsahuju tryptophanu pomerne malo. Tu mas tabulky na obsah tryptophanu na 200 gramov roznych jediel, bohatych na tryptophan. Denna davka tryptophanu sa odhaduje asi na 600 mg az 1 gram denne(podla vahy samozrejme a individualnej spotreby)
nutritiondata.self.com?
Toto uvadza Wikipedia na rozne jedla a podla toho baban prakticky neobsahuje ziadny tryptophan
en.wikipedia.org

kuko1

Toto som čítala tak citujem:
Podľa nedávneho prieskumu banány obsahujú tryptofán - typ proteínu, ktorý telo premieňa na serotonín, o ktorom je známe, že napomáha organizmu relaxovať, zlepšuje náladu a celkovo robí človeka spokojnejším a šťastnejším.

RNG

Potravinovy doplnok 5-HTP sa dostane do mozgu a tam sa zmeni na serotonin(5-HT), podla potreby. Je to ovela ucinnejsia premena, nez z L-tryptophanu, ktory sa nachadza v roznychn jedlach
en.wikipedia.org

kuko1

Ja som niekde čítala že banány obsahujú serotonín. No ale vraj sa nedostane tam kde je ho treba. Tak športujem a aj napriek tomu jem banány. Nikdy nevieš. Cítim sa lepšie. Chce to aj pozitívne myslieť a tešiť sa fakt aj z maličkostí. Napríklad sa začať usmievať..