Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako dostat do tela Serotonin

klobucikovia

Dobra strava-ovocie zelenina, bvit-drozdie, pozri ake potraviny maju, banan je super, čajíky. pohyb priroda, pozitývny ludia, daj si kupel relaxacný alebo jemna masaž

lucina1101

Ahoj, aj ja mam s tymto problem a bojujem uz 2 roky. Mne pomaha kazde rano uzijem magnezium 500 mg a kvalitny B6 / pyridoxin /, ale nie ten najlacnejsi, ja pouzivam od dr.maxa. Potom po 2 hodinach spapam dobry neprezrety banan, pretoze obsahuje dvolezite votaminy a mineraly, ale nesmie byt prezrety, ale taky fajny stavnaty, nie suchy. Potom ked sa naobedujem berem vitamin D3, ale len v zime a celorocne vitamin B. A toto uz berem skoro 2 roky a velmi mi to zabera, ale ked su vykyvy pocasia tak mi je zle.
Mozno, ze sa to zda byt do penazi, ale neni to az take hrozne, lepsie ako brat dake antidepresiva, alebo trpiet uz nikdy viac. Magnezium je na predpis a ostatne vitaminy ked su v akcii tak si kupim aj na 3 mesiace aby ma to tolko nestalo.
Dufam, ze som dakomu tymto poradi.

uzkostliva12

5-htp pomaha na doplnenie serotoninu ked mas depresiu bez uzkosti (aspon mne tak pomohlo na celkove zlepsenie nalady, ale kazdy je individualny pripad)

ale aj lubovnik bodkovany s urcitymi koncentraciami latok (hlavne hyperforin) pomaha :)

jolo

No mne na depresie pomohol vitamin D...nakupil som rybičky v oleji v kauflande a po 10baleni su depresie preč...konzumujte bežnu stravu a treba navečer o 18hod natrieť 3 chlebiky s masielkom a jedno balenie rybičiek,osoliť,nakrajať rajčinku a papriku...zapiť mineralkou...a je to...ja som bral tabletky a prd...toto mi pomohlo...depky su preč...vauuuuuu...našiel som na nete..klikni...depresie-ako sa ich zbaviť!!!! funkuje to,važne!!!!!

RNG

Nuz serotonin sa tvori z niecoho, nie z dobrych skutkov , ale z L- tryptophanu, co sa nachadza v roznych jedlach, ale ovela lepsi/ucinnejsi zdroj je doplnok 5 HTP, kedze serotonin je vlastne 5-HT
Viac na en.wikipedia.org
Tu je zoznam roznych jediel bohatych na tryptophan
nutritiondata.self.com?
Tu to mas este lepsie, lebo su tu obraZky a na to nemusis ani vediet anglicky
wholefoodcatalog.info
Tu jasne uvidis, ze napr rozsirena fama, ze banan je bohaty na tryptophan je loz a ze vegetariani maju podstatne nizsiu moznost dostat tryptophan ako ti co jedia maso. Samozrejme ked si podla tych tabuliek nastavia stravu, ani oni nemusia mat nedostatky serotoninu a melatoninu.